Koledar najpomembnejših astroloških dogodkov v letu 2019

Poudarjena astrološko dogajanja v letu 2019 :

JANUAR : Sezona mrkov se začenja že 6. januarja z delnim Sončnim mrkom. Sončev mrk bo v znamenju kozoroga v polju komunikacije, močan, v enakem znamenju kot Merkur. Mrk se bo povezoval s Saturnom, Plutonom in Neptunom, Merkurju ponagaja Mars, nam pa prinaša priložnosti za spremembe, za  nov način razmišljanja, za nove oblike sporazumevanja, za preboj v znanosti, … a hkrati bo v nas samih veliko nemira, soočali se bomo z  nevarnostmi v prometu. Saturn v povezavi z mrkom prinaša spremembe vremena in ohladitve.  Ne bo počitka in miru za našo Slovenijo tudi letu 2019. Prvi mrk v letu se povezuje s karto Slovenije preko konjukcije z Neptunom in Uranom, v opoziciji z Merkurjem in sekstilom s Plutonom. Izredno dinamično dogajanje, nadejamo se lahko veliko težav in nerazumevanja v vseh oblikah komunikacije in v sodelovanju, tudi v pravnih zadevah, prisotne bodo manipulacij in laži. Pripravimo se na nove afere, stari okostnjaki bodo padali iz omar, veliko bo zavajanj in sprenevedanj, nenadnih preobratov, predvsem na nikoli končani temi slovenskega zdravstva in farmacije.

S popolnim Luninim mrkom 21. januarja bomo zaključili prvo obdobje mrkov v letu 2019, napetosti bodo pripeljane do vrelišča. Izjemno težavne situacije bodo prevetrile vse naše odnose, tako osebno kot globalno, številni novi in nenadejani konflikti nas bodo presenetili nepripravljene. Tudi drugi mrk v letu 2019, se močno poveže s Slovenijo preko sekundarnega in direktivnega Sonca v astrološki karti Slovenije, podkrepi in pripelje do zaključkov že tako konfliktno ozračje. Malo pred mrkom, bo progresirano in terciarno Sonce Slovenije, ki v karti predstavlja vodjo, predsednika, voditelja, avtoriteto Slovenije prestopilo iz čustvenega, zadržanega raka v ognjevitega in karizmatičnega leva, upajmo, da se nam bo moč leva poznala tudi navzven, da bomo odločnejše in samozavestnejše nastopali tako na domačem, kot tujem političnem parketu in se manj ukvarjali s preživeto preteklostjo.

FEBRUAR : Od 11. februarja pa do vse do 17. aprila, ko bo Merkur v znamenju rib, pričakujmo težave in prekinitve v komunikaciji, razumevanju in prometu, nekako bomo živeli drug mimo drugega, ne razumljeni, nesprejeti, vsak v svojem svetu razmišljanj in predvidevanj. Situacija se še okrepi med 5. in 27. marcem in  ko se bo Merkur prvič letos retrograden. Svoj »vzratni« pohod začenja na 29. stopinji rib, kar še podžge njegovo delovanje. Odložimo vse nove dogovore, podpise pogodb ali nakupe vsaj do 18. aprila, še bolje do 21. maja.

MAREC :  6. marca Uran, planet sprememb, upora in napredka ponovno in dokončno prestopi v znamenje zemeljskega bika. Že lani smo si ob njegovem prestopu  v bika  veliko obetali na področju financ, ekologije in odnosov, a na žalost zaradi njegove retrogradnosti nismo bili deležni velikih sprememb. Zagotovo te sledijo letos, spremembe na področju bančništva, kripto valut, predvsem pa spremembe zavedanja o našem planetu in odnos do njega.  Počasi, a zagotovo se spreminja javno mnenje, dviguje se kolektivno nezavedno.

MAJ : Po 21. maju bo Merkur močan v znamenju dvojčkov, sledi boljše obdobje, a ne bo deležen prav velike podpore ostalih planetarnih akterjev. Na srečo bo dovolj energije, naš način razmišljanja pa v nenehnem iskanju ravnovesja med našim egom in našimi resničnimi potrebami, za piko na i dodajo svoje še ostali oddaljeni planeti, kar pa ne pomeni, da njihovo delovanje ni močno – veliko bo zavajanja, manipulacij in vztrajanja na svojem za vsako ceno. Kdo bo koga, kdo je najmočnejši v tej zgodbi? Pluton zagotovo.

JULIJ : Drugi del sezone mrkov sledi 2. julija, prvo s popolni Sončevim mrkom na 10. stopinji raka in v opoziciji z retrogradnim Saturnom v kozorogu. Čustveno zelo naporno, nestabilno, obremenjujoče, vse skupaj podžigajo in krepijo dinamične povezave Merkurja, Marsa v levu z Uranom. Čez 14 dni, 16. julija pa sledi delni Lunin mrk na 24 stopinji kozoroga. Lunacija se povezuje preko neugodnih aspektov s Plutonom, Saturnom in retrogradnim Merkurjem, ter Venero. Bolj malo bo ostalo za ljubezen in kreativnost, želja po osvobajanju bo močna, a težko izvedljiva. Nemirno obdobje, polno nezadovoljstva in želje po uporu. Nevarnost naravnih nesreč in muhastega vremena. V karti Slovenije bosta  obakrat aktivirani osi 1 in 7 in spodbujena vsa naša sodelovanja in odnosi. Tokratni par mrkov bo najbolj viden v južni Ameriki in Novi Zelandiji in bo imel v teh predelih sveta največji vpliv.  Pravo poletje letos nastopi avgusta.

AVGUST : Konec avgust, 30.08. le dočakamo za Merkurja in za naša razmišljanja najboljši del leta, Merkurja gosti znamenje racionalne, delavne in analitične device. Preudarno in odgovorno bomo razmišljali, se povezovali in delovali v skupno dobro.

SEPTEMBER : Vladar Ascendenta Saturn, vladar karte naše države bo šel v direktno gibanje 18. septembra in pospešil tok dogajanj in ob dobri podpori ostalih energij, se lahko nadejamo novih priložnosti in boljših rezultatov.

OKTOBER : 3. oktobra Merkur prestopi v škorpijona,  mi postanemo neizprosni in neomajni v svojem mišljenju in prepričevanju, pa še velikokrat imamo prav. Na zadnji dan oktobra se Merkur še zadnjič poda na retrogradno pot v znamenju škorpijona, na kateri bo vztrajal do 19.novembra. Sledi dokončen obračun, nič ne ostane skrito in prikrito.

DECEMBER : Zadnji mrk v letu 2019 bo konec decembra, dan po Božiču, ki bo letni Sončev mrk, na 4. stopinji kozoroga v 1. polju. Harmonično se bo povezoval z Jupitrom in Uranom. Priložnost za  dobro načrtovanje leta 2020, za uvajanje novosti ali dokončno udejanjanje sprememb, tako za nas osebno, kot za našo Slovenijo.

Navedeni zapis je zelo splošen in ga moramo dojeti kot energetski odtis trenutka, ki je splošno veljaven za celotno populacijo. Bolj osebne ali konkretne odgovore za vsakega med nami, pa dobimo v povezavah med našo rojstno karto in trenutnimi postavitvami planetov.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?