Februar 2020 – horoskop za sončeva znamenja

FEBRUAR 2020 – HOROSKOP ZA SONČEVA ZNAMENJA

OVEN (21. 3.−20. 4.) Kardinalno, aktivno in ognjeno znamenje, ki mu vlada planet Mars. Oven je prvo znamenje zodiaka, znamenje vseh začetkov in pobud, znamenje, ki si upa odkrivati neznano.

Navkljub optimizmu in zazrtosti v prihodnost, vam notranji dvom ne da miru in ruši vašo samozavest. A sprememb se lahko nadejate že 17. v mesecu, povrne se vam fokus, ambicioznost in vztrajnost. Februar ni mesec v katerem bi se predajali strastem, pa tudi sodelovanju z drugimi ne, stojite na nasprotnih bregovih, težko jim karkoli dopoveste, a pametnejši odneha in počaka na boljše čase, da se razkadijo meglice.

BIK (21. 4.−20. 5.) Zemeljsko, pasivno in fiksno znamenje, ki mu vlada Venera. Bikov značaj je veder, ljubezniv, miroljuben in razsoden. Osebnostno so strpni, resni, odgovorni, a odločni ljudje, ki se zanašajo nase.

Polni nemira in želje po spremembah, težko podoživite mogočnost svoje vladarice Venere, ko se predaja  iluzijam v znamenju svoje višine ob podpori Neptuna. Odličen čas za načrtovanje ali sanjarjenje, a na konkretne rešitve bo treba še počakati.  Če se boste znali prepustiti energijam trenutka, če vas ne zapelje želja po takojšnjem udejanjanju  in oprijemljivih rezultatih, imate lahko že marca vizionarske rešitve, ki bodo še kako uporabne in dobrodošle.

DVOJČKA (21. 5.−21. 6.) Prvo zračno znamenje, aktivno in spremenljivo, vlada mu Merkur. Pomembna značilnost tega znamenja je dvojnost. Ljudje s Soncem, Luno ali drugimi osebnimi planeti v tem znamenju so zelo inteligentni, vedoželjni in učljivi .

Prve tri dni meseca je še nekako bilo, nato pa popoln preobrat, namesto naglih zasukov in idej, en sam mir in tišina. Kam so šle ideje, misli, zamisli ? V globine znamenja rib, da se oplemenitijo in predelajo. Vse skupaj je že napoved prvega retrogradnega pohoda, ki ga začnete 18. februarja in končate 11.marca.  Boste znali obrniti dogajanje sebi v prid, se umiriti in umakniti, namesto, da iščete takojšnje rešitve. Bodite strpni, v osami snujte najboljše ideje, pa še notranji mir in izpolnitev boste dosegli.

RAK (22. 6.−22. 7.) Kardinalno, pasivno in vodno znamenje, vlada mu Luna. Čustvenost, ljubeznivost in skrb za druge so poglavitne njihove značilnosti, veliko se ukvarjajo s preteklostjo, s predniki in svojim poreklom.

Še vedno se sprašujete o svojem poslanstvu, a svoji poti, pri čemer vas zagotovo podpirajo genetika in predniki.  Mesec začenjate z ognjenimi energijami, a vaša nestanovitnost je posebno poglavje – vsaka dva dni ste drugačni, le kdo bi lahko sledil vašim odtenkom čustev. Nadejajte se težav na področju dela, v sodelovanju z drugimi lahko pričakujete veliko korenitih sprememb. Morda se posvetite učenju tujega jezika ali potovanju na tuje, da se izognete težavam vsakdana.

LEV (23. 7.−22. 8.) Ognjeno, aktivno in stalno znamenje, ki mu vlada Sonce. So odločni, vztrajni, neodvisni in samozavestni, a le do takrat, ko so občudovani. Lev živi polno življenje, v njem tiči močna ustvarjalna in kreativna želja. 

Dobra komunikacija je kot ventil v teh stresnih trenutkih, ko spoznavate, da so drugačna razmišljanja koristna tudi za vas. A kako se lotiti potrebnih sprememb – zelo subtilno, potrebno se je umirite in se prepustite, stopite korak nazaj, umaknite se iz centra dogajanj in prisluhnite globinam lastne duše, tokrat malce zanemarite lastni ego. Si dovolite spoznati tudi to ?

DEVICA (23. 8.−22. 9.) Zemeljsko, pasivno in spremenljivo znamenje, vlada ji planet Merkur. Ljudje s poudarjenim znamenjem device so marljivi, skromni, delavni, iznajdljivi, a tudi muhasti, nervozni, bistri in preračunljivi.

Nadejajte se sporov in nesporazumov znotraj izvorne družine, med starši in sorojenci, ko vas bodo brez empatije, silil in prepričevali, kaj bi bilo za vas najbolje. Vztrajajte pri svojem, v prvih dnevih meseca vam bo še nekako uspevalo, kasneje bo težje. Med 18.02 in 11.3 bo še najbolje, da se malce osamite, se posvetite sebi, študiju, razmišljanju in tako postavljajte temelje materializaciji vaših vizionarskih idej iz preteklega meseca.

