ASTROLOŠKO DOGAJANJE od 31.01. do 06.02.2022

LUNIN PLES V TEDNU OD 31.01. DO 06.02.2022

Še dan nas loči od novega meseca, meseca februarja, mlade Lune in od kitajskega novega leta, ki bo tokrat v znamenju črnega vodnega tigra. Črni vodni tiger je prispodoba premikanja vode in rasti plodu znotraj maternice – novi začetki, nova rojstva, …

Kitajsko novo leto je vedno na drugo mlado luno po zimskem obratu ali solsticiju. Tokratno kitajsko novo leto se začenja 01.februarja in bo trajalo do 22. januarja 2023.

IN KAJ NAS ČAKA V FEBRUARJU 2022?

01.02 – Mlada luna v vodnarju, čas novih začetkov, preobratov in nečesa nenadejanega.

03.02. – Merkur se na 24. stopinji kozoroga obrne direktno in ostaja v direktnem gibanju vse do 10. maja.

04.02. – Konjunkcija Sonca in Saturna v vodnarju, spoj dveh moških planetov, dveh avtoritet, močne energije, ko nam uspeva staro nadgrajevati z novimi idejami.

15.02. – Merkur spet prestopi v znamenje vodnarja in prav zanimivo bo opazovati s čim novim nam tokrat postreže, še bolje preseneti.

16.02.- Polna Luna v levu in isti dan tudi konjunkcija Marsa in Venere v znamenju kozoroga. Spoj močnega Marsa in šibke Venere, spoj močnega moškega in ženskega principa. Kako spajate ali vzpostavljate ravnovesje med tema poloma v vašem življenju?

18.02. – Sonce prestopi v znamenje rib, zadnje znamenje zodiaka in zadnje zimsko znamenje. Znamenje rib je najbolj oddaljeno in v sebi nosi sintezo vseh preostalih 11. znamenj zodiaka. Vsi imamo nekje znamenje rib v rojstni karti in tam imamo zagotovo največje izzive življenja.

KAKO BO V PRVEM TEDNU FEBRUARJA?

PONEDELJEK, 31.01. – Upadajoča Luna v kozorogu ne bo prav aktivna v zadnjem dnevu januarja in tik pred mlajem. Dan kot nalašč za zaključevanje, za urejanje zadnjih stvari in priprava na novo. Pa če si boste še tako prizadevali za akcijo, ne bo šlo prav gladko oziroma bo slab izkupiček.

TOREK – 01.02. – Malo pred sedmo uro se sestavi mlaj na 12. stopinji vodnarja, v konjunkciji s Saturnom in v kvadratu z Uranom. Mlada luna, nov lunarni mesec, čas novih in ponovnih začetkov. A kako bo? Vse pa le ne bo šlo tako gladko, kot pričakujemo. Vleklo nas bo v druženja, nizale se bodo nove ideje, a nas bo Saturn v  postavljal na realna tla, Uran bo vnašal dodaten nemir in frustracije, ker bomo obstali na mestu. Pa še vreme se nam poslabša.

SREDA – 02.02.2022 – Numerološko zanimiv datum, pri čemer 2 pomeni povezovanje z drugimi. V krščanstvu je to 40 dan po Božiču, poimenovan Svečnica, za vse ostale pa praznik luči, svetlobe in preporoda, dan ki oznanja sredino med zimskim solsticijem in spomladanskim enakonočjem. Dan bo umirjen z Luno v ribah, zasanjana in upočasnjena Luna sestavi zgolj en aspekt z Marsom pozno zvečer, kar  še okrepi intuicijo, ki jo bodo najbolj zaznali biki, kozorogi, raki, škorpijoni in seveda ribe.

ČETRTEK – 03.02. – Prijeten dan je pred nami. Rastoča Luna v ribah se bo harmonično povezovala skozi dan, prvo z vladarjem Jupitrom, kasneje z Uranom in Venero. Mi pa bomo uživali v dnevu, polni bomo optimizma in sočutja. Tokrat poslušajmo svoj notranji glas, prepustimo se intuiciji in z njeno pomočjo poiščimo najboljše rešitve.

PETEK – Četrtkove prijetne energije se podaljšajo v petkovo popoldne, prve spremembe nastopijo šele malo pred četrto uro popoldan, ko Luna preide v ognjeno znamenje ovna. Da nas ne bo preveč odneslo, poskrbita Sonce in Saturn v harmonični povezavi malo po 20. uri, a vpliv njunega delovanja velja za celoten dan. Dopoldan nas prizemljujeta, popoldan krotita zagnanost.

SOBOTA – Nov dan in povsem nove energije, ognjevita Luna v ovnu je blokirana s strani Marsa in Venere, tako bomo imeli živčno, nemirno sobotno dopoldne. Bodimo previdni in pazljivi, še posebej bomo izpostavljene ženske. Pojavljal se nam bo občutek nezadovoljstva, nemoči in neizpolnjenosti – čustvena lakota se pojavi v vsej svoji veličini, ki pa je ne moremo potolažiti z materialnimi stvarmi, zato previdno z zemeljskimi kompenzacijami. Šele pozno zvečer bomo sposobni realno pogledati na dogajanje in okoliščine, da le ne bo prepozno.

NEDELJA – Še vedno ne bo nič novega, napetosti se bodo stopnjevale. Luno v ovnu skozi dan napadata Merkur in Pluton, nam pa se manifestira njuno delovanje kot naporna komunikacij, a hkrati nas prevzema občutek nemoči. Olajšanje bomo začutili šele po 18.uri, ko bo šla Luna v prazno – popustijo, še bolje izničijo se vse napetosti preteklih dni, mi pa pod njihovim vtisom obstanemo in zastanemo vse do ponedeljkovega jutra, ko se bo Luna v biku harmonično povezala z Jupitrom in v nas prebudila optimizem, veselje in zaupanje.

 

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet. Kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.

Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti. TUKAJ SE NAROČITE NA ASTROLOŠKI POSVET  – https://center-m.si/izdelek/nakup-osebnega-astroloskega-posveta/

 

Imejte čudovit teden, če sem vam z zgornjimi namigi vsaj malo olajšala vsakdan, je moj namen dosežen – uporabna astrologija v vsak dom. Mojca