Astrološko dogajanje v mesecu februarju 2020

FEBRUAR 2020 – energije meseca

Na vrhuncu zime, ki letos sploh to ni, zmedeni in preplašeni zaradi groženj starih in novih virusov, vstopamo v februar, v najkrajši mesec leta, če tudi bo letos za dan daljši.

Luna na 29 stopinji ovna v podobni maniri začenja svoj mesečni ples in mi z njo. Vsake dva dni in pol bo prestopila v novo znamenje in se bolj ali manj harmonično povezovala s preostalimi planeti, nam pa barvala vsakdanjik, nas enkrat spodbujala, drugič blokirala, tretjič lažno obljubljala, četrtič nas preizkušala, …

A naj dodam, tako kot že mnogokrat, tranzitna Luna v znamenjih in v aspektih je enaka za vse, je odsev energij Univerzuma, je splošni odtis trenutka, kaj pa nam osebno prinaša, izvemo preko povezav – kako se naša rojstna karta s planeti povezuje s trenutno Luno.

Sonce bo v februarju potovalo preko znamenja vodnarja in že 20. februarja prestopilo v zadnje znamenje zodiaka, v znamenje subtilnih rib. Tu se ne znajde najbolje, saj Sonce vedno opisuje naš ego, naše naloge, tukaj je malce »utopljeno« ali pa prisiljeno, da se še enkrat sooči z vsemi znamenji, preko katerih je prepotoval skozi leto, predno v marcu prestopi v znamenje ovna, kjer mu je odlično, saj je tam močno, najboljše med najboljšimi, večni akter in pionir.

Merkur, planet komunikacij, tehnike in mladih, tako kot Sonce začenja mesec v znamenju vodnarja, a še pred Soncem, 4. februarja prestopi v znamenje rib. Merkur kot vladar zemeljske device in zračnega dvojčka z energijo ribe, energijo vode ne zna in ne zmore. Preveč je emocij, preveč globoko gre vse skupaj, on pa je poznan po hitrem, naglem, pa čeprav površnem razmišljanju. A zanj se tukaj zgodba v februarju še ne konča, saj se 17. februarja letos prvič obrne retrogradno na 12. stopinji rib, nam pa prinese časovne zamike, nerazumevanja, nepotrpežljivost, skrite in prikrite napake. Na svoji retrogradni se 5. Marca ponovno vrne v znamenje vodnarja, retrogradnost pa zaključi 10. marca na  28. stopinji vodnarja. Z njegovo naslednjo retrogradnostjo bomo soočeni letos še dvakrat in sicer v času med 18.06. in  11.07. v znamenju raka, ter med 14.10. in 03.11., ko se bo z 11. stopinje škorpijona vrnil na 26. stopinjo tehtnice.

Naša lepotica Venera bo prve dneve februarja še v znamenju svoje viši, v znamenju rib, kjer uživa sloves najlepše med najlepšimi, a je na žalost velikokrat osamljena, saj je preveč zahtevna in izbirčna, da bi komu s planeta zemlje dovolila, da jo vsaj poizkusi osrečiti. A vsaka pravljica se enkrat konča, tudi za Venero in na dan praznika našega poeta, prestopi v znamenje ovna, kjer pa se nikakor ne znajde, postane preveč zaletava, nemirna in površna.

Mars, osnovna energija, planet ki deluje spontano in nezavedno, februar začenja na 19. stopinji ognjenega strelca, kjer se ima dobro, saj so mu blizu energije ognja, le prevelika spremenljivost ga morda vznemirja, na trenutke si zaželi akcije in pobude, ter brezglavega norenja za zastavljenimi cilji, pa čeprav velikokrat ne ve, čemu bi mu ti cilji služili.

Jupiter, največji dobrotnik med dobrotniki in meceni, vladar znamenja strelca in rib, se bo glavnino leta sprehajal  preko znamenja kozoroga, kjer je malce utesnjen, zavrt, ima pa priložnost, da od velikih obljub kaj udejanji. Še posebej ugodno bo letos za kozoroge  med 13. n 24. stopinjo in vsa zemeljska in vodna znamenja, z izjemo raka, na teh stopinjah.

Saturn, veliki učitelj, vladar karme in časa, je že nekaj časa močan, v svojem domu, v znamenju kozoroga, pa čeprav je morda preveč konzervativen, preveč počasen in asketski. Brez skrbi, prav v tem mesecu menja znamenje kozoroga, v katerem je že od decembra 2017 in  prestopi prav tako v znamenje svojega doma, v naprednega vodnarja, kjer ostaja do marca 2023, pa čeprav se bo zaradi svoje retrogradnosti še nekajkrat vrnil v znamenje kozoroga.

Uran, revolucionar med revolucionarji, prevratnik in prinašalec vsega novega, nenavadnega in drugačnega je v zanj neugodnem znamenju bika. Pa še dolgo bo v tem znamenju, to je znamenje v katerem mora nenehno presegati nasprotovanja svojega znamenja vodnarja in bika – kako združevati novo, napredno in nenavadno z uporabnim in povprečnim, ter vsakdanjim.

Neptun, vladar znamenja rib in največjih globin naših čustev, bo februarja in celo leto v istem znamenju, kjer je močan, v svojem domu. V juniju bo še okrepil svoje prikrito, subtilno delovanje, ko se bo podal na retrogradno pot.

In še zadnji in najbolj oddaljeni med 10. planeti Pluton, najbolj temačen, a hkrati najmočnejši in transformativen v svojem delovanju,  je v znamenju kozoroga, v katerem bo vztrajal vse do marca 2023, a se bo potem še nekajkrat vrnil retrograden v znamenje kozoroga.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?