Denar in zodiakalna znamenja

Odnos do denarja skozi 12 zodiakalnih znamenj

OVEN

Spontani, hitri, včasih brezglavi po naravi in seveda so takšni tudi pri financah. Denar jih ne skrbi in če za koga velja rek, da mora denar krožiti, to velja zanje. Naglo se odločajo za nakupe, jih nikoli ne obžalujejo in ne gledajo nazaj. Vestno poravnajo račune, le težave z evidencami imajo lahko, pa kakšen račun založijo v svoji površnosti.  Malokdaj imajo kupček denarja, saj pri njih denar prihaja in odhaja in vedno so prepričani, da ga imajo toliko kot, ga potrebujejo. Denar lahko pridobivajo na področju športa in inovacij.

BIK

Najbolj preudarno in realno znamenje, kar se tiče financ. Znajo služiti denar, ga upravljati, a tudi preudarno porabljati. Ko garajo, jim ni nič pretežko, ker imajo jasen cilj, kaj si bodo na koncu privoščili za denar. Pomembni so jim sprostitev in užitek, od kulinarike do masaže ali  prijetnih počitnic. Vedno imajo »zlato rezervo«, saj si ne morejo privoščiti finančne negotovosti tudi v sušnih letih. Skrbni so v finančnih evidencah, denar pa jim najbolje priteka s področij, kot so ekonomija, gastronomija, turizem in uporabna umetnosti.

DVOJČKA

Igrivo, vihravo, včasih neresno delajo z denarjem in ga služijo hkrati na vsaj dveh koncih. Na podoben način ga tudi trošijo ali zapravljajo, bančne kartice jim dobro služijo in velikokrat jih preseneti izpisek konec meseca. A prav veliko skrbi nimajo s tem, saj denar je zanje postranska stvar in ker niso z njim obremenjeni, ga vedno imajo. Velikokrat imajo dva ali več virov prilivov, najbolj uspešni so na  področja trgovine, učenja, prometa, storitev za mlade in  transporta.

RAK

Niso materialisti v pravem pomenu besede, a so čustveno navezani na denar in na vsa materialna sredstva. Lahko podedujejo večje zneske po enem izmed staršev ali nasledijo družinsko dejavnost ali pa zgolj na enak način kot starši služijo denar. Varčujejo za starost, za študij otrok in za svoje starše. Ker jim je dom pomemben, veliko investirajo vanj, ga renovirajo in striktno vzdržujejo.  Na en način so zelo kompulzivni pri ravnanju z denarjem, saj je vse odvisno od njihovega  čustvenega stanja. Denar lahko zaslužijo s prodajo nepremičnin in zemljišč, s proizvodi in storitvami za družino.

LEV

Stabilno znamenje, so odlični organizatorji in vodje, ki si želijo vedno le najboljše in tako tudi živijo, pa čeprav je resničnost daleč od tega. Posledično njihove finance niso tako stabilne. Če ne gre drugače, se bogato poročijo ali kupijo stvari na kredit ali leasing, prepričani v sebe, da to potrebujejo in da jim to pripada. A globoko v sebi vedo, da so to le kompenzacije za pomanjkanje samozavesti. Pripravljeni so se odreči marsičemu, čemu vedo samo oni,  da lahko navzven pokažejo najboljši  avto, prestižen kos oblačila ali stanovanje v elitni soseski.

DEVICA – Pametna, skromna, analitična in vedno pripravljena pomagati. Z denarjem ravnajo zelo preudarno, o vseh nakup premislijo, a ne če jim osebne finance to dopuščajo, temveč tudi ali nove stvari resnično potrebujejo. Denar lahko pridobivajo na več načinov, tako imajo poleg službe lahko še popoldansko obrt, a zneski so skromni, a konstantni. Zanimivi so njihovi dnevniki stroškov, kjer zapišejo vsak izdatek  in vsakič nam lahko postrežejo z informacijo o cenah izpred 10 ali več let. Ko najamejo kredit, preverijo vse možnosti, preračunajo vse danosti.

