Astrološko tedensko dogajanje med 04.10. in 10.10.2021

mlad

Teden začenjamo z upadajočo Luno, tik pred mlado Luno. Energije so umirjene, mi pa bolj obrnjeni v sebe in v pričakovanju mlaja. V sredo se začenja z mlajem nov lunarni mesec.

Veliko dogajanja bo v tednu pred nami in dočakali bomo prve obrate retrogradnih oddaljenih planetov v direktno gibanje. Prvi bo Pluton, ki nas je celo poletje preverjal v znamenju kozoroga, okoli 25. stopinje.

PONEDELJEK – Dan začenjamo umirjeno s padajočo Luno v devici. Za optimizem v ponedeljkovem dnevu poskrbi povezava med Merkurjem in Jupitrom. Čeprav sta oba retrogradna, bo opazna sprememba dogajanja in delovanja. Povsem drugače kot v preteklem vikendu. Da ne bomo popolnoma uspavani, poskrbita Luna in Uran, če drugega ne, bo stekla komunikacija. Pozno zvečer nas v globok sen zazibljeta Luna in Neptun. Še dobro, da prespimo njun aspekt, da prespimo morebitno zmedo in zbeganost.

TOREK – Prijeten in umirjen dan se nam danes obeta. Po zaslugi harmonije med Venero in Luno se bomo odlično počutile ženske. Med zgodnjim dopoldnevom in popoldnevom bo Luna v praznem teku. Tako bomo v umirjenih energijah zaključevali ostanke preteklega meseca. Še največ lahko naredimo na področju povezovanj.

SREDA – Dan mlade Lune, mlaja. Začenjamo nov cikel z mlado Luno v tehtnici. Dinamična lunacija, ko se Soncu in Luni pridružita še Mars in Merkur, vsem skupaj pa nasprotuje Uran. Veliko nakopičene energije. Bomo znali, bomo zmogli dobro izkoristiti danosti že na samem začetku ali bomo zapravili priložnosti za spremembe. Še največ jih bo na področju odnosov.  A še ni vsega konec, na  svoji retrogradni poti, po kateri hodi že vse od 27.04.2021 se obrne Pluton, najbolj oddaljen in upočasnjen planet, a z največjim dosegom delovanja. Razmislite, kaj se vam je dogajalo v tem času?

KAJ SE BO ŠE DOGAJALO V OKTOBRU? https://center-m.si/oktober-mesec-sprememb-preporoda/

ČETRTEK – Luna v tehtnici počasi, a zanesljivo raste in tudi naše ideje z njo. Dopoldan nam ponagaja in nas blokira aspekt med Luno in Plutonom, v prispodobi višje sile, ki sabotira, v nas budi zavedanje o nemoči in brezizhodnosti. Ne bo prav veliko od nas v tudi kasneje, saj bo Luna večino dneva v praznem hodu. Glavna akterka današnjega dogajanja in prinašalka optimizma bo Venera, ki prestopi v znamenje strelca. Nam in našim odnosom prinese več vedrine, optimizma in tolerance, za razliko preteklih tednov, ko smo neomajno vztrajali na svojem mnenju.

PETEK – Vikend začenjamo z Luno v škorpijonu, ki jo že v zgodnjem jutru vznemirja Saturn, a na srečo bomo strahove in tesnobo prespali, morda bodo sanje malce manj prijetne. Kasneje skozi dan se harmonično povežeta Sonce in Mars, prineseta novo energijo, še posebej moškim. A kakšen bo resnični izkupiček počakajmo, oba sta v neustreznih znamenjih, kjer eden drugega spodbujata s figo v žepu. Popoldan še dodaten nemir vnese dinamičen aspekt med Luno in Uranom, lahko se nam v trenutku sesujejo vsi načrti za vikend. Pazljivo.

SOBOTA – Celodnevni aspekt med Soncem in Merkurjem nam bo omogočal jasne in ustvarjalne misli in zamisli. Morda se lotimo novih načrtov, dovolj bodo že razmišljanja. Dopoldan bo Luna še v nepopustljivem škorpijonu, a na srečo vse od 8. do 18. ure v praznem hodu. Pred tem sestavi Luna še harmoničen aspekt s Plutonom in tako bo sobotni dan kot nalašč za počitek, regeneracijo ali delo na sebi. In kot vemo je čas počitka lahko najbolj ustvarjalen čas. Izkoristimo energije dneva, ki nas pri tem dobro podpro.

NEDELJA – Povsem nova razpoloženja, povsem druge energije. Optimistična Luna v strelcu in harmonični aspekt med Merkurjem in Marsom nam bodo dajali krila. A da le ne bo vse brez nadzora, poskrbi aspekt med Luno in Saturnom, čeprav je harmoničen, nam pomaga ohranjati stik z realnostjo. Popoldan in zvečer bo dovolj energije in preudarnosti, da se pripravimo na nove izzive v prihajajočem tednu. Jasno nam bo kaj želimo, kaj potrebujemo in kaj resnično zmoremo. Ko bi le bilo več takšnih dni in večerov.

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, kaj pa vam osebno in konkretno prinašajo planetarne postavitve v povezavi z vašo rojstno karto, izveste na osebnem astrološkem posvetu. Pa ne samo za en teden, za celo leto v naprej, da se znate pripraviti, pravilno odločiti in delovati najbolje v okviru lastnih zmožnosti.

Imejte čudovit teden, se kmalu spet slišimo in beremo, Mojca

NAROČI SE NA ASTROLOŠKI POSVET