ASTROLOŠKO DOGAJANJE ALI LUNIN PLES od 01.11. do 07.11.2021

KAKO NAS PODPIRAJO ENERGIJE, LUNIN PLES od 01.11. do 07.11.2021

Pred nami je nov mesec, predzadnji v tem posebnem letu 2021. S čim nas še lahko preseneti, kaj nam lahko še naloži.

Kar nekaj astrološkega dogajanja nam sledi, ki bo opisano sproti v tedenskih zapisih, a naj izpostavim le tisto najpomembnejše – začenja se druga sezona mrkov v tem letu, 19.11. bo polna Luna v biku tudi Lunin mrk, močna lunacija, ki prinaša priložnosti za zaključevanje vseka, kar nam je naložil Sončev mrk, 10.06.2021 na 19. stopinji dvojčkov.

Več o mesecu novembru si lahko preberete na tej povezavi

https://center-m.si/november-bo-prelomni-mesec-v-letu-2021/

Kaj nam sledi v prvem tednu novembra, pa v spodnjem zapisu:

PONEDELJEK – Odlično začenjamo prvi dan v mesecu, praznični dan, za kar poskrbi povezava med Merkurjem in Jupitrom, ter nas navda z optimizmom, prijetno komunikacijo in dobrimi dogovori.  Delavna Luna v devici bo dopoldan še malce izgubljena, a nič zato, Neptun jo malce omehča, da vsaj na praznični dan postane bolj tolerantna. Sledi umirjen večer, ko se v tišini in miru posvetimo spominu svojih prednikov, vseh preminulih nam ljubih in prižgimo plamen ljubezni do njih v našem srcu, namesto številnih sveč na grobovih, pa še planet nam bo hvaležen.

TOREK – Luna malo po polnoči prestopi v znamenje tehtnice, prebudi naše odnose in povezovanje, a potrebna bo velika mera previdnosti, saj nas bodo planetarna dogajanja slepo potiskala v nelagodne situacije. Merkur v kvadratu s Plutonom ne ostaja nikomur nič dolžan, privleče na plano vse staro, že pozabljeno. Luna pa je izpostavljena delovanju Saturna, tako še najbolje, da se posvetimo delu in dolgotrajnemu načrtovanju.

SREDA – Umirjeno dopoldne z Luno v tehtnici, a popoldan Luna v upadanju pohiti,  da nadoknadi vse zamujeno in nedokončano še pred  jutrišnjim mlajem. Na nek način prestrašena, zablokirana bo bolj malo uspešna v popoldnevu, še posebej v odnosih, šele zvečer, Luna dobi priložnosti da razreši dvome in nerazumevanja.

ČETRTEK -Dan mlade Lune, ščipa in začetek novega lunarnega meseca v strastnem škorpijonu.

Dinamičen dan, saj se bo še pred konjunkcijo Sonca in Lune, Luna spopadala s preostalimi planeti, bolj ali manj uspešno – dopoldan ji nemir prinaša vladar Mars, kasneje jo zastrašuje Saturn, zvečer za nenadejane spremembe poskrbi uran. In podobno bo z nami. Tokratna mlada Luna je napovednik prihajajočega Luninega mrka, 19.11.2021. Še zadnje priložnosti, da zaključimo, predelamo uredimo, vse kar nam je napovedoval Sončev mrk, 10. junija letos,  na 19. stopinji dvojčka. Kaj je zgodba ali poanta letošnjega poletja in jeseni – vse česar se dotakne 19. stopinja dvojčkov v vaši rojstni karti.

PETEK – Zanimiv začetek vikenda je pred nami.  Ne samo zanimiv, tudi nemiren dan bo po zaslugi opozicije med Soncem in Uranom, kar arhetipsko vedno pomeni upor in nepriznavanje avtoritet, mera je že tako ali tako polna. Dopoldan in zgodnji popoldan na srečo umirja povezava Lune Z Neptunom in Jupitrom, pa bo zanimivo opazovati – bosta umirjala ali razpihovala strasti v nepravo smer. Jupiter, veliki dobrotnik v dinamičnih aspektih širi tudi slabo. A glavna akterja sta danes Venera in Merkur, ki menjata znamenji – prva v kozoroga, kjer je zelo nesrečna, saj je bolj malo lepega in romantičnega, je pa veliko trajnega in skromnega. Merkur, naša sposobnost komuniciranja, prenašanja informacij in povezovanja pa v znamenja škorpijona. Adijo tolerantnost preteklih tednov, če jo je sploh kaj bilo, pozdravljena realnost, neoziraje se na to, kakšna je, dobra ali slaba.

SOBOTA – Malo po polnoči Luna prestopi v ognjenega, optimističnega strelca in nam prinese malce optimizma. Sobota bo končno prijeten dan, pa še vedno resen in odgovoren, saj se bo Luna popoldan  povezovala s Saturnom in ohranjala stik z realnostjo. Za prijetno razpoloženje, dobro komunikacijo in strpnost skozi celoten dan skrbita Merkur in Venera v harmoniji, a v okviru danega,  glede na okoliščine, prvi v škorpijonu, druga v kozorogu, ostaja vse pod kontrolo.

NEDELJA – Prijeten in umirjen dan bo nedelja, končno si bomo oddahnili in odpočili. Optimistično Luno v strelcu dopoldan še malce provocira Neptun, nam pa prinaša nerealna pričakovanja in posledično razočaranja. Veliko bolje in uvertura v mirno popoldne in večer je sekstil med Luno in vladarjem Jupitrom, ter Lunin prazni hod vse do ponedeljkovega jutra.