KAJ BO NOVEGA V SEPTEMBRU 2023 ?

AKCIJA MESECA - OSEBNI ASTROLOŠKI POSVET

ASTRONOMSKO ASTROLOŠKA DEJSTVA V MESECU SEPTEMBRU 2023

Pred nami je mesec september, mesec novih ali ponovnih začetkov, vsaj za tiste, ki štejemo leta po preteklih poletjih.

Letošnje poletje bo šlo v anale, a se zagotovo sprašujemo kaj nas lahko še preseneti. Malce vpogleda v to nam da tudi astrologija, predvsem mundana astrologija, ki predvideva družbene spremembe in rizične naravne dogodke.

Za tokratna dogajanja so zagotovo odgovorni spomladanski mrki, predvsem oddaljeni retrogradni planeti – Pluton, Saturn, …

04.09.2023 – Venera gre direktno. Dobro nas je namučila skozi poletje, ko smo se prebijali skozi odnose vseh vrst, ko smo se soočali ali prepoznavali vedno iste zgodbe in vzorce. Kaj nam je uspelo v tem poletju narediti drugače, naj razmisli vsak pri sebi. Za naslednji dve leti je Venera opravila z retrogradnim gibanjem.

04.09.2023 – Eden ven, drugi noter  – tako nekako se nam dogaja, Venera v direktno gibanje, Jupiter pa v retrogradno gibanje vse do silvestrovega. Tako imamo od danes v retrogradnem gibanju vse počasne planete od Jupitra do Plutona. Jupiter v retrogradnosti nam postreže s širitvami in pretiravanji predvsem tam, kjer ne potrebujemo tega. V razmislek – kateremu življenjskemu področju vlada Jupiter v rojstni karti, kje imamo znamenje rib in strelca in kje se nahaja rojstni Jupiter. Meni vlada 5. 8. in 9. hiši, pa sem že potisnjena v novo dinamiko razreševanja starih zadev – otroci, zdravje, operacije, sodišča, izobraževanja,…

06.09.2023 – Povežeta se Sonce in Merkur v znamenju device, mi temu rečemo tudi planet v srcu Sonca – okrepi se delovanje Merkurja, a kaj, ko v naslednjih dnevih sledi Merkurjeva ožganost. Tako imamo v sredo odlično priložnost za zaključevanje na področjih komunikacije, prodaje, dogovorov, izobraževanja in prometa.

08.09.2023 – imamo harmoničen aspekt med Soncem in retrogradnim Jupitrom. Upajmo, da nam prinese nekaj luči na koncu tunela, da razrešimo zagate in zanke tega poletja.

15.09.2023 – zadnja mlada luna pred meteorološko jesenjo. Še kako bi vam rada svetovala nove začetke, a ob vse falangi retrogradnih planetov to ni najboljši nasvet. Še malo počakajmo, do obrata Merkurja, ne bo prav dolgo – do naslednjega dne.

16.09.2023 – Merkur gre v direktno gibanje, še vedno je upočasnjen, a obkrožajo nas nove energije – energije akcije in pobude.  V pomoč sta nam tudi Sonce in Uran, ki sestavita harmoničen trigon in nam nizata novosti eno za drugo. Ne odlašajmo, odločno se podajmo novostim nasproti, pa če so še tako drugačne. Včasih nam malce razpuščenosti koristi, zagotovo pa po tem retrogradno zatohlem poletju.

16.09.2023 – Venera in Uran začneta sestavljati kvadrat. Priložnost, da očistimo, da zavržemo vse tisto, kar se nam je kopičilo skozi celo poletje, pa nismo znali ali zmogli. Ne bo lahko s kvadratom, nam pa omogoča razvoj. Kje – področje odnosov, osebnih financ in samozavesti. Pa tui tam kjer imamo Sonce in Urana. Bo šlo? Če ne poizkusite, ne boste izvedeli.

23.09.2023 – jesensko enakonočje, Sonce se je približalo ekvatorju in sedaj bo nadaljevalo pot na južni polobli, nam pa se obljublja vse krajši dan. Čas obračuna in čiščenja. Počastimo Sonce na ta magičen trenutek.

29.09.2023 – Prva polna Luna v jeseni, na kardinalni osi tehtnice in ovna – ponovno izpraševanje kje sem jaz znotraj vseh povezav z drugimi. Aktualna tema poletja, ki se bo nadaljevala tudi v jesenski sezoni mrkov. O tem pa v naslednjem mesecu.

KONČNO PRESEZITE PONAVLJAJOČE VZORCE.

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet. Kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju. Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti.