Jupiter je prestopil v znamenje rib

JUPITER

Vlada znamenju strelca in rib, 9. in 12. hiši. Je moški planet, veliki benefik in predstavlja življenjsko obdobje od 56. do 69. leta. Dan v tednu je četrtek, kovina kositer, barva pa modra.

  • Psihološki vidiki Jupitra so samozaupanje, optimizem, notranja stabilnost in moč, duhovnost, empatija, mentalna širina, univerzalna zavest, religioznost, navdih, življenjsko poslanstvo, želja po napredku v materialnem in nematerialnem smislu.
  • V grški mitologiji ga povezujemo z Zevsom, z vrhovnim bogom in poglavarjem vseh bogov, ki na začetku vlada vsemu občestvu, pozneje pa si razdeli vladavine z bratoma − s Hadom podzemlje in s Pozejdonom morje. Je zaščitnik pravice, v njegovo čast so prirejali olimpijske igre. V rimski mitologiji predstavlja boga Jupitra, vrhovnega boga.
  • Sinonimi za Jupitra so znanje, modrost, morala, naš optimizem in humanost, bogastvo, zaščitnik, blagoslov, profesor, učitelj, dobrotnik, etika, filozofija, tujina, odvetnik, daljna potovanja, sodnik, milijonar, religija, izobraževanje, mecen, pokrovitelj, boter, bogastvo, resnicoljubje, zmaga, sreča …
  • Telesno se Jupiter povezuje z jetri in stegni.
  • Astrološka hiša, v kateri je Jupiter, nam opiše osnovno duhovno naravnanost posameznika, pove nam, za kaj si posameznik prizadeva v osebni rasti ter v izgradnji boljšega sveta in skupnega dobrega, skozi znamenje pa dobimo opis, kako potekajo njegova prizadevanja.

JUPITER skozi znamenja

Oven ♈ Veliki pustolovci, največji optimisti; najraje delujejo sami, zanje ni ovir na tem svetu, ker tako močno zaupajo vase.

Bik ♉ So odlični v ustvarjanju in ohranjanju ravnovesja, dobro znajo poskrbeti za svojo materialno in finančno plat, so realni in prizemljeni, največji uživači med znamenji.

Dvojček ♊ Družabni, komunikativni, ljubijo potovanja, pomembna jim je interakcija med ljudmi; razumsko pristopajo k stvari, ne zanimata jih povprečje in plehkost, obožujejo nova znanja, so odlični učitelji, profesorji in imajo visoke ideale.

Rak ♋ Vedno so pripravljeni pomagati drugim, so blagi in prijetni; vračajo zaupanje in upanje drugim; pomembni so jim lasten dom, predniki in družina.

Lev ♌ Največji igralci zodiaka, večni optimisti, ničesar jih ni strah, najbolj pretiravajo; močno si želijo uspeha in zanj so pripravljeni veliko narediti.

Devica ♍Veliko delajo, so vestni, natančni in točni, a žal le malokdaj uspešni, ker pretiravajo z nenehnim preverjanjem in razmišljanjem; ne znajo ujeti in izkoristiti trenutka, nalagajo si veliko več, kot se od njih pričakuje.

Tehtnica ♎ So pravični, modri, najboljši pogajalci in diplomati, vedno proučijo obe plati. So dobri mediatorji in razsodniki, iščejo ravnotežje in višje dobro.

Škorpijon ♏ So najbolj lojalni, vztrajajo pri svojem, so neustrašni, ne odstopajo od tega, kar verjamejo, verjamejo vase in v svoje cilje, nikoli ne odnehajo.

Strelec ♐ V svojem domu jih zanima vse, vedno so odprti za vse možnosti, izogibajo se samo majhnosti in povprečnosti; imajo izredno željo po spoznavanju neznanega in novega; so rojeni filozofi, borci za skupno dobro.

Kozorog ♑ So izredno usmerjeni v cilj, lotevajo se velikih ciljev, a realno, brez pretiravanj. So zelo bistri, delovni in usmerjeni, vse, česar se lotijo, tudi uresničijo, a čas pri tem za njih ni pomemben.

Vodnar ♒ Revolucionarji, človekoljubi, ki vedno težijo k novemu, boljšemu in ustreznejšemu za vse, brez težav pometejo s starim in izgradijo novo, trendovsko; ne ozirajo se na kritike, so gibalo družbenih sprememb.

Ribi ♓ V svojem domu so vedno pripravljeni pomagati drugim, jih poslušati, razumeti in jim ustreči; so izjemno miroljubni, sposobni globoke empatije, a žal ranljivi. So lahek plen izkoriščevalcev.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?