Astrološko dogajanje skozi teden ali lunin ples

Astrološko dogajanje skozi teden od 19.07. DO 25.07.2021

Smo na vrhuncu poletja, letošnje je z veliko začetnico, v tednu rastoče Lune in v pričakovanju sobotne polne Lune v vodnarju.

Luna bo prehajala znamenja od škorpijona do vodnarja, vmes pa se bolj ali manj harmonično ali dinamično povezovala s preostalimi planeti in nam barvala razpoloženje.

Vemo, da so to splošni vplivi, z različno močjo delovanja na posameznika, v povezavah z našimi rojstnimi kartami.

 Poleg Lune bomo v tem tednu imeli tudi prestop Venere, vladarice ljubezni, odnosov in vsega lepega v znamenje znamenje zemeljske in spremenljive device in na isti dan, 22.07. tudi prestop Sonca v ognjeno znamenje leva.

PONEDELJEK – odlično odslikava energije rastoče, kolerične lune, preko številnih dnevnih aspektov Lune. Luna v škorpijonu bo že res že dopoldan malce prikrita s pomočjo trigona z  Neptunom, bomo imeli pa toliko boljšo intuicijo, delno tudi empatijo, kolikor jo Luna v škorpijonu zmore.  Najbolj stresno in dinamično bo v zgodnjem popoldnevu, ko se Luni preko kvadrata nasprotuje vladar Mars in v zgodnjem večeru, ko se spopadata Luna in Venera na zadnjih stopinjah znamenj, Venera na samozadostnem Regulusu, eni najbolj bleščečih zvezd in Luna na zadnjih stopinjah škorpijona. Spopad dveh ženskih principov, a žal neproduktiven spopad, ko je že za vse prepozno, ko je voz že stekel po hribu navzdol.

Šele večer prinese olajšanje, kos e Luna poda v prazni hod pred prestopom v novo znamenje.

TOREK -Optimistični Luni v strelcu že navsezgodaj ponagaja vladar Jupiter, in podkrepi nerealna pričakovanja in zablode, a na našo srečo to prespimo. Večerna povezava Lune s Saturnom končno prinese strukturo in red.  Celodnevni vpliv pa imata v torkovem dnevu Merkur in Uran, tako si lahko obetamo zanimive preobrate, živahna razmišljanja in komunikacijo, pa tudi nenadejana dogajanja.

SREDA- Luna je še vedno v strelcu in jo nerealno podžiga Neptun, nam pa prinašata nerealna pričakovanja, ter posledično velika razočaranja. Popoldansko povezovanje Lune in Marsa okrepi našo intuicijo, izostri naš notranji glas ali vodilo. Dobro ga izkoristimo, še posebej nam bo naklonjeno če v naši karti prevladuje element ognja in zraka.

ČETRTEK – Luna v zgodnjih jutranjih urah prestopi v discipliniranega in fokusirane kozoroga, adijo optimizem in veselje, pojavi se odgovornost in askeza.  Malce Luno le omehča spodbuden aspekt z Jupitrom, nam pa omogoča realne in kvalitetne zaključke. Glavna akterka v tem dnevu je Venera, lepotica med lepoticami, vladarica ljubezni in vsega lepega, ko prestopi v zanjo neugodno znamenje device, nam pa prinese povsem drugačne energije v odnose, povezovanje, … Vse postane bolj racionalno, realno in prizemljeno, za razliko predhodnega znamenja leva, kjer je vse sijalo, bilo postavljeno na ogled z veliko lažnega blišča. Pozno popoldan pa še Sonce zamenja znamenje, prestopi v ognjenega leva.

PETEK – Rastoča Luna v kozorogu je nemirna in tik pred vreliščem in pričakovanju jutrišnje polne Lune. Skozi dan sooblikuje odnose ali aspekte s preostalimi planeti, nam pa niza paleto razpoloženje, od jutranjega nemira, neustrezne dopoldanske komunikacije in popoldanske zasanjanosti, ter večerne, katarzične obrnjenosti v sebe, predno se poda v prazno in nam prinese vsaj malce miru in spokoja.

SOBOTA – Zgodaj zjutraj Luna prestopi v samosvojega vodnarja in še predno bomo vstali se dovrši polna Luna na osi vodnar/lev, zračno ognjena kombinacija, zgodna in spopad ognjenega ega in resničnega zavedanja naših najglobljih potreb. Skozi dan se zanašajmo na svoj notranji glas, saj nam pomagata Neptun in Merkur  v harmonični povezavi. Večer prinaša streznitev, umirjenost in zbranost, ko se Luna poveže s Saturnom in nam omogoča že prvo uresničevanje vsega, kar smo načrtovali v preteklih tednih rastoče Lune.

NEDELJA – bo zagotovo naporen, dinamičen dan, kot, da polna Luna ni pripeljala dogajanj do vrhunca. Luni že v ranem jutru nasprotuje njen vladar Uran, kar bomo občutili kot nemiren sen ali nočne more, vse pa se bo dogajalo v razmišljanju svobode, osvoboditve, razbremenitve in nenadnih preobratov.  Celodnevni dinamični aspekt med Merkurjem in Plutonom se že res dovrši v poznem večeru, a bo imel celodneven vpliv na nedeljo, prinašal bo blokade, temne misli, žalost, jezo, ljubosumje, sovraštvo, …

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?