Kaj nam prinaša novo leto 2018

LETO 2018 , leto Venere in odnosov in sprememb

Prve spremembe za prihajajoče leto, leto 2018 je napovedoval že prestop Saturna v kozoroga, natančneje 20. decembra 2017, nam pa prinesel zametke sprememb.  Splošno razpoloženje se je spremenilo, občutimo večjo resnost, varčnost in odgovornost, a hkrati imamo povečan občutek, da smo nadzorovani, da nam postavljajo nove meje in omejitve. Porast desno  usmerjenih gibanj se krepi.

Ko je 2008 Pluton prestopil v kozoroga, smo bili priča finančno dolžniški krizi, posledice katere občutimo še danes. Leta 2011 je Uran prestopil v ovna in  izzval arabsko pomlad, posledično begunski val in krizo v Evropi. Uran je planet, ki ponazarja revolucijo, nenadejane spremembe, najnovejše tehnologije. Letos Uran prestopi v znamenje bika, v materialno, zemeljsko znamenje in tako povezuje razvoj in spremembe na tehnološkem in na družbenem nivoju, še več, teži k materializaciji vsega tega, za razliko od preteklih let, ko je zgolj nizal ideje eno za drugo, izkupiček pa je bil boren. 15. maja 2018 prestopi v znamenje bika, a dokončno ostane v biku zaradi svoje retrogradnosti šele marca 2019. Tako lahko pričakujemo spremembe na finančnem, materialnem in tehnološkem področju, pa tudi na družbenem in socialnem, vse obljubljene reforme v prihajajočem letu lahko postanejo dejstvo.

Po planetarnem zaporedju, bo letošnje leto v znamenju Venere, za razliko od preteklega leta 2017, ki je bilo leto Sonca.

Venera vlada znamenju bika in tehtnice, ter 2. in 7. hiši. Je ženski planet, s pasivnim principom, mali benefik ali dobrotnik, vlada življenjskem obdobju med 14. in 22. letom. Psihološki vidik Venere opisujemo skozi notranje zadovoljstvo, skozi način oblikovanja odnosov, pa tudi kot hedonizem, kot potrebo po lepem, kot naš odnos do etike in morale, kot naša  sposobnost preseganja konfliktov, … Venera so jo poimenovali Rimljani, v grški mitologiji so ji rekli Afrodita. Opisana je kot najlepša boginja, ki se je rodila iz morske pene in iz semena boga Urana, ki ga je kastriral lastni sin Saturn. Bila je boginja ljubezni, lepote, poželenja in plodnosti. S svojo lepoto je navdihovala številne ustvarjalce in ena najlepših stvaritev je Botticellijevo rojstvo Venere. Prispodobe za Venero v astrološkem jeziku so ljubezen, umetnost, sestra, mlado dekle, čutnost, etika, morala, vse lepo, slikarstvo, nakit, rože, umetnine, sladkarije, ljubica, torta, harmonija, gostoljubje, bogastvo, šala, obleka, moda, mlajša sestra, lenoba, užitek, odnosi, hedonizem …

Naša osebna Venera nam opiše področja življenja, kjer se imamo najbolje, kjer najbolj uživamo. Astrološka hiša poudarjena z Venero, je mesto kjer se nahaja Venera ali vrh astrološke hiše v znamenju bika ali tehtnice, tukaj si najbolj prizadevamo za skladnost in harmonijo. Tukaj se naša moralna in etična prepričanja najbolj izražajo, seveda na način znamenja v katerem je Venera in glede na aspekte ali odnose, ki jih Venera oblikuje z drugimi planeti.

In kaj si lahko obetamo v letu Venere ?

Predvsem veliko dogajanj na področju vseh vrst odnosov, tako ljubezenskih kot poslovnih, osebno pa tam kjer nam vlada Venera, kjer se nahaja, predvsem pa aspekti tranzitne Venere, trenutne Venere na nebu v povezavi z našimi osebnimi planeti. V prihajajočem letu bomo imeli priložnost, da izboljšamo že obstoječe odnose, jih prevetrimo in nadgradimo, morda dobimo priložnost, da zaživimo v novih, kvalitetnejših odnosih. Odnosi vseh vrst so karmične lekcije naših življenj s pomočjo katerih se razvijamo in rastemo na osebnem nivoju. Ko dozorimo v svojih spoznanjih, ko smo sposobni pogledati na težavo še z druge plati zgodbe, takrat smo osvojili lekcijo in gremo lahko dalje, obogateni z novimi spoznanji. Odnosi so bistvo naših življenj, saj šele v sodelovanju z drugimi ljudmi tvorimo celoto v sebi.

