JUPITER GRE V ZNAMENJE RIB, končno in dokončno

JUPITER največji planet našega osončja, 29.12.2021 ponovno in dokončno prehaja v znamenje rib. V maju letošnjega leta je že prvič vstopil v to znamenje, a se je zaradi retrogradnosti v juliju vrnil v znamenje vodnarja in v njem ostal vse do 28.decembra.

Jupiter je družbeni planet in sodi med počasnejše planete, a prav zato imajo njegove spremembe znamenj in aspekti z osebnimi planeti velik vpliv.

A zavedati se moramo, da  tranziti Jupitra niso zgolj in samo priložnosti, so lahko tudi pasti, saj kot planet širitve in rasti, prinaša širitev in rast tudi manj prijetnim, včasih tudi usodnim stvarem.

Z dokončnim prehodom Jupitra v znamenje rib, v znamenju svojega doma, kjer se odlično počuti, pričakujemo lahko spremembe na družbenem nivoju, več empatičnosti, porast novih družbenih in duhovnih gibanj, večje zanimanje za oceana in življenje v njih. V ospredje stopijo delovanja v filmski in modni industriji, bolj nas zanima umetnost in spremeni se odnos do duševnega zdravja. Obetajo se nam nova odkritja ali se obudijo največje skrivnosti.

V ribah bo Jupiter ostal vse do maja 2022, a se v oktobru istega leta zaradi retrogradnosti ponovno vrne v znamenje rib in jih v decembru 2022 zapusti za naslednjih 12 let.

Zadnjič je bil Jupiter v znamenju rib v januarju 2010, nato pa je 12 let prehajal zodiak in se v vsakem znamenju zadržal približno eno leto. V kateri koli astrološki hiši se znajde Jupiter, povsod prinaša širitev in rast tako v dobrem in slabem.

Tako se nam letos aktivira enako življenjsko področje kot leta 2010, le delovanje in rezultati bodo drugačni, odvisno kaj nam je uspelo v teh 10. letih. Kam smo prispeli v osebnem razvoju, do kam se je dvignilo kolektivno zavedanje in družba kot celota. Razmislite in opazujte, primerjajte in analizirajte, kje ste vi kot posameznik in kot del družbe.

VAS ZANIMA KAKŠEN JE VAŠ ROJSTNI JUPITER ?

SPLOŠNO O JUPITRU

Vlada znamenju strelca in rib, 9. in 12. hiši. Je moški planet, veliki benefik in predstavlja življenjsko obdobje od 56. do 69. leta. Dan v tednu je četrtek, kovina kositer, barva pa modra.

 • Psihološki vidiki Jupitra so samozaupanje, optimizem, notranja stabilnost in moč, duhovnost, empatija, mentalna širina, univerzalna zavest, religioznost, duhovnost, navdih, življenjsko poslanstvo, želja po napredku v materialnem in nematerialnem smislu.
 • V grški mitologiji ga povezujemo z Zevsom, z vrhovnim bogom in poglavarjem vseh bogov, ki na začetku vlada vsemu občestvu, pozneje pa si razdeli vladavine z bratoma − s Hadom podzemlje in s Pozejdonom morje. Je zaščitnik pravice, v njegovo čast so prirejali olimpijske igre. V rimski mitologiji predstavlja boga Jupitra, vrhovnega boga.
 • Sinonimi za Jupitra so znanje, modrost, morala, naš optimizem in humanost, bogastvo, zaščitnik, blagoslov, profesor, učitelj, dobrotnik, etika, filozofija, tujina, odvetnik, daljna potovanja, sodnik, milijonar, religija, izobraževanje, mecen, pokrovitelj, boter, resnicoljubje, zmaga, sreča …
 • Telesno se Jupiter povezuje z jetri, krvnim obtokom in stegni.
 • Astrološka hiša, v kateri je Jupiter, nam opiše osnovno duhovno naravnanost posameznika, pove nam, za kaj si posameznik prizadeva v osebni rasti ter v izgradnji boljšega sveta in skupnega dobrega, skozi znamenje pa dobimo opis, kako potekajo njegova prizadevanja.

JUPITER  V ZNAMENJIH

Štirje osnovni elementi – ogenj, zemlja, zrak in voda,  so tisti faktor, ki Jupitru dajejo njegovo poslanstvo, talente, včasih tudi slabosti.

