18.11.2021 ASTROLOŠKA DELAVNICA Z MEDITACIJO – jesensko zimska sezona letošnjih mrkov

Lunacija je nebesni pojav, ki se pojavlja vsak mesec, ko tranzitna Luna in tranzitno Soncem sestavljata medsebojne aspekte ali odnose.

Mlaj ali mlada Luna je začetek lunarnega meseca in se začne, ko sta Sonce in Luna v istem znamenju in na isti stopinji in minuti, na nebu ne vidimo ničesar, saj je Luna povsem zatemnjena in se nahaja med Zemljo in Soncem, nato pa Luna raste vse do polne Lune, ko sta Sonce in Luna v opoziciji in to imenujemo polna Luna. Na nebu vidimo osvetljeno, sijočo kroglo.

POSEBNE OBLIKE LUNACIJ SO MRKI

Sončev mrk (mlaj ali prazna Luna) nastopi takrat, kadar je konjunkcija Sonca in Lune v orbisu 18 stopinj 31 minut od luninih sečišč. Sončev mrk nastopi v povprečju dva do trikrat na leto, najmanj enkrat v obdobju šestih Luninih mesecev, izjemoma pa imamo lahko tudi do štiri Sončeve mrke v letu.

Lunin mrk nastopi (ščip, polna Luna), ko sta Sonce in Luna v egsaktni opoziciji in hkrati oddaljena od Luninih sečišč 12 stopinj 15 minut. Lunini mrki povprečno nastopijo trikrat letno.

Mrke uporabljamo v prognostiki, kjer nam dajejo odlične rezultate, dobimo informacije o prednostnih nalogah, so namigi na katera življenjska področja naj usmerimo energijo. Dajo nam sposobnost, da vidimo in ocenimo kaj je pomembno v našem življenju, kaj je potrebno spremeniti v danem trenutku.

Že od nekdaj mrki med ljudmi povzročajo veliko vznemirjenost. Mrki ne prinašajo vedno samo slabih stvari, pomembno je upoštevati celotno delovanje v kombinaciji s tranziti in progresijami. Mrki so v bistvu katalizator, pospeševalec ali sprožilec tistega, kar nam obljublja in napoveduje rojstna karta, tranziti in progresije.

Mrk je veliko intenzivnejši kot lunacija, astrološka hiša prebujena z mrkom je življenjsko področje kjer se prebudi intenziteta delovanja in traja do naslednjega mrka.

Mlaj, polna Luna in mrki delujejo v parih in se dopolnjujejo. Lunacije in mrki spodbujajo osi dogajanj – glede na astrološke hiše, ki jih aktivirajo.

Sončev mrk prinaša nove začetke, sproži nekaj novega in začnemo uvajati nove spremembe na področju astroloških hiš oziroma na naših življenjskih področjih. Mrk je priložnost za nov začetek, za osebne in fizične spremembe. Ko pa čez dva tedna nastopi polna Luna ali Lunin mrk (iz konjunkcije s Soncem se premakne v opozicijo z njim), pa vidimo kako se bodo ti novi začetki ali spremembe izrazili. Polna luna privede zadeve do vrelišča, zadeve se lahko dovršijo. Stvari zaključene z luninim mrkom trajno vrednost.

V veliki večini lahko v enem letu opazujemo dva sončeva mrka, redko pa jih je več ali manj, popolni mrki pa se pojavijo povprečno na vsakih 18 mesecev.

Prijava na delavnico – https://center-m.si/izdelek/meditacija-v-casu-mrkov/

JESENSKO ZIMSKA SENO MRKOV V LETU 2021

Začenjamo drugo sezono mrkov v letu 2021. Letošnja sezona mrkov je skromna, saj smo imeli spomladi dva mrka in sedaj pričakujemo še dva mrka – 19.11.2021 bo Lunin mrk na 27 bika, zanimiva stopinja v konjunkciji z najbolj malefično, z negativnim predznakom, zvezdo Algol. Nato sledi 04.12.2021 zadnji letošnji mrk, ki bo Sončev mrk in sicer na 12 strelca. V sebi Sončev mrk prinaša napovedi prihajajočega leta 2022.

V letu 2022 bomo imeli štiri mrke in sicer:

  • 04.2022 – delni Sončev mrk na 10 bika
  • 05.2022 – popolni Lunin mrk na 25 škorpijona
  • 10.2022 – delni Sončev mrk na 2 škorpijona in
  • 11.2022 – popolni Lunin mrk na 16 bika.

Mrki niso vedno prinašalci slabega, in kaj nam preostane, imam kar imamo in to je potrebno živeti po najboljših močeh. V vsaki stvari je vedno tudi nekaj dobrega, morda nov namig, nova priložnost, da se premaknemo, če nam že prej to ni uspelo. Mrki so kot zadnji akterji v prognostiki, ko zaključujejo vse tisto kar nam je napovedovala progresirana Luna in počasni tranziti, pa nismo še uspeli ozavestiti in udejanjiti.

Zato današnji dan namenimo sebi, vsaj nekaj trenutkov. Priporoča se meditacija, najboljši način povezovanja s samim seboj. Zvečer, če nam bo vreme to omogočalo, pa se zazrimo v nočno nebo proti vzhodu, ko bo vzhajala Luna in malo po 21.uri opazujmo rdečkast mrk, ko bo Zemljina senca zakrila polovico Lune.

V trenutkih tišine, ko boste zrli v nebo in opazovali dogajanja na njem, se zavedajte in občutite povezanost z velikim stvarstvom Univerzuma.

Na delavnici se seznanite tudi z astrološkimi vplivi za celo leto 2022 in kaj osebno prihaja v vaše življenje, kje so priložnosti in kje so pasti.

Tukaj se prijaviš na delavnico – https://center-m.si/izdelek/meditacija-v-casu-mrkov/

KDAJ in KJE? 18.11.2021 ob 18.30, v spletni učilnici in iz lastnega naslanjača.

KOLIKO? 39,00  evrov za delavnico.

SUPER BONUS? Poleg astrološkega večera in meditacije, bom pogledala tudi v tvojo astrološko karto in te seznanila kajti prinaša prihajajoče leto 2022.

 

PRIJAVA NA DELAVNICO ?