Horoskop za mesec maj 2018

Za nekatere je mesec maj najlepši mesec v letu, ko se narava odene v pisane barve, za druge je mesec ljubezni, vsi pa zagotovo čutimo lepoto skozi Venero, saj vlada znamenju bika, ki v maju gosti Sonce. Letos sta maj in znamenje bika še posebej izpostavljena, saj planet Uran 15. maja 2018 prestopi v bika, v materialno, zemeljsko znamenje in tako udejanja razvoj in spremembe. Zaradi retrogradnega gibanja Uran dokončno obstane v biku šele aprila 2019. Tako se lahko nadejamo sprememb na finančnem, materialnem in tehnološkem področju, pa tudi na družbenem in socialnem.

Kaj pa si lahko obetaj posamična Sončeva znamenja v maju, v mesecu ljubezni ?

OVEN – Obetajo se vam mirnejši, manj stresni časi, a počakajte do 15. maja, ko po dolgih letih, natančneje od leta2011, Uran zapušča vaše znamenje. A najtežje vam bo prav v prvi polovici meseca, kot da podoživljate še enkrat ves nemir preteklih let. Posvetite se delu, tu vas čakajo največji uspehi in končno tudi finančni rezultat. Povsem drugačen bo vaš odnos do denarja, bolj boste samozavestni. V drugi polovici meseca boste zares uživali v krogu svojih bližnjih in z lahkoto urejali odnose. Uživajte.

BIK – Prvi del meseca je kot zatišje pred viharjem, a globoko v sebi že občutite velike spremembe. Vse tisto kar se je leta nabiralo, nizalo in preigravalo, v trenutku postane uporabno dejstvo ali pa enostavno kot strela z jasnega odide iz vašega življenja. Letos v maju za vas ne bo miru, natančneje po 15. maju – to bo čas čiščenja – notranjega in zunanjega, velike spremembe vstopajo na glavna vrata. Izkoristite čas za preboj, uspeh, za prepoznavnost. Uporabite moč svojih besed. Partner in prijatelji, predvsem pa sveže ideje vas bodo zagotovo podpirali skozi mesec.

DVOJČKA – Še vedno ste tako ognjeviti in prodorni, a pred koncem meseca postanete bolj realni, tok misli se upočasni, rezultati bodo boljši. Uživate v pomladi, dvojčki s Soncem na prvih stopinja se že zagotovo predajate ljubezni, trenutno dlje od besed ne pride, a v zadnjem delu meseca, boste maj začutili v vsej svoji veličini. Še sami sebi boste težko verjeli, da ste tako čutni in strastni. Pa to še ni vse, vaš najboljši in najlepši čas še prihaja, a le če se boste soočili s strahovi in dvomi, ki se kar naenkrat pojavijo. A ne skrbite, boste zmogli, pristopajte razumsko, podpirata vas Sonce in Merkur.

RAK – Strastni in predani ste v ljubezni v letošnjem maju in vse vam gre kot po maslu, a stopite korak nazaj, ne lastite si vse in vsakogar. Z nasprotne strani, pa povsem druga zgodba – partner je nekam tog, hladen in preveč realen, kot da za njega maj ne obstaja. Ne jezite se, pač zamuja, morda se ne upa predati, ko je pa tako ujet v svoj prav – red in disciplino. A vi se ne daste, uživate, sanjarite, a trenutek streznitve vam prinese Uran, poslušajte prijatelje, saj ste sami preveč ujeti v svojem svetu.

LEV – Vse gre tako počasi, pa še energije vam je že začelo zmanjkovati. Ne obupujte, vztrajate in se zavedajte, da je že prav tako, vse opravljeno in doseženo v tem mesecu je in bo kvalitetno ter trajno. Konec meseca sledijo že prve spremembe, kar na enkrat se porajajo nove ideje in rešitve, popoln preobrat v vašem delovanju dela in uspeha. Na trenutke vam ne bo nič jasno, kako ste vse to lahko spregledali, le zakaj vam ni bilo dano že prej ? A popazite na svoje osebne odnose, peljite vzporedno življenje na vseh ravneh, le to vam zagotavlja ravnovesje.

DEVICA – Tako nepopustljivi ste v svojih razmišljanjih, dopovedovanju in dokazovanju drugim, da vsi bežijo od vas. Pa res to potrebujete ? Neprestano pričakujete od drugih, da vas razumejo, sami pa trmasto vztrajate pri svojem. Poslušajte prijatelje, ne jezite se naje, saj so edini, ki so vam kos. Konec meseca sledi premik v razmišljanju, največje spremembe pa se vam obetajo na kariernem področju. Čas za udejanjanje vaš idej prihaja, a le če pristopite na nov, svež način. V ljubezni pa nič novega, ste začudeni ? Za vse se je treba potruditi, vlagati čas in energijo. Toliko v razmislek.

TEHTNICA – Uživate in se veselite letošnje pomladi, uspehi pa se kar nizajo eden za drugim. Vsi vas podpirajo, le v družini ni podpore, ne razumejo in ne razumejo, pogrevajo stare zgodbe. A vi se ne daste, čeprav bo sredi meseca dogajanje pripeljano do vrelišča, potrebno se bo postaviti za sebe in vztrajati na svojem. Poskrbite za finančno plat, ne podcenjujte se, pa čeprav bodo igrali na vaša čustva. Obetajo se vam velike spremembe, včasih tudi boleče, a od srede maja boste popolnoma drugače gledali na svet okoli sebe, prevrednotili boste svoj vrednostni sistem in pripisali dejansko vrednost ljudem iz vašega okolja, številni bodo zaradi nestrinjanja z vami odšli in naredili mesto novim.

ŠKORPIJON – Odlično vam gre, predvsem, če poslušate svoj notranji glas. Imate izredno osredotočenost, za vas v tem trenutku ni meja. A po pameti. Pravi vihar pa se vam v sodelovanju z drugimi obeta v drugi polovici meseca, morda končno udejanjite že dolgo načrtovano, a najverjetneje sledi popolni preobrat, tako doma kot v službi. Zaupajte si, ne izgubljate se v nenehnem raziskovanju, ujemite vlak sprememb in dovolite si, da popolnoma nove energije stopijo v vaš dom. Zaživite v svojih vibracijah sprememb, tukaj ste mojster med mojstri. Pozdravljeno novo in drugačno.

STRELEC – Le kje je ves optimizem, kam se je skrilo upanje. Kot, da niste v svoji koži, življenje vas preizkuša in vas dobesedno ropa za lepa doživetja. Uživajte v delu in v vsakdanu, vsaj tukaj si dovolite nekaj optimizma, pa čeprav vas finančna plat lahko razočara. Doživeli ste že boljše čase. Zaman si boste prizadevali okoli staršev, prepričani v svoj prav, vam ne bodo v pomoč. Naj vam pomaga partner, na svoj igriv način, velikokrat razreši marsikateri gordijski vozel. Pa še nihče mu  nič ne zameri.

KOZOROG – Pa nehajte se že ukvarjati sami s seboj, že res, da ste dolgo čakali na ta trenutek, a ste preveč naporni za okolico. A tudi najbolj trmasti kozlički in kozli dobijo priložnost za veliko ljubezen. Dolgo, predolgo ste čakali nanjo in tokrat je ne izpustite. Ne izgubite kompasa, ostanite to kar ste, ne pretiravajte in se zavedajte, da so prav vaše lastnosti pritegnile Amorjeve puščice. Vsak izmed nas enkrat najde svojo sorodno dušo, saj je za vsakega izmed nas tukaj nekje na tem svetu duša dvojčica,  a nekateri jo srečamo prej, drugi kasneje, številni pa jo na žalost spregledajo.

VODNAR – Revolucija, revolucija se obeta vašemu vladarju Uranu, konec pametovanja in zaletavanja z glavo v zid, od sredine meseca se pričakujejo konkretni rezultati. Pa saj je že skrajni čas. Na začetku boste še močno dvomili o sebi o pravem trenutku, a izkoristite to svojo neizmerno moč, notranjo stabilnost in intuicijo ter smelo stopite na pot sprememb. Spremembe v domu vam zagotovo ne uidejo, pa naj bo to nakup, prodaja ali prenova doma, lahko dobite novega družinskega člana, morda se preselite v novo mesto. Zaupajte si in vse se bo izteklo tako kot je prav.

RIB – Še vedno ste varno zaviti v meglice, ki jih ustvarja  vaš vladar, a misli vam ne dajo miru. Razmišljanje o sebi, o mestu in vrednosti, ki vam pripadajo, bodo v tem mesecu zelo aktualni. Od idej boste hitro prešli k dejanjem, izpeljali stvari na dokaj lahkoten in igriv način, že sredi meseca, da boste še sami presenečeni. Prav komunikacija bo tokrat vaša največja odlika, največje veselje in priznanje pa vas čaka doma.  Ljubezen vas zagotovo obišče konec meseca. Tista prava, trajna, strastna in spontana. Tako bo letos tudi za vas zažarel maj v vseh odtenkih rožnate in zelene.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?