TEHTNICA (23. 9.−22. 10.) Kardinalno, aktivno in zračno znamenje, ki mu vlada Venera. Njena glavna značilnost je nenehna težnja k skladnosti in harmoniji, je večni mediator in ima izreden čut za estetiko.

Popolnoma ste izgubili stik z realnostjo in idealizirate vse oblike odnosov, pa čeprav globoko v sebi spoznavate, da prav tukaj najbolj izgubljate. Rešitev ? Fokus preusmerite na ljubezen – čisto, svobodno, brezpogojno in se tako osvobodite zablod. Posvetite se delu, ne spuščajte se v retorične borbe,  ker ste trenutno brez občutka in mere in zaključite vse, kar bi že zdavnaj morali. Po 8. februarju boste zelo energični, pa čeprav na trenutke preveč zaletavi.

ŠKORPIJON (23. 10.−21. 11.) Stabilno, pasivno in vodno znamenje, ki mu vladata Mars in Pluton. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so skrivnostni in zapleteni, polni strasti, čustev in intenzivnosti.

Ljubezen in še enkrat ljubezen, nesebična in slepa. Čeprav je za vas malce premalo strastno, si dovoliti spoznati tudi to plat zgodbe. Prepustite se, ne razmišljajte in ne komentirajte, dovolite si sanje.  Po 17. februarju sledi sprememba, povrne se vam fokus, odločnost in vztrajnost. V sodelovanjih pričakujte nagle preobrate, a se jih ne bojte, so vam v pomoč pri osvajanju življenjskih lekcij.

STRELEC (22. 11.−20. 12.) Spremenljivo, pasivno in ognjeno znamenje. Strelci so navdušeni nad svetom, so neposredni, filozofski in večni optimisti, zazrti v prihodnost.

Toliko moči  in fokusa že dolgo niste občutili, izkoristite jo za izgradnjo samozavesti in ustvarjanje stabilnega finančnega stanja. Letošnje leto bo za vas veliko bolj realno in hkrati priložnost, da malce omejite svoj pretiran optimizem, se konkretno lotite izzivov in požanjete že prve rezultate. Ne zapravite danosti, ki se vam ponujajo. Ljubezen in vaša izvorna bolečina, vam skozi mesec postavljata  ogledalce, vi pa kot na elastiki – enkrat v stare, preživete zgodbe, drugič v iskanju nekaj povsem novega. Odgovora žal še ne bo.

KOZOROG (21. 12.−19. 1.) Kardinalno, aktivno in zemeljsko znamenje, njihov vladar je bog časa Saturn. Za kozoroge čas ne obstaja, nikoli ni nič prehitro, pred časom ali površno.

Še vedno traja vas čas, močni v svojem znamenju, gostite tudi Jupitra in Plutona.  Samozavesti toliko kot že dolgo ne, misli pa zbegane, velikokrat tudi nerazumljene, kot, da bi se na trenutke predali sanjarjenju.  Težko boste izgrajevali novo na temelju starega, še posebej, ko vas begajo čustva. Poiščite podporo in razumevanje v kreativnosti in v novih znanjih, a tokrat zapeljite stvari malce drugače, kot običajno.

VODNAR (20. 1.−18. 2.) Fiksno, pasivno in zračno znamenje, ki mu vladata Saturn in Uran. Vodnarje odlikuje objektiven pogled na svet, ki ni obremenjen s težo čustev. Poglavitna vrednota sta jim svoboda in neodvisnost.

Navzven ste samozavestni, močni, energični, prodorni in presenetljivi, a to je zgolj poza za druge. Čeprav trenutno gostite Sonce v svojem znamenju, ste nekako osamljeni, odtrgani od dogajanj in ujeti v osami. Spremenite sebe in svojo taktiko, predvsem na kariernem področju, pa se bodo stvari obrnile v pravo smer. Povežite čustva in strasti, nekaj vam povsem tujega, a se bo obrestovalo.

RIBI (19. 2.−20. 3.) Spremenljivo, pasivno in vodno znamenje, ki mu vladata Jupiter in Neptun. So zadnje znamenje v zodiaku, ki je najbolj oddaljeno od zemeljske realnosti.

Ko je dobro, je za  vas najboljše, le kaj bi si lahko še želeli ob podpori vašega vladarja, ko sta sama tam nekje daleč. Dovolita si najlepše sanje, najbolj nerealne iluzije in poveličujta ljubezen, ki ne obstaja na našem planetu. A navkljub odmaknjenosti, se globoko v vas že budi črviček dvoma, budi težko premagljivo težavo – samozavest in finance, kako se lotiti te naloge, da preživite. Ena od možnosti, je da poslušate prijatelje, pa čeprav so tako konzervativni, da se vam ježijo lasje. A ne bo šlo brez stika z realnostjo. Žal ste na planetu zemlja, ki mu vlada znamenje bika in planet Venera.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?