ASTROLOŠKO DOGAJANJE ali LUNIN PLES od ponedeljka do nedelje

ASTROLOŠKO DOGAJANJE ali LUNIN PLES od ponedeljka do nedelje, med 24. in 30. januarjem 2022

Kaj bo tokrat novega?

Smo v fazi upadajoče Lune, v torek bo drugi kvadrat ali krajec, energije se umirjajo in pripravljajo na nov cikel, na novo mlado Luno, ki se dovrši 1. februarja.

Prvi pomemben dogodek bo Marsov prestop v znamenje kozoroga. Odlične energije, znamenje, kjer Marsu uspe usmeriti energijo, da jo ne troši brezglavo iz enega dogajanja v drugega. V torek imamo lunacijo, v sredo Merkur na svoji retrogradni poti prestopi v znamenje kozoroga, v soboto se Venera obrne v direktno gibanje in tam ostane naslednjih 18 mesecev. Veliko bolje za naše odnose, za finance in samozavest.

VAS ZANIMA ASTROLOŠKA TEMATIKA, vabljeni v ASTROLOŠKI KLUB – https://bit.ly/3qiT44r

PONEDELJEK – Jutranje in dopoldansko povezovanje Lune in Saturna je kot napoved prehoda Marsa v kozoroga. Vztrajnost in delavnost nam bosta stala ob strani, mi pa bomo odlično in dolgoročno delovali, se dobro povezovali. Kot že rečeno Mars zamenja znamenje, to lahko občutimo kot večjo zagnanost, predanost delu in vztrajnost. Manj bo praznih hodov, več bo načrtovanja in racionalnega delovanja. Kvadrat Lune s Plutonom se dovrši pozno zvečer, ki ga bomo verjetno prespali, morda se nam manifestira kot težke sanje.

TOREK – Navsezgodaj je Luna prestopila v znamenje škorpijona in se nato povezala z vladarjem Marsom. Močne in neizprosno energije stopijo v ospredje, nikjer ni več sledu tolerance preteklih dni. Zjutraj in dopoldan bodimo pozorni na komunikacijo, sporočanje in povezovanje, da nam kasneje ne bo žal. Zavedajmo se moči izgovorjene besede. Težko se bomo krotili, saj bo občutiti nemir tudi zaradi dovršitve zadnjega krajca, ne toliko navzven, kot v nas samih. Popoldan sledijo lepši časi, ko se Luna poveže z Jupitrom, mi pa se oddahnemo od dopoldanske dinamike.

SREDA – Danes Merkur v svoji retrogradnosti zamenja znamenje, iz vodnarja se ponovno vrne v kozoroga, kar ga še dodatno upočasni. Luna v škorpijonu bo na svoji poti neizprosna, ostali planeti pa ji bodo bolj ali manj sledili – povezavo med Venero in Luno bomo prespali, kvadrat med Saturnom in Luno pa ne – celo dopoldne se nam tako izmenjaje pojavljajo strah, nezadovoljstvo, napetosti, … Upočasnimo svoje delovanje, kasneje sledi lepši del  dneva – večer, ko se Luna harmonično poveže z Neptunom, prijetne energije in  kot nalašč za večer, navdihnjen z umetnostjo – prepustimo se izbrani glasbi, ponovno poglejmo zanimiv film ali preberimo pravljico in razmislimo o tem, kako jo tokrat dojemamo, kaj nam sporoča in kje v njej se prepoznamo.

ČETRTEK – Po jutranjem praznem hodu, Luna prestopi v znamenje strelca in nam prinese več vedrine in optimizma. Prijeten in umirjen dan bo četrtek, zvečer nas lahko zanese v pretiravanja, a globoko v sebi vemo kaj je prav in ohranjamo pravo mero. V pomoč sta nam Sonce in Luna v harmoničnem aspektu, ko je usklajen naš čustveni svet z našim egom. Ko bi le večkrat imeli takšne priložnosti.

PETEK – Optimistično Luno v strelcu skozi celoten dan drži na povodcu Saturn in jo kontrolira, da ne uide izven okvirov, saj ima OOB pozicijo – odstopa od Sončeve deklinacije. V začetku večera Neptun prinese povsem druge energije, popoln preobrat, razmišljamo o nemogočem in imamo smele načrte, brez realnih možnosti za udejanjanje. Previdno, ker so razočaranja, ki sledijo sorazmerna ali pa celo večja. Na srečo gre  minuto pred 20.uro Luna v prazno in umiri situacijo.

SOBOTA – Danes Luna nima glavne vloge, saj se dogodi najpomembnejši astrološki dogodek tedna, meseca in dneva, Venera se obrne v direktno gibanje in nam povrne povsem novo energijo v naše odnose. Seveda ne bo takoj vse steklo kot po maslu, saj ostaja Venera v kozorogu in na senčni poti vse do začetka marca, a z retrogradnostjo je opravila vse do julija 2023.  Pomemben je tudi planetarni aspekt med Plutonom in retrogradnim Merkurjem, konjunkcija, ki ne prinaša nič dobrega naši komunikaciji, saj bomo direktni in neizprosni. A kdaj je dobrodošlo tudi to, …

VSE KAR VAS ZANIMA O VENERI  – https://center-m.si/venera-gre-retrogradno-in-prevetri-vse-nase-odnose/

NEDELJA – Kot, da se Luna v kozorogu umika s scene in sestavi aspekta z Uranom in Venero že v zgodnjem nedeljskem jutru, primat pa prevzameta Sonce in Uran, ki merita moči preko kvadrata – prvi v vodnarju, drugi v biku, fiksni znamenji, ki ne popuščata, težave in prekinitve pa se nizajo ena za drugim. Arhetipsko je to spopad avtoritet, težava, ko ne znamo in ne zmoremo dati priznanja drugemu, pa čeprav si to zasluži. Na sreči situacijo umiri zadnji aspekt Lune, ko se harmonično poveže z Neptunom, mi pa pridobimo na intuiciji in tokrat zares poslušajmo svoj notranji glas, ta večer pozabimo na lasten ego. Prepustite se notranjemu glasu, raziskujte in opazujte, kako vas pripelje do pravega zaključka. Bo šlo?

 

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet. Kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.

Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti.

Še vedno se lahko naročite na ASTROLOŠKI POSVET, izbirate lahko med razlago rojstne karte, prognostiko za eno leto in karmičnim vidikom ali izberete vse skupaj združeno v RAZŠIRJENEM ASTROLOŠKEM POSVETU – https://center-m.si/izdelek/nakup-razsirjenega-osebnega-astroloskega-posveta/

Se beremo spet v naslednjem tednu, vidimo in slišimo pa v četrtkovem FB live.

Imejte čudovit teden, Mojca