Delavnica  hipnoze in samohipnoze

Hipnoza je metoda samozdravljenja. Hipnoza je popolnoma naravno stanje zavesti, ki ga doživljamo večkrat dnevno, a se ga ne zavedamo.

Vsaka hipnoza je pravzaprav samohipnoza. To stanje doživimo vsakokrat, ko nas pritegne zanimiv film, knjiga ali reklama, takrat, ko »pademo« v dogajanje, ko poslušamo zanimiv govor politika, učitelja ali kakšne druge osebe, pa tudi kadar se razjezimo. Otroci večino svojega budnega dneva preživijo v hipnotičnem stanju.

Hipnoza je naravno stanje globoke, fizične in mentalne sprostitve telesa in uma, ki nam omogoča najiskrenejši in neokrnjen stik s samim seboj in z našo podzavestjo.S pomočjo hipnoze komuniciramo z našo podzavestjo ter s sugestijami in afirmacijami menjamo obstoječe zapise v podzavesti z novimi, boljšimi in ustreznejšimi za nas.

Tako na naraven način opuščamo stare, neželene navade in razvade. Odpravljamo strahove, fobije in tesnobo, izboljšujemo samopodobo, gradimo samozavest in še mnogo drugega.

Vsaka hipnoza je v resnici samohipnoza, kjer nam hipnoterapevt s posebnimi tehnikami pomaga pri vstopu v hipnotično stanje.

Samohipnozo lahko sprožimo sami z določenim, prej izbranim geslom. To geslo je lahko določen gib, beseda ali vizualizacija, ki ga izberete skupaj s terapevtom na predhodnem posvetu. Prvič vstopate v hipnotično stanje s pomočjo terapevta, ki vam s sugestijami preda geslo za samohipnozo.

Ko vstopamo v hipnotično stanje, sami ali s pomočjo terapevta, je najpomembneje, da si to odkrito želimo, da smo motivirani, da imamo določena pričakovanja in da zaupamo terapevtu. V hipnozi ne spimo, smo popolnoma budni in se zavedamo okolice. Izostrijo se nam čutila, poveča se prekrvavitev telesa in kadarkoli želimo, lahko izstopimo iz hipnoze. V hipnotičnem stanju ne delamo nič proti sebi, nikoli ne gremo prek svojih etičnih in moralnih meja.

Samohipnoza je odlična podpora oziroma dopolnilo hipnozi in vsem drugim načinom zdravljenja, nadaljevanje terapevtskega dela doma, saj jo lahko uporabljamo kjerkoli in kadarkoli brez prisotnosti terapevta.  

Prijava na izobraževanje

Če pritrdilno odgovoriš na nekaj spodnjih vprašanj, dobrodošel na delavnici samohipnoze in hipnoze:

 • Želiš tudi ti v teh časih narediti nekaj za sebe in čutiš, da je ravno sedaj pravi trenutek?
 • Želiš preseči svoje razvade, navade, morda odvisnosti, ki ti že predolgo jemljejo fokus in moč?
 • Želiš prepoznati in izboljšati svoje potenciale, da bo življenje postalo lažje in znosnejše? 
 • Želiš preseči zamere do sebe in drugih, ker ti neprestano vrtenju v krogu ali «na hrčkovem kolesu« ne prinaša sreče, miru in veselja. Pa ne veš kako in kaj, si že velikokrat poizkušal, pa brez uspeha? 
 • In še mnogo drugega, oziroma vse kar te bremeni, kar ti jemlje življenjsko energijo in kar te omejuje – naj dokončno odide iz tvojega življenja.

Vsaka hipnoza je v resnici samohipnoza, kjer nam hipnoterapevt s posebnimi tehnikami pomaga pri vstopu v hipnotično stanje.

Kdaj?

Dvakrat v letu izvajam delavnice hipnoze in samohipnoze, ki potekajo v živo ali preko spleta, pač odvisno od razmer.

Za koga je ta delavnica primerna? 

 • Za vse, ki raziskujete sebe in svoj notranji svet.
 • Za vse, ki želijo preseči izzive. 
 • Za vse, ki iščejo pot do sebe.
 • Za vse, ki si želijo več fokusa. 
 • Za vse, ki potrebujejo večjo koncentracijo.
 • Za vse, ki si želijo preseči fobije, strahove, … 
 • Za vse, ki si želijo poglobit sposobnost meditacije in vizualizacije.
 • Za vse, ki si želijo orodja, ki jim omogoča sprostitev v kratkem času, … 

Kako poteka delavnica?

Delavnica bo potekala v 3 srečanjih, v treh tednih, preko spleta po 2  šolski uri. 

Na srečanjih se naučiš vsega potrebnega za samostojno delo, da vstopaš v samohipnozo in da si znaš pripraviti svoj avdio posnetek. 

Prijava na izobraževanje

Mnenje ene izmed udeleženk:

Udeleženka delavnice, ki je s pomočjo hipnoze in samohipnoze presegla svoj strah.
Takole pravi: “Po poškodbi na smučišču je v meni ostal močno zasidran strah in smučanje je postalo zame prava nočna mora. Če ne bi bilo družbe in partnerja, ki so me vneto vabili s seboj, bi že zdavnaj smuči postavila v kot. Nekako sem vztrajala in pri tem trpela, ni bilo užitka in sproščenosti. Marsikaj sem preizkusila, a na snegu sem trpela in se spraševala – Je meni tega res treba. Po nasvetu znanke sem se odločila preveriti še hipnozo in samohipnozo, poiskala g. Mojco in z njeno pomočjo in s pomočjo hipnoze že po prvem obisku odšla naslednjo soboto na smučišče in glej, glej – smučala sem z užitkom, o strahu pa ne duha ne sluha”. 

Vsak izbor BCE je popolnoma oseben in unikaten, je odraz vaše trenutnega čustvenega stanja in stanja okolja. Mešanico ali osebni izbor BCE uživamo mesec dni, nato sledi nov izbor mešanice, seveda, če je še potrebno.

Sama si pri izboru cvetov pomagam z rojstno in prognostično astrološko karto posameznika, tako izberem resnično tisto, kar te najbolje podpira v danem trenutke, tisto karti pomaga vzpostaviti ravnovesje in ti povrne notranji mir in stabilnost.

Prijava na izobraževanje

Kolikšna je cena delavnice?

Redna cena delavnice je 180 evrov. DDV je vštet v ceno. Poleg predavanj, vodenih meditacij je v ceni vsebovano tudi :

 • vsa gradiva – skripta in delovni zvezek,
 • 3 avdio posnetke za delo doma in
 • osebno srečanje – individualna obravnava, kjer ti posredujem sugestije za lažje doseganje samohipnoze za delo doma.

Če si želiš sprememb in opustiti vse kar te bremeni, kar ti ne služi, ter to nadomestiti z ustreznejšim, vabljen na delavnico hipnoze in samohipnoze.

Več o hipnozi in samohipnozi si lahko preberete v moji brezplačni e knjigi z naslovom: » Ne bojte se hipnoze, saj jo uporabljate vsak dan«. Knjiga je dostopna na spletni strani www.center-m.si, brezplačne vsebine.
Veselim se srečanja z vami, Mojca

Prijava na izobraževanje