Kaj se nam obeta v tem tednu?

ASTROLOŠKO DOGAJANJE OD 16.08. DO 22.08.2021

Čeprav nekateri trdijo – »Da od viška ne boli glava«, je pa tole z vročimo ušlo nadzoru. Kar je preveč je preveč, pa čeprav sodim med bolj »zmrznjen« del populacije.

Prve ohladitve lahko pričakujemo šele v sredo, ko Luna prestopi v znamenje kozoroga, ki mu vlada Saturn in to naj bi prineslo ohladitve, vsaj za nekaj stopinj, naslednja priložnost bo v soboto, ko se vodnarska Luna poveže z vladarjem Saturnom, zagotovo pa nam vsaj kratkotrajno spremembo prinaša nedeljska polna Luna. Po ljudskem izročilu se lahko nadejamo sprememb vremena ob polni ali prazni Luni. Pa da vidimo, kako uspešno smo pametovali.

Ostalo astrološko dogajanje v prihajajočem tednu – zgolj nekaj dogodkov – v ponedeljek Venera prestopi iz device v tehtnico in posledično prinese več harmonije v naše odnose. Ne bomo več pikolovsko natančni, na barikadah za vsako trditev in v prizadevanjih za svoj prav. Bolj si bomo prizadevali za harmonijo, predvsem harmonijo navzven, z lahkoto bo šlo kaj pod preprogo, a to ni najboljši način. V petek se družbenim in generacijskim planetom pridruži še Uran v biku na retrogradni poti. Pa jih imamo vseh pet od Jupitra do Plutona na retrogradni poti. To bo kopanja pa blatu, pogrevanja in vračanja k preživetemu. Nič kaj dobri obeti, spremembe še niso na vidiku, vse gre v biku prepočasi, retrogradnost upočasni in privleče staro, že velikokrat prežvečeno na površje. Ni in ni konca na vidiku, vedno bolj se zapleta. Nedeljska polna Luna na 29. stopinji vodnarja tudi sporoča, kot da je že vse prepozno, kot, da je zamujeno.

PONEDELJEK – Predno smo se prebudili, je luna že prestopila v ognjenega strelca in pobožne želje po ohladitvi so splavale po vodi. Luna nas navda z optimizmom in pozitivizmom, a malce nemira prinese večerni kvadrat Lune in Merkurja, ki se kaj kmalu razblini, po zaslugi sekstila med Luno in Saturnom, kar nam obeta ustvarjalen večer z dobrimi obeti za realizacijo.

TOREK – Kolerična Luna pridno raste in se bo debelila vse do nedeljske polne Lune v vodnarju. Danes bomo zaznali kar nekaj nemira, še posebej, če v naši karti prevladuje spremenljiv modus. Zvečer situacijo malce umili kvadrat z Neptunom, a hkrati nam spodnaša tla pod nogami. Šele malo pred polnočjo bo prvi harmoničen aspekt, ki pa nam ne bo prav veliko koristil, ker nas bo Neptun že prej zazibal v sen.

SREDA – Malo pred 8. uro zjutraj Luna prestopi v hladnega kozoroga in nam končno prinese malce ohladitve, a ne prav za dolgo. Obeta se nam malce težav v odnosih, saj preudarno in realno Luno v kozorogu vznemirja neodločna in sprave željna  Venera v tehtnici. Ne bo šlo, še najslabše jo bodo odnesli kardinalci.

ČETRTEK –  rastoča Luna skozi dan sestavlja same harmonične aspekte, nam pa se obeta dinamičen, zanimiv, na trenutke stresen dan. Še dobro, da je Luna v zemeljskem kozorogu, da vse skupaj malce umirja in prizemljuje. Zvečer, utrujeni od dnevnega dogajanja nas v prijeten sen zaziblje Neptun.

PETEK – Malo pred 11. uro prestopi v zračnega vodnarja, čeprav tudi vodnarju vlada Saturn, pa so to povsem druge energije, v ospredje stopi zavedanje o svobodi, drugačnosti, o skupnem dobrem, o uporu.  V pomoč nam bo tudi celodnevni vpliv med Uranom in Merkurjem, a previdno – predvsem v prometu, v komunikaciji, … Za prijeten večer, v katerem se bomo zagotovo družili, poskrbita Luna in Venera.

SOBOTA – Luna v vodnarju se že navsezgodaj poveže z vladarjem Saturnom, nam prinese koncentracijo in zbranost, še najbolj si bi želeli pa vremenske ohladitve. Bo tokrat Saturn zmogel. Popoldan pa veliko nemira, presenetljivih preobratov in nepotrebnega stresa. Osama nam lahko dobro dene, pa čeprav nas bo nevidna sila vlekla v družbo, še posebej, če imamo še kakšne neurejene zadeve. Previdno.

NEDELJA – Danes bo kar nekaj astrološkega dogajanja, a pojdimo po vrsti. Luna je v vodnarju in danes na zadnji stopinji sestavi opozicijo s Soncem na 29. stopinji leva, na Regulusu, najmočnejša levova stopinja in mu upa Luna nasprotovati. To bo rjovenja, a bo kratkotrajno, saj Luna  malo kasneje prestopi v znamenje rib, kjer se dobesedno potopi, skrije v svet čustev in skrivnosti. Malo pred polnočjo pa Sonce zapusti znamenje leva, znamenje svojega doma in vstopi v znamenje device, povsem druge energije, ni več bahavosti, hlepenja po soju luči, v ospredje stopita skromnost, delavnost in inteligenca.

Poletju se približuje konec, september je pred vrati in čas novih začetkov. Pa bodo res prišli.

Imejte lep teden, izkoristi danosti Univerzuma. Navedeni zapis je splošen, veljaven za celotno populacijo, če pa imate v rojstni karti enake postavitve, kot se nam obetajo v tem tednu, pa bo za vas dogajanje malce bolj intenzivno, morda stresno.

Odvisno od vsakega posameznika, od vsake rojstne astrološke karte.

Je še nimate? Potem pa vabljeni na astrološki posvet, kjer se spoznate s svojimi potenciali in slabostmi, predvsem pa dobite usmeritve za 1 leto, kako najbolje, najuspešneje in varno živeti v tem času.

Imejte zanimiv teden. Naredite si ga po svoji meri, Mojca

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?