ASTROLOŠKO DOGAJANJE ALI LUNIN PLES  v tednu od 11.04. do 18.04.2022

ASTROLOŠKO DOGAJANJE ALI LUNIN PLES  v tednu od 11.04. do 18.04.2022

Pred nami je teden rastoče Lune in priprav na praznike. Bolj ko se Luna bliža polnosti, bolj bomo hiteli tudi mi. Spodbujalo nas bo ognjeno Sonce in rastoča Luna, ki bo v tem tednu prehajala znamenja od ognjenega leva do spravljive  tehtnice.

Najpomembnejši in težko pričakovan dogodek tega meseca, lahko rečemo tudi leta, je spoj Jupitra in Neptuna v ribah v torek. Vsakih 13 let se srečata v drugem znamenju, njuna zadnja povezava v ribah je bila pred 166 leti. Oba, Jupiter in Neptun sta vladarja znamenja rib, mi pa se sprašujemo česa se lahko nadejamo.

Ko je februarja 2012 Neptun prestopil v znamenje rib smo napovedovali porast duhovnih gibanj, tokratna povezava naj bi še okrepila trende. Morda dvig in spremembe v kolektivni zavesti, obrat k novim oblikam duhovnosti, okrepljeno intuicijo posameznika, nove modne trende,  a bodimo previdni – Neptun opisuje tudi prevare, težave z odvisnostmi, prevelika pričakovanja, zavajanja in blodnje.

Kako na osebnem nivoju upravljamo s temi energijami? Jupiter in Neptun, kot oddaljena planeta opisujeta okoliščine,  na osebnem nivoju pa ju bomo najbolj občutili, bolje zapazili na življenjskem področju kjer imamo znamenje rib v astrološki karti – tukaj se nam poveča in izostri intuicija, tukaj postanemo bolj kreativni in ustvarjalni, bolj sočutni in empatični…veliko verjetneje, če imamo harmonično postavljena akterja v rojstni karti, ob dinamičnih postavitvah pa bomo bolj izpostavljeni prevaram in lažem, bolj bomo občutljivi in dojemljivi za omamne substance, tudi zdravila in narkozo, veliko bomo pričakovali in verovali v uspeh, pa malo iztržili.

Imamo kar imamo v rojstnih astroloških kartah, seveda z namenom da osvojimo lekcije. Vsi bomo postavljeni pred nova dejstva, samo od nas pa je odvisno kaj bomo od tega astrološkega dejstva.

 

Kaj se nam obeta po posameznih dnevih?

PONEDELJEK – Z ognjeno in rastočo Luno v levu bomo zagnani in delavni skozi celoten dan, a se bomo vseskozi soočali s stresom in številnimi presenečenji, tako dobrimi, kot slabimi. Danes Merkur zamenja znamenje, prestopi v zemeljskega bika – naš način razmišljanja, povezovanja in prenosa informacij pa postane bolj reale, usmerjen v realizacijo, za razliko preteklih tednov, ko smo nizali ideje kot bisere na ogrlici, rezultati in zaključki pa so bili drugotnega pomena, če so sploh bili.

TOREK – Pomemben dan, kot sem že zgoraj omenila – vladarja rib – Jupiter in Neptun se povežeta v znamenju rib. Mi pa lahko samo opazujemo in čakamo, itak bomo njun vpliv prepoznali veliko kasneje – pa naj bodo to laži, nerealna pričakovanja, okrepljena intuicija, nenadna in nova zanimanja za duhovnost. Umetniki, ustvarjalci in kreativci se lahko nadejajo novih idej, ostali bomo pa več ali manj opazovali.

SREDA – Danes bo delavna Luna v devici sestavila le dva aspekta, pa še ta ne bosta kaj prida – zjutraj opozicijo z Venero, kar v nas prebudi vso čustveno lakoto, ki jo vsak teši po svoje, saj veste kako – ključavnico na hladilnik in denarnico s karticami v najgloblji del omare. Da vse le ne uide izpod nadzora, poskrbi harmonični aspekt Sonca in Saturna – arhetipsko predstavlja harmonično povezavo dveh avtoritet,  dodaja trdoživost, vztrajnost in jasnost.

ČETRTEK – Izkoristimo dopoldanske ure, saj bomo imeli delovno dopoldne, z lahkoto in analitično se bomo lotevali izzivov, kasneje sledi ena sama zmeda in zbeganost, težko se bomo odločali in delovali. Končno se zberemo zvečer, a še najbolje bo, da čas namenimo regeneraciji.

PETEK – Ponoči je Luna prestopila v spravljivo tehtnico in prinesla lepe obete za praznični vikend. V petku Luna ne sestavi nobenega aspekta,  a vseeno bomo čutili nemir pred polno Luno, ki se dovrši v soboto zvečer. Najpomembnejši dogodek dneva je prestop Marsa v znamenje rib, kjer je nekako izgubljen, utopljen, mi pa to občutimo kot upad fizične energije in večji notranji nemir. Vse se usmeri navznoter. Joga, meditacija in tišina so najboljša izbira.

SOBOTA – Pred nami je prijetno, delovno dopoldne po zaslugi povezave Lune in Saturna in če nas še tako nevidna sila žene v dogajanja, moramo delati po protokolu, drugače sledijo ponovitve, dokler ne osvojimo lekcije. Večerna polna Luna na osi ovna in tehtnice bo prva polna Luna v pomladi, ki bo prinesla že prve zaključke zadnjih 14 dni. Izkoristimo sobotne energije, saj bodo energije veliko prijetnejše in lahkotnejše, kot na praznično nedeljo.

NEDELJA – In kaj nam prinaša praznična nedelja z Luno v škorpijonu in v povezavi z vladarjem Marsom? Zagotovo večjo dinamiko kot v preteklih dnevih, vse postane bolj intenzivno, bolj smo strastni in nepopustljivi, na trenutke lahko manipulativni. Tako se bomo danes držali bolj lahkotnih tem, da nam premočne strasti ne uničijo praznikov.

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet. Kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.

Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti.