HOROSKOP ZA MESEC FEBRUAR – SONČEVA ZNAMENJA

KAJ SE VAM OBETA V NAJKRAJŠEM MESECU LETA?

Ko prebirate horoskop poleg zapisov za Sonce preberite še zapis za vaš podznak ali ascendent.

OVEN (21. 3.−20. 4.) Kardinalno, aktivno in ognjeno znamenje, ki mu vlada planet Mars. Oven je prvo znamenje zodiaka, znamenje vseh začetkov in pobud, znamenje, ki si upa odkrivati neznano. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so pogumni, spontani, so večni bojevniki in polni optimizma. So samozavestni, usmerjeni v prihodnost, ne ukvarjajo se s čustvi in občutji, ker preprosto nimajo časa, saj gredo dalje, višje in najvišje.

Kako bi vas lahko trenutno opisali – ambicije in močan fokus so vaša trenutna realnost, odlika in prevlada. Hkrati se vam krepi intuicija, s pomočjo katere dosežete vse cilje. Svoje delovanje boste še okrepili okoli 8. februarja, a previdno, kar je preveč je preveč in tudi vam lahko nervoza spodnese tla pod nogami.  16. februarja zavejejo drugi vetrovi in še pred pomladjo se v vas prebudi ali obudi ljubezen. Harmonično se povežete v vladarico ljubezni in odnosov, najverjetneje boste obudili odnos iz preteklosti ali pa nadgradili obstoječega. Poslušajte se  in si sledite, predvsem pa uživajte

BIK (21. 4.−20. 5.) Zemeljsko, pasivno in fiksno znamenje, ki mu vlada Venera. Bikov značaj je veder, ljubezniv, miroljuben in razsoden. Osebnostno so strpni, resni, odgovorni, a odločni ljudje, ki se zanašajo nase. Pri delu so vztrajni in marljivi, nič jim ni pretežko, saj vedo, da jih na koncu čaka nagrada. So največji uživači med vsemi znamenji zodiaka, uživajo v hrani in pijači ter v lepem in udobnem domu. V odnosih so zvesti in lojalni, zanesljivi in previdni.

Trenutno niste v  najboljši koži, pa če ima okolica še toliko potrpljenja z vami. Na eni strani ste nemirni, uporniški in željni sprememb, na poslovnem delu pa odločni in usmerjeni. A to niso vaše energije – ni romantike, ni topline, ni bližine. Sredi meseca srečate ljubezen iz preteklosti, a žal vam nima kaj ponuditi. Trajnost in varnost vedno izgubita na tehtnici z romantiko, čutnostjo in seksualnostjo. Šele po 24. februarju nastopijo za vas boljši časi, a bo preveč idealiziranj, včasih tudi slepljenja samega sebe in posledično razočaranja.

DVOJČKA (21. 5.−21. 6.) Prvo zračno znamenje, aktivno in spremenljivo, vlada mu Merkur. Pomembna značilnost tega znamenja je dvojnost. Ljudje s Soncem, Luno ali drugimi osebnimi planeti v tem znamenju so zelo inteligentni, vedoželjni in učljivi, so spretni in po navadi počnejo več stvari hkrati, tako mentalno kot telesno. Njihove poudarjene lastnosti so radovednost, igrivost, duhovitost, izredna prilagodljivost, otroškost in spremenljivost.

Zdržite do petka, ko se boste spet podali v naprej proti ciljem, ko se boste otresli Plutonove bližine, ki vam je pošteno podkuril in pobral še zadnje atome moči. Lažje boste zadihali v drugi polovici meseca, ko postanejo misli jasnejše, predvsem pa hitrejše in vizionarske. Ambicije pa kot, da je odnesel prvi spomladanski veter: Zanašajte se na sebe in intuitivno boste sledili svojemu poslanstvu v spreminjanju sveta, kar bo za vas velik zalogaj.

RAK (22. 6.−22. 7.) Kardinalno, pasivno in vodno znamenje, vlada mu Luna. Čustvenost, ljubeznivost in skrb za druge so poglavitne njihove značilnosti, veliko se ukvarjajo s preteklostjo, s predniki in svojim poreklom. So zvesti in ljubeči, velikokrat tihi, ker ne želijo biti v ospredju. Imajo izredno sposobnost empatije. Ljudje s poudarjenim znamenjem raka so muhasti, čustveni in dojemljivi za vplive drugih. Občutljivost in ranljivost sta njihovi veliki slabosti, saj vse vzamejo zelo osebno.

Drugi dan februarja dobite zalet, dobesedno krila – polni ste novih zamisli, veste kaj zares želite, čeprav vas pomankanje čustev trenutno plaši. Vizija, napredek in skupni cilji so vaš moto, pa čeprav ni najboljše podpore okolice. A ne odnehate, okoliščine se izmenjujejo od popolne apatije, do zaletavosti, prizemljenosti, igrivosti, pretirane čustvenosti, vse do sredine meseca – ko si želite končno priznanja za vloženi trud. Prepričani ste, da ste izjemni in da vam pripada najboljše, a previdno. Okolica zna še kako zavajati in manipulirati, oprezno, to niso vaše energije.

LEV (23. 7.−22. 8.) Ognjeno, aktivno in stalno znamenje, ki mu vlada Sonce. So odločni, vztrajni, neodvisni in samozavestni, a le do takrat, ko so občudovani. Lev živi polno življenje, v njem tiči močna ustvarjalna in kreativna želja. Je odličen organizator, vodja in navdušenec. Je usmerjen vase, v lastne izzive in v nenehno dokazovanje. Levi so polni energije, življenje zajemajo na veliko, le najboljše je dovolj dobro zanje.

Vizionarstvo, prijateljstvo, vse drugačno in izvem okvirov, vas trenutno prežema. A to je daleč stran od vaših resničnih pričakovanj in želja, neprestano iščete sebe, svoj jaz v množici enako mislečih, dobesedno ste izgubljeni med sebi enakimi. S strani partnerstva imate še največ podpore, a prav razume vas ne. Še največje zadovoljstvo in priznanje doživite pri delu, ko spoznavate rutino, skromnost in dolgoročnost.

DEVICA (23. 8.−22. 9.) Zemeljsko, pasivno in spremenljivo znamenje, vlada ji planet Merkur. Ljudje s poudarjenim znamenjem device so marljivi, skromni, delavni, iznajdljivi, a tudi muhasti, nervozni, bistri in preračunljivi. Preudarnost in zanesljivost sta njihovi poudarjeni lastnosti, velikokrat so preveč obzirni in premalo odločni. Nenehno iščejo nove načine in izboljšave. V partnerstvu so ljubeči in vdani, a zelo iskreni in realni.

Morda boste v tem mesecu obudili staro ljubezen, oživili star hobi ali pa se podali v kraje, kjer ste nekdaj in nekoč že doživeli kaj lepega in pomembnega.  Vse je povezano s preteklostjo, vse je zelo definirano in upočasnjeno. Počasi ste že siti rutine( tudi za vas je kdaj mera polna) in od 4.februarja  bo bolje, dogajanja bodo hitrejša, sredi meseca se končno pojavi nekaj novega in vi v starih manirah »blestite« na svojih področjih – delo, zdravje in vsakdan. Odlično vam bo šlo, ideje se bodo nizale ena za drugo, pa še realizirali jih boste veliko. Le na sebe ne pozabite.

TEHTNICA (23. 9.−22. 10.) Kardinalno, aktivno in zračno znamenje, ki mu vlada Venera. Njena glavna značilnost je nenehna težnja k skladnosti in harmoniji, je večni mediator in ima izreden čut za estetiko. Ljudje, rojeni v znamenju tehtnice, so zelo družabni in prijetni, v nenehnem iskanju ravnovesja in stabilnosti z drugimi ljudmi, nenehno gradijo in izgrajujejo odnose. Izogibajo se sporom in konfliktom, vedno želijo ustreči obema stranema, pravičnost in pravica sta glavni vodili oseb s poudarjenim znamenjem tehtnice.

No ja, je bilo že bolje, trenutno ste ujeti v stare zgodbe, ki so lahko povezane s karmo ali genetiko. Zaradi dobrih povezav je morda tokrat priložnost, da stopite iz okvirov in na drugačen način odreagirate. Sredi meseca dobite podporo ljubezni ali partnerja. Napnite vse svoje sile, uporabite vso svojo kreativnost, vso svojo ljubezen in presežite stare načine delovanje, dovilite si pogled in dojemanje z drugega konca zgodbe. Če vam uspe, bo osvobajajoče.

ŠKORPIJON (23. 10.−21. 11.) Stabilno, pasivno in vodno znamenje, ki mu vladata Mars in Pluton. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so skrivnostni in zapleteni, polni strasti, čustev in intenzivnosti. Življenje doživljajo z neverjetno globino in s številnimi spremembami. Škorpijoni so polni ekstremov in energije, ki pa jo morajo znati nadzorovati in pravilno usmerjati. Ne poznajo srednje poti in mlačnosti.

Že dolgo niste bili tako zbrani in s tako močnim fokusom. Intuicija vam služi, ideje se bodo nizale ene a z drugo, komunikacija bo jasna in zelo strukturirana, velikokrat še preveč direktna. Spet se lahko povežete s svojimi koreninami, a na drugačen, manj čustven in bolj prijateljski način. Le ostanite v fokusi in na preži, saj vas bo nehote vleklo v stare načine delovanja, predvsem v zaključevanja. Začetki in poteki bodo povsem drugačni kot v preteklosti, a v trenutkih ozaveščanja lahko prepoznate stare zanke.

STRELEC (22. 11.−20. 12.) Spremenljivo, pasivno in ognjeno znamenje. Strelci so navdušeni nad svetom, so neposredni, filozofski in večni optimisti, zazrti v prihodnost. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so nagnjeni k pretiravanju, podrobnosti jih ne zanimajo, na svet gledajo z vrha, tako ne vidijo podrobnosti. So veliki misleci in filozofi, odprti za nove ideje in spremembe. Ljudje s poudarjenim znamenjem strelca niso malenkostni, zanimajo jih duhovni izzivi, na življenje gledajo z velikim veseljem.

Trenutno so za vas nastopili dobri časi, že dobro ste si opomogli od preteklosti in pred vami so novi izzivi, želje in hotenja.  Imate priložnost, da elegantno zaključujete vse kar je še ostalo odprto, še najbolje bo po 18. februarju, ko se porajajo povsem novi prijemi in rešitve. Sledite jim in ne boste razočarani. Le v ljubezni ta mesec ne bo prav romantično, neka stara bolečina, nemoč vas preveč plaši, da bi si upali naprej.

KOZOROG (21. 12.−19. 1.) Kardinalno, aktivno in zemeljsko znamenje, njihov vladar je bog časa Saturn. Za kozoroge čas ne obstaja, nikoli ni nič prehitro, pred časom ali površno. Ljudje s poudarjenim znamenjem kozoroga so resni, vzdržljivi, zanesljivi, ambiciozni, odločni in zelo tradicionalni. Kozorogi so kot zemeljsko znamenje zelo stvarni, pripravljeni so trdo delati, so izredno praktični in disciplinirani. Pot do cilja ali doseganje vrha jim uspeva zelo počasi, a zagotovo.

Zimski čas je vaš čas, saj vaš vladar kraljuje od druge polovice decembra pa vse do druge polovice februarja. Trenutno imate oblast v svojih rokah – obvladujete situacijo, vse vam je podrejeno. Izkoristite trenutek, ne bo trajal večno, poskrbite za sebe, okrepite zavedanje o sebi, privoščite si nekaj za dušo in uživajte dokler traja, pa čeprav je takšen način popolnoma skregan z vami. Podpise dogovorov, pogodb, zavez prestavite v kasnejši čas, saj trenutno nimate pravih informacij in ustreznega razmišljanja, oziroma imate fokus drugje.

VODNAR (20. 1.−18. 2.) Fiksno, pasivno in zračno znamenje, ki mu vladata Saturn in Uran. Vodnarje odlikuje objektiven pogled na svet, ki ni obremenjen s težo čustev. Poglavitna vrednota sta jim svoboda in neodvisnost. Vodnarji so večni idealisti, uporniki in humanisti, ki jih zanima proučevanje sveta, družbenih sistemov, ekologije in politike. So revolucionarji za vsako ceno, borci za pravico in znanilci novih trendov. Osebe s poudarjenimi lastnostmi vodnarja odlikuje prodoren, napreden in velikokrat genialen um.

Ego je vaša trenutna zgodba, pa če prav vam je to tuje in gledate naj z viška. Prevečkrat ste izgubljeni v množici enakih, tokrat pa končno prepoznate svoje resnične potrebe in jih tudi udejanjite, pa čeprav okolica ne bo prav razumevajoče. Ne pričakujete podpore, ker vam bo zagotovo odtegnjena. Najbolje bo, da se ukvarjate s seboj, s svojim telesom, pa tudi s svojim psihičnim, duhovnim svetom. Postavite stabilne temelje, na zavednem in nezavednem delu svoje biti.

RIBI (19. 2.−20. 3.) Spremenljivo, pasivno in vodno znamenje, ki mu vladata Jupiter in Neptun. So zadnje znamenje v zodiaku, ki je najbolj oddaljeno od zemeljske realnosti. Znamenje rib je nekako izgubljeno in utopljeno v globini lastnih čustev in čustev vseh predhodnih znamenj. Poglavitne značilnosti tega znamenja so sočutje, dobra intuicija, požrtvovalnost in omahljivost, na trenutke že izgubljenost. Primanjkuje jim realnosti.

Odlično vam gre, saj gostite že oba vaša vladarja, 18. februarja pa pričakujete še Sonce v svojem znamenju. Kaj boljšega, ko imate končno okoli vas sorodne energije, ko ste končno razumljeni in podprti. Varno spravljeni v svojem svetu, vas zunanje dogajanje ne zanima prav veliko, a okolica vam ne bo dala zlepa miru. Prijatelji pritiskajo in pritiskajo, vas silijo v neka povezovanja, vam pa je vse skupaj »španska vas«. Ostanite zvesti sebi, le na finance popazite, bodite realni, na trenutke materialistični. Se vam bo obrestovalo.

Ne veste kaj je vaš podznak, vse to izveste na astrološkem posvetu – https://center-m.si/izdelek/nakup-osebnega-astroloskega-posveta/