Pomembne premike in vplive delovanja Venere, lahko pričakujemo tudi na področju osebnih financ in osebnih denarnih tokov, predvsem pa malce lepše in lagodnejše življenje kot v preteklih letih, saj si bomo znali vzeti trenutke za uživanje, seveda po dobro opravljenemu delu. Venera kot vladarica znamenja bika, je v prispodobi delovna in predana in nikoli jini nič pretežko, ker se v potu svojega obraza veseli počitka v blagodejni senci ob dobri pijači in hrani ob koncu opravljenega dela. Venera v tehtnici je popolnoma druga zgodba, je zgodba lepote in estetike, morale in ravnovesja na vseh življenjskih področjih.

V letu 2018 bo Venera prehajala od  začetnih stopinj znamenja kozoroga do 23. stopinje škorpijona, v naša življenja pa prinašala spremembe v domeni posameznih znamenj. Nekaj najpomembnejših detajlov na njeni poti. Od 11. februarja do 6. marca bo Venera v znamenju rib, kjer se odlično počuti, to je znamenje njene višine, a žal nima prav veliko stika z realnostjo. To je Venera usmerjena v duhovnost, umetnost ali v domišljijo, blizu so ji ideali in pretiravanje, nekako nima stika z realnostjo, kot da ni rojena za planet Zemlja. Mi pa v tem času popazimo na svoje denarce, previdno s pretiranim optimizmom v finančnih sferah, v odnosih bomo iskali ideale, zahtevali od starih partnerjev nemogoče ali jih idealizirali, a vse bo daleč stran od realnosti. Še najbolje bo če v tem času posvetimo plesu, glasbi ali umetnosti. V aprilu sledi mirnejše in stabilnejše obdobje, Venera gre v znamenje bika in tam ostane do 24. aprila, kot da je pomlad prinesla harmonijo v naše odnose, na finančnem področju pa možnost dodatnih zaslužkov. Od 7. avgusta do 8. septembra bo Venera v tehtnici, poudarek bo na odnosih in sodelovanju vseh vrst, na vsak način bomo želeli in upoštevali mnenja drugih, kot da se sami ne moremo in se ne upamo odločati.  Sodelovanje se nam obrestuje, lahko razrešimo in zgladimo dolgotrajne spore. Z jesenjo, natančneje od 5. oktobra do 16. novembra pa bo naša Venera ubrala retrogradno pot, ko se bo navidezno obrnila in šla vzratno, po že prehojeni poti.  Venera v retrogradnem gibanju prinaša na področju odnosov skrivne ljubezni, prevare, lahko pa ponovno obudi staro ljubezen. Še posebej težavno obdobje se nam napoveduje v oktobru, ko bo retrogradna Venera v znamenju škorpijona, ne bo nam šlo ne z denarjem ne v odnosih.

Mrki in lunacije

Najpomembnejša obdobja v prihajajočem letu, zaznamujejo obdobja mrkov, to so še posebej močne lunine mene,to so obdobja čiščenj in preobrazbe, ter posledično novih začetkov.

  • Sončev mrk, konjunkcija Sonce in Lune in enega izmed Luninih presečišč ali poudarjena mlada Luna, prinaša nove začetke, sproži nekaj novega in je pobudnik sprememb.
  • Čez dva tedna po Sončevem mrku, pa nastopi Lunin mrk, ko si Luna in Sonce v družbi Lunarnih zank stojita nasproti in privede zadeve do vrelišča, da se lahko dovršijo in nam ponudijo prve rezultate.

Letos bomo imeli 5 mrkov in tri delne sončne in dva popolna lunina mrka.

  • Zgodaj nastopi prvi mrk, 31. januarja, to bo popolni lunin mrk v znamenju leva, na osi želja in hotenja, na osi 2 in 8, prebudi področje osebnih financ in osebne vrednost in hkrati aktivira nasprotno os, ki opisuje področje velikih sprememb, denarnih naložb, kreditov, seksualnosti in smrti.
  • Čez dva tedna se nadaljuje sezona mrkov in hkrati zaključek prvega dela, 15. februarja, ko imamo delni sončni mrk v znamenju vodnarja, na osi 4. in 10, na osi doma in kariere, nam pa prinaša zaključevanje že začetega ali spremembe v domu.
  • Druga sezona mrkov se začne 13. julija z delnim sončevim mrkom v znamenju raka, na osi 1 in 7, na partnerski osi, ki aktivira nas osebno in hkrati naš drugi del, vse ljudi okoli nas s katerimi delujemo v enakopravnih odnosih. V znamenju raka nam prinaša veliko obračanja v preteklost, razmišljanja o prednikih in domu.
  • Nato si sledita še dva mrka in sicer 27. julija popolni Lunin mrk, na osi 11 in 5,  poimenovani tudi družbeno kreativna os, v znamenju vodnarja, bolj se bomo povezovali med seboj, lahko zaključimo projekte in cilje s področja kariere in imamo že prve finančne učinke preteklega dela.
  • Naslednji in zadnji mrk vtem letu bo 11. avgusta, to bo delni Sončni mrk, mlaj, v znamenju leva, v pomembni kotni hiši, 10. hiši, ki opisuje našo prepoznavnost v družbi, naš ogled in naše ambicije.
IMATE MORDA VPRAŠANJE ?