 • Ognjeni Jupiter(oven, lev in strelec) – lastniku prinaša sposobnost vodenja, intuicijo, željo po razvoju in sposobnost širitve vsega, kar se lotijo, a hkrati tudi izredno dinamiko v življenje. Potrebno je ohranjati notranjo stabilnost in si prizadevati za zaključevanje.
 • Vodni Jupiter(rak, škorpijon in ribi) – lastniku prinaša močno in sposobnost empatije, kreativnost, intuicijo, sposobnost vizualizacije in zdraviteljstva. Potrebno je ohraniti pravo mero sočutja in ne pozabiti na sebe.
 • Zemeljski Jupiter( bik, devica in kozorog) – lastniku prinaša stabilnost, dobro materialno situacijo, odgovornost, prizemljenost in sposobnost zdraviteljstva. Potrebno si je prizadevati za spremembe.
 • Zračni Jupiter(dvojčka, tehtnica in vodnar) – lastniku prinaša izjemno sposobnost komunikacije in povezovanja za višje cilje, inovacije in sposobnost prepoznavanja in širjenja novih trendov ter izjemen pogum.

KAJ NAM PRINAŠA JUPITER SKOZI   HIŠE ROJSTNE KARTE?

 1. HIŠA − To so ljudje, rojeni pod srečno zvezdo. So sočutni, vedno pripravljeni pomagati drugim, vse jim uspeva, ker imajo dobro energijo in jo tudi pritegnejo v svoja življenja. So nesebični. Nagnjeni so k pretiravanjem.
 2. HIŠA – Dobro finančno stanje, znajo z denarjem − ga pridobivati in ohranjati, predvsem pa znajo uživati. So zelo velikodušni, niso egoisti, vse delijo z drugimi. Pri vsem pretiravajo, a vedo, da se jim vedno vse stvari dobro iztečejo.
 3. HIŠA – So odlični retoriki, obvladajo sporazumevanje, predvsem med znanimi ljudmi. So polni idej in zamisli, saj so budilci idej, sposobni so višjega načina razmišljanja, so dobri učitelji in profesorji.
 4. HIŠA – So zelo gostoljubni v svojem razkošnem, a prijetnem domu. Dobro znajo z nepremičninami in lahko služijo z njimi. Velika podpora izvira iz starega, prvotnega doma.
 5. HIŠA – Uživajo v vseh zvrsteh igre, tudi v igrah na srečo, kjer imajo pogosto dobitke. So odlični starši, zelo pustolovski in pripravljeni na tveganja. So zelo družabni, prijetni in zaželeni pri drugih ljudeh. Spremlja jih sreča, ki jo znajo deliti
 6. HIŠA – So izredno dobri motivatorji, spodbujajo druge, manj srečne in manj uspešne ljudi. Uživajo pri delu za druge. Uspevajo v storitvenih dejavnostih, in sicer v medicini, v šolstvu in policiji. Paziti morajo, da jih drugi ne začnejo izkoriščati.
 1. HIŠA – Potrebujejo vse oblike druženja in sobivanja ter tako ustvarjajo prijetna, srečna in zadovoljujoča partnerstva, kjer dopuščajo sebi in drugim veliko pretiravanj in svobode. So prijetni ljudje, vedno pripravljeni priskočiti na pomoč. Pritegnejo premožnejše partnerje.
 2. HIŠA – So izredno strastne osebe na vseh področjih življenja. Privlačijo jih mejne znanosti, neraziskano in neodkrito. Izjemen talent imajo za vlaganja in špekuliranja, dobro upravljajo denar drugih, sami pa imajo srečo pri dediščini ali z denarjem svojega partnerja.
 3. HIŠA – To so osebe visokih načel in idealov, a so vedno odprti za nove zamisli in novosti ter nove poglede na svet. Pritegneta jih filozofija in religija, so zelo resnicoljubni. So ljudje, ki neprestano presegajo meje na različnih življenjskih področjih.
 1. HIŠA – Osebe so izredno ambiciozne in uspešne ter imajo poudarjeno karizmo. So nesebični, velikodušni, prijetni in rojeni vodje, znajo izbrati najboljše med najboljšim, tako med materialnimi kot človeškimi potenciali.
 2. HIŠA – Osebe združujejo uspešne in bogate ljudi ter si skupaj prizadevajo za spremembe sveta ali dajejo podporo manj uspešnim oziroma manj srečnim od njih. Imajo izjemen krog prijateljev, znancev ali somišljenikov. So odlični politiki.
 3. HIŠA – Jupiter v 12. hiši je veliki dobrotnik in nas ščiti. Osebe s to postavitvijo potrebujejo veliko samote in osame, so zelo sočutne in rade pomagajo drugim.

SLOVENIJA IN JUPITER v letu 2022

 

 

V karti Slovenije vlada Jupiter dvema področjema – komunikacije in povezovanja v znamenju rib ter strelcu na vrhu 12. hiše, hiše največjih skrivnosti in skritih sovražnikov.

