Leto Venere I. del

NOVO LETO – LETO 2018, leto Venere  

Po kaldejskem in planetarnem zaporedju bo letošnje leto v znamenju Venere, za razliko od preteklega leta 2017, ki je bilo leto Sonca. Venera vlada znamenju bika in tehtnice, ter 2. in 7. hiši v naravnem horoskopu.

Pred vami je zapis o Venerini poti skozi leto 2018, zapis s poudarkom na odnosih in financah, v prvem delu skozi posamičen mesec, v nadaljevanju pa sem dodala za lažje razumevanje opise Venere skozi posamezna znamenja in astrološke hiše. Venera in njen vpliv je le eden izmed vplivov v prihajajočem letu, upoštevati moramo še druga dejstva.

In kaj si lahko obetamo v letu Venere ?

Predvsem veliko dogajanj na področju odnosov vseh vrst, s poudarkom na ljubezenskih. V prihajajočem letu bomo imeli priložnost, da izboljšamo že obstoječe odnose ali zaživimo v novih. Odnosi vseh vrst so karmične lekcije naših življenj s pomočjo katerih se razvijamo in rastemo na osebnem nivoju. Ko dozorimo v svojih spoznanjih, ko smo sposobni pogledati na zgodbo in dogajanja še z druge plati, takrat smo osvojili lekcijo in gremo lahko dalje z novimi spoznanji. Odnosi so bistvo naših življenj, saj šele v sodelovanju z drugimi ljudmi tvorimo celoto v sebi.

Pomembne premike in vplive delovanja Venere lahko pričakujemo tudi na področju financ in osebnih denarnih tokov, predvsem pa malce lepše in lagodnejše življenje kot v preteklih letih, saj si bomo znali vzeti trenutke za uživanje, seveda po dobro opravljenemu delu. Vse v domeni znamenja bika kateremu vlada, bik dela in dela, nikoli mu ni nič pretežko, ker se v potu svojega obraza veseli počitka v blagodejni senci ob dobri pijači in hrani ob koncu opravljenega dela.

V letu 2018 bo Venera prehajala iz znamenja kozoroga do znamenja tehtnice, v naša življenja pa prinašala spremembe v domeni posameznih znamenj na življenjskih področjih odnosov in financ.

 • V prvi polovici januarju, ko bo tranzitna Venera v kozorogu, bomo varčni in preudarni pri denarji, ter nekako hladni in zadržani na področju odnosov.
 • V drugem delu januarja, Venera prestopi v vodnarja in nam prinese popolno novo delovanja in razpoloženja, pritegnilo nas bo vse novo, nenavadno, drugačno, na vsak način se bomo nečemu upirali ali orali ledino.
 • Od februarja do začetka marca bo Venera v znamenju rib, kjer se odlično počuti, a žal nima stika z realnostjo. Pazimo na svoje denarce, previdno s pretiranim optimizmom v finančnih sferah, v odnosih bomo iskali ideale, zahtevali od starih partnerjev nemogoče ali jih idealizirali, a vse bo daleč stran od realnosti. Še najbolje bo če v tem času posvetimo plesu, glasbi ali umetnosti.
 • V marcu se bo v nas skupaj s pomladjo budila podjetnost, polni bomo novih idej in želja, saj bo Venera v ognjenem, nepotrpežljivem ovnu, mi previdno, ne preveč zaletavo v nova doživetja, ker bomo kasneje težko nadoknadili površnost in nedoslednost.
 • V aprilu sledi mirnejše in stabilnejše obdobje s preudarno, čutno in delovno Venero v biku, kot da je pomlad prinesla harmonijo v naše odnose, na finančnem področju pa možnost dodatnih zaslužkov.
 • Od konca aprila do maja bo naša Venera prava zvezda zabav, ugoden čas tudi za najemanje posojil, težko se bomo upirali zapravljanju, na vsak način si bomo omislili neko novo izobraževanje, še najboljša izbira, če že zapravljamo, potrošimo za nekaj kar ima dolgoročni učinek.
 • Od srede maja do srede junija bo Venera v raku, mi pa bomo razmišljali o prenovi doma ali nakupu nepremičnine, v mislih se bomo vračali v otroštvo, morda raziskovali svoje korenine ali poreklo, s strani izvorne družine si lahko obetamo nepredvidene finančne prilive.
 • V začetku poletja se bomo morali na vsak način izpostaviti z Luno v levu, privoščili si bomo marsikaj izