Tečaj poznavanja BACHOVIH CVETNIH ESENC in priprava OSEBNE MEŠNICE

Nekaj o BACHU in CEVTNIH ESENCAH

Dr. Edvard Bach (1886−1936), angleški zdravnik, homeopat in zdravilec, je razvil cvetno terapijo kot metodo zdravljenja. Vse življenje si je prizadeval pomagati ljudem na preprost in vsem dostopen način.

Bachove cvetne esence delujejo prek informacije zapisane v cvetovih divjih, samoniklih in nestrupenih rastlin. Informacije se prenašajo po vodi in uravnovesijo naše čustveno stanje, nam pomagajo pri duhovnem razvoju, predvsem pa nimajo stranskih učinkov in so preproste za uporabo. Vsi postopki pridobivanja esenc so prijazni in neškodljivi do narave.

Nora Weeks je takole zapisala o čustvih: »Edino, kar je pomembno, je biti SREČEN. Samo sreča in zadovoljstvo odpreta pot do zdravja, prav tako kot nesreča v vseh oblikah utira pot bolezni. Veliki sovražniki sreče in nezadovoljstva so neustrezna čustvena stanja«.  

PRIJAVA NA OSEBNI POSVET ALI DELAVNICO BCE

Kaj ponudi delavnica?

Saj poznate tisti rek, ki nas spremlja že iz zgodnjega otroštva, vsaj mojo generacijo, ko je v kultnem slovenskem filmu Kekec, Kosobrinček izjavil: «Za vsako tegobo, raste rožca.« To je stara ljudska modrost, ki jo poznajo vsa ljudstva, ki še ohranjajo globok stik z naravo in samim seboj.

Bachova teorija cvetnih esenc je stara že več kot 130 let in dobro uveljavljena širom sveta, pri nas zadnjih 10 let, kar je prišla v lekarne. A na žalost še vedno nima mesta ki ji pripada, še vedno ni uradno povezana z medicino, za razliko bližnje tujine, kjer ti zdravnik napiše recept za osebno mešanico oziroma osebni izbor Bachovih cvetnih esenc(BCE), ki nato služijo kot komplementarna in podporna terapija terapiji uradne medicine.

Bach je bil zdravnik uradne medicine, naturopat, homeopat, botanik in astrolog oziroma je povezoval določene cvetove z določenim planetom in določenim čustvenim stanjem.

Po Bachu razlikujemo več kot 38 čustvenih stanj, ne samo jezo, ljubezen in sovraštvo. Paleta čustvenih stanj, ki jih je temeljito raziskal in poiskal ustrezen cvet je »ujeta« v 37 cvetovih samoniklih in nestrupenih rastlin, dodal je še studenčnico in 39 – rešilno zdravilo, znano tudi kot rescue, ki je njegova edina receptura. Pomembno je, da se zavedamo, da se vsako čustveno stanje lahko izrazi na dva načina in prav s pomočjo vibracije cvetov v kapljicah vzpostavljamo naše čustveno ravnovesje.

Vsak izbor BCE je popolnoma oseben in unikaten, je odraz vaše trenutnega čustvenega stanja in stanja okolja. Mešanico ali osebni izbor BCE uživamo mesec dni, nato sledi nov izbor mešanice, seveda, če je še potrebno.

Sama si pri izboru cvetov pomagam z rojstno in prognostično astrološko karto posameznika, tako izberem resnično tisto, kar te najbolje podpira v danem trenutke, tisto karti pomaga vzpostaviti ravnovesje in ti povrne notranji mir in stabilnost.

Vsaka delavnica se sestoji iz treh oziroma 4 delov:

  • Prvo se seznanimo z izbranimi Bachovimi cvetnimi esencami, ki jih je dr. Edward Bach izbral sam, intuitivno za določeno čustveno stanje.
  • Nato sledi vpogled v astrološko karto posameznika – tako rojstno, kot prognostično( to opravim že sama predhodne, na delavnici samo informiram posameznika).
  • Sledi izbrana meditacija na temo Bachovih cvetov in na koncu delavnice še izbor osebne mešanice za vsakega posameznika, pri čemer je vsak udeleženec tudi osebno in aktivno udeležen. Vsakdo na koncu prejme koncentrar osebnih Bachovih cvetnih esenc, ki jih nato uživa 1 mesec.

Na koncu delavnice pa še vsak udeleženec dobi koncentrat osebneg

Kako?

Delavnica poteka v manjših skupinah v živo ali preko Zooma, iz varnega zavetja lastnega doma. Potrebuješ miren kotiček, wifi in nekaj časa.

Kdaj?

Vsaj  trikrat v letu, lahko se pridružiš stalni skupini, kjer se srečujemo enkrat mesečno. Datumi so sproti objavljeni.

Koliko?

54 evrov za vsako tri urno delavnico. V ceni je všteto predavanje, razlaga astrološke karte, meditacija in osebna mešanica Bachovih cvetnih esenc za en mesec, gradiva in ddv.

PRIJAVA NA OSEBNI POSVET ALI DELAVNICO BCE