DANES SE DOVRŠI SONČEV MRK – najpomembnejši v tem letu

 DANES SE DOVRŠI SONČEV MRK – EDEN NAJPOMEMBNEJŠIH ASTROLOŠKIH DOGODKOV V TEM LETU

Na 19. stopinji znamenja ovna, v družbi retrogradnega Merkurja, Kirona in severne lunarne zanke.

In kaj nam to prinaša?

Zagotovo nekaj novega, tako kot vsak Sončev mrk? A tokrat še veliko več.

  • Svoje doda znamenje ovna – večni pionir, ljubitelj novega in začetkov, neustavljiv, …
  • Kiron nas bo do dobra namučil s soočanjem z našo večno, individualno in intimno bolečino in hkrati prinesel priložnosti, za nov način soočanja in preseganja.
  • Severna lunarna zanka na s bo opominjala o našem poslanstvu, naši življenjski nalogi, …

Nekaj več o MRKIH ?

Astronomski vidik – Ko so Sonce, Luna in Zemlja navidezno poravnani na premici, nastane SONČEV MRK. 

Mrk je lunacija. Lunacija je nebesni pojav, ki se pojavlja vsak mesec, ko tranzitna Luna in tranzitno Soncem sestavljata medsebojne aspekte ali odnose.

Mlaj ali mlada Luna je začetek lunarnega meseca in se začne, ko sta Sonce in Luna v istem znamenju in na isti stopinji in minuti.

Nato pa Luna raste vse do polne Lune, ko sta Sonce in Luna v opoziciji in to imenujemo polna Luna ali ščip.

Posebne oblike lunacij so Sončevi in Lunini mrki. O mrkih govorimo takrat, ko imamo poleg konjunkcije Sonca in Lune, še konjunkcijo v določenem orbisu s severnim ali južnim luninim presečiščem.  

Severno in južno lunino sečišče sta nebesni točki, kjer Lunina orbita seka ekliptiko.

Lunacije uporabljamo v prognostiki, kjer nam dajejo odlične rezultate, dobimo informacije o prednostnih nalogah, so namigi na katera življenjska področja naj usmerimo energijo. Dajo nam sposobnost, da vidimo in ocenimo kaj je pomembno v našem življenju, kaj je potrebno spremeniti v danem trenutku.

Že od nekdaj mrki med ljudmi povzročajo veliko vznemirjenost. Mrki ne prinašajo vedno samo slabih stvari, pomembno je upoštevati celotno delovanje v kombinaciji s tranziti in progresijami. Mrki so v bistvu katalizator, pospeševalec ali sprožilec tistega, kar nam obljublja in napoveduje rojstna karta, tranziti in progresije.

Mlaj, mladi Mesec ali Sončev mrk opisujemo kot čas začetkov, obnovljene energije, vitalnosti, spodbude. Polna luna, ščip ali Lunin mrk na drugi strani pa so čas rezultatov, ko so stvari razrešene in projekti zaključeni in največkrat Lunin mrk prinese tisto, kar je  obljubil Sončev mrk.

Pomembno je da lunacije in mrke uporabljamo pozitivno, da ne iščemo negativnosti, da jih razumemo kot nove priložnosti, oziroma dokončno materializacijo rojstne karte v kombinaciji s tranziti in progresijami, a smo hkrati pozorni in ozaveščeni o morebitnih težavah, izgubah, ki jih lunacije in mrki prinašajo oziroma spodbudijo, da se dokončno odvijejo.

Niso pomembne samo ugotovitve kdaj se neka lunacija dovrši in kaj nam prinese, pomembno je zavedanje na kakšni energijski ravni smo, v kakšnem okolju prebivamo in posledično na osnovi sinteze predvidevamo.