Bachova cvetna terapija

Bachove cvetne esence (BCE) delujejo prek informacije, zapisane v cvetovih divjih, samoniklih in nestrupenih rastlin, ki se prenaša po vodi. BCE uravnovesijo naše čustveno stanje, nam pomagajo pri duhovnem razvoju, predvsem pa nimajo stranskih učinkov in so preproste za uporabo. Vsi postopki pridobivanja esenc so prijazni in neškodljivi do narave.

Strah

Divji kostanj z rdečimi cvetovi (Red Chestnut): hromiš v skrbi in strahu za druge. S svojim strahom, slutnjami in nenehnim nadzorom blokiraš tudi njih. Ne znaš zaupati, se prepuščati in sprejemati dejstva.

Popon (Rock Rose): panika, strah, groza. Odrevenel si, nisi sposoben treznega razmisleka. Imaš napade panike, notranja stiska se stopnjuje.

Krnikar (Mimulus): si v nenehnem strahu. Bojiš se vsega in vse te ogroža. Bojiš se prihodnosti in sedanjosti. Si plah in občutljiv, velikokrat zboliš zaradi strahu.

Trepetilka (Aspen): spremljajo te strahovi neznanega izvora. Pretirana občutljivost in sposobnost vživljanja v težave drugih ti jemlje življenjsko energijo.

Rešilno zdravilo: javni nastop, poškodbe, strah, stres, slabo počutje. V vseh izrednih primerih.

OSAMLJENOST

JESENSKO RESJE (Heather): nenehno si osamljen in neprestano hlepiš po družbi drugih ljudi. Govoriš in govoriš in malo poveš. Potrebuješ poslušalce, ne sogovornikov. Drugi te ne zanimajo, pomemben si samo ti.

NEDOTIKA (Impatiens): si hiter, hitrejši, najhitrejši na vseh področjih življenja. Enako pričakuješ od drugih. Ne razumeš njihovega ritma. Vse storiš sam, ker je tako najhitreje in najbolje. Zaradi svojega ritma in ritma drugih si v nenehnem stresu.

MOČVIRSKA GREBENIKA/VODNA VIJOLICA (Water Violet): si vzvišen, a tvoja cena je visoka – osama in izolacija. Sobivanje ti je tuje, v tem trenutku nemogoče.

PRETIRANA SKRB ZA DRUGE

STUDENČNICA (Rock Water): neprestano se priganjaš, si neizprosen do sebe. Nisi se sposoben prilagajati, sam sebi si največji sovražnik s svojimi nerealnimi zahtevami in pričakovanji.

SPORIŠ (Vervain): si kot zaslepljen, fanatičen pridigar. Popolnoma se predaš, ne dvomiš o uspehu in za vsako ceno želiš prepričati druge. Svoje navdušenje deliš in vsiljuješ, a te drugi ne sprejemajo in ne razumejo.

VINSKA TRTA (Vine): samo ti veš, kaj je prav in dobro. Ne odstopaš od tega, od drugih pa pričakuješ sprejemanje in ubogljivost. Si neizprosen tiran.

BUKEV (Beech): ne razumeš in ne sprejemaš drugih, v njih ne vidiš nič dobrega. Obsojaš in nenehno kritiziraš.

CIKORIJA (Chicory): si preračunljiv in ne verjameš v nesebično ljubezen. Manipuliraš z drugimi na račun ljubezni.

… in še številna druga čustvena stanja.

nAROČITE SI SVOJO OSEBNE ESENCE