V tem letu bo prehajal in aktiviral 2. in 3. astrološko hišo karte Slovenije – področje financ, samozavedanja in nato hišo komunikacije, sprememb in bližnje okolice. V drugi hiši je že bil v preteklih mesecih, pa opazujmo kakšne spremembe bodo tukaj, bo drugačno zavedanje in vrednotenje sebe, bomo znali in zmogli, ko bomo imeli spomladi volitve, da se tokrat odločimo in izberemo drugače, da ne bomo ponovili star vzorec.

Danes, 29.12.2021, ob prestopu v novo znamenje ima Jupiter polkvadrat z Neptunom in sekstil na ascendent. Podpora, velika pričakovanja, a vse zamegljeno in nerealno.

16.01.2022 – Jupiter trigon Sonce, pozitivna podpora. Sonce se nahaja v hiši sodelovanja in vlada področju sprememb, a hkrati Sonce opisuje našega predsednika. Kaj bo tokrat drugače, bodo zmogli in znali?

02.02.2022 – Planetarni aspekt med Jupitrom in Uranom ter hkrati z Uranom karte Slovenije – priložnosti za spremembe, za novo, drugačno. Bo šlo? Vprašanje, tranzitni Uran je šibak v znamenju bika, preveč «zabetoniran«, Uran Slovenije pa v kozorogu in retrograden – preveč konzervativen in zazrt v preteklost,  zemeljska znamenja in nenadejane sprememba imajo bolj malo skupnega.

01.03.2022 – Jupiter trigon Merkur – morda pa le bo mogoč kakšen pameten dogovor še pred volitvami.

17.03.2022 – Jupiter trigon Pluton, Pluton vladar 11 – politika, stranke, družba in sovladar 10 v hiši statusa. Malce blaži enak aspekt iz natalne karte, ko smo priča številnim spremembam, transformacijam na političnem in družbenem nivoju, a zaradi negativnega predznaka so slabi zaključki in ni pravega napredka. Morda pa smo dozoreli, da presežemo razhajanja in nas poveže skupen, višji cilj??? S tem se zaključuje obdobje harmoničnih aspektov, z izjemo sekstila s Saturnom v juniju in septembru.

20.03.2022 – Jupiter v inkonjunkciji z Marsom in Venero v 8. hiši, hiši sprememb – težavna bo naša pot sprememb, če sploh bo. Temeljito, korenito bo potrebno spremeniti vse, z veliko mero usklajevanja in prilagajanja. Izpostavljena bo os dogajanja 4/10, pomembne kotne hiše, skozi 4 priložnost za zaključevanje, skozi 10 nato sledi nov status in uspeh ???

22.03.2022 – Jupiter kvadrat Luna, Luna opisuje narod v karti Slovenije in se mu zoperstavi Jupiter, ki v kvadratu prinaša nerealna pričakovanja, iluzije, zavajanja in posledično razočaranja. Previdno, ne nasedajmo slepo v teh dnevih, ko bo predvolilna kampanja na vrhuncu.

Sledi izredno težavno obdobje v maju, ko bo Jupiter imel same težavnem, dinamične aspekte, pa še v zaletavo znamenje ovna prestopi. Morda ga ne bomo občutili direktno in takoj, zagotovo pa enkrat pride trenutek streznitve.

14.06.2022 – Jupiter sekstil Saturn, Saturn je vladar karte, končno harmoničen aspekt in nekaj dobrega. A na žalost gre Jupiter 28. julija retrogradno in spet na plano privleče vse staro in nepredelano. Imate vtis, da se spet nekaj ponavlja?

11.09.2022 – Harmoničen aspekt med Jupitrom in vladarjem karte Saturnom se ponovi še septembru in to je zadnji pozitivni aspekt Jupitra s planeti v karti Slovenije. Sledi naporno obdobje kvadratov Jupitra s Soncem v septembru, nato v oktobru dinamičen aspekt usklajevanja in prilagajanja z Venero, Marsom in Plutonom, ter konec oktobra in decembra se kvadrat Jupitra in ascendenta. Eno samo prilagajanje, usklajevanje, pa nobenih zagotovil, da bo za nas kaj od tega.

KAKŠNO BO POPOTOVANJE JUPITRA V LETU 2022?

 • 29.12.2021 – ponovno in dokončno prestopi v znamenje rib, prvič je prestopil v maju 2021.
 • 11.05.2022 – prestopi v znamenje ovna, a se bo še vrnil v znamenje rib.
 • 28.07.2022 – v znamenju ovna se obrne v retrogradno gibanje.
 • 28.10.2022 – retrograden ponovno prestopi v znamenje rib.
 • 24.11.2022 – se obrne v direktno gibanje.
 • 20.12.2022 – dokončno zapusti znamenje rib in se vanje vrne šele leta 2033.
AKTUALNI TEDENSKI ZAPISI V BLOGU TUKAJ