TEHTNICA

Obožujejo lepe in luksuzne stvari, sam denar jim ne pomeni veliko. Rade nakupujejo in zapravljajo za življenjsko nepomembne stvari, pa naj bodo to dragoceni umetniški kosi ali oblačila. Kupujejo, ker obožujejo lepoto in se s tem ne postavljajo kot znamenje leva. A imajo eno veliko  težavo, težko se odločijo, pa ne zato, ker bi jih plašile cene,  temveč zato, ker se ne morejo odločiti med danimi možnostmi. Denar služijo s sodelovanjem z drugimi ljudmi, lahko jih finančno podpira partner, kot modni ustvarjalci ali odvetniki.

ŠKORPIJON – Če kdo zna  upravljati z velikimi denarjem in naložbami, so to škorpijoni. Strastno so navezani na denar, včasih so že kar obsedeni z njim, enostavno ga morajo imeti in vedno ga imajo. So najboljši bančniki, ekonomisti, imajo »nos«naložbe, čeprav velikokrat hodijo po tanki črti med legalnim in nelegalnim. Lahko veliko zaslužijo v času vojn, naravnih katastrof ali kriminalnimi posli. Pripravljeni so veliko tvegati, a se jim vedno ne izteče po načrtih.

STRELEC

Tako kot so optimistični v življenju, imajo enak odnos tudi do denarja. Denar jih ne skrbi, saj ga vedno imajo, lahko ga nasledijo, hitro in lahko zaslužijo ali imajo velike dobitke pri igrah na srečo. Veliko trošijo, pa ne zgolj za sebe, denar razdajajo drugim, v prepričanju, da bo denar vedno prišel, ko ga bodo potrebovali. Evidenc ne vodijo, ne vedo kakšni so njihovi stroški, tudi položnic ne plačujejo redno, pa ne zato ker ne bi imeli denarja, temveč zato ker nanje pozabijo ali pa so jim je nepomembne.

KOZOROG

Če je kdo preudaren in skromen, so to kozorogi v odnosu do denarja. Živijo v nenehnem strahu, kako bodo prišli skozi mesec in njihovo glavno vprašanje v zvezi s financami  se glasi«Koliko denarja potrebujem do konca življenja, da bi lahko živel normalno življenje«, pa čeprav imajo zajeten bančni račun in  nepremičnine.  Vprašanje brez odgovora za vsakega izmed nas. So konzervativni vlagatelji. Če bi se dalo, bi imeli denar fizično pri sebi, saj jim le to zagotavlja notranji mir. Varčni, skromni in včasih skopuški,varčujejo že iz mladih dni in podoben način do denarja pričakujejo od svojega partnerja in otrok.

VODNAR

Vizionarji med vsemi znamenji imajo malce poseben odnos do denarja in gotovine. So prvi investirajo v kripto valute ali  v nove vrednostne papirje. Njihov idealni portfelj bi bil sestavljen iz naprednih tehnologij in tehnologij, ki so ekološko naravnane. Na nek način prezirajo denar, razmišljajo o družbi brez denarja. So revolucionarji  in humanisti, tako veliko denarja namenijo za skupno dobro, se borijo za boljši gmotni položaj vseh ljudi, a pri tem velikokrat  pozabljajo na svoje bližnje.

RIBI

Tako kot ribe plavajo v morju, tako znamenju rib priteka in še večkrat odteka denar. Enostavno ne vedo kaj je preudarno ravnanje z denarjem, zapravljajo preko svojih zmožnosti za pomembne, predvsem pa nepomembne stvari. Po trenutnem navdihu, ko si nekaj zaželijo, morajo imeti, ker drugače ne morejo živeti, pa čeprav je najbolj neuporabna stvar. Zaradi velikega sočutja veliko denarja podarijo, pa redkokdaj dobijo nazaj, terjajo nikoli. So lahek plen prevarantov. Denar služijo lahko s prodajo umetnin, z umetniškim ustvarjanjem, kot duhovni voditelji, modni guruji ali s prodajo opojnih substanc.

Objavljno v reviji moje, julij-avgust 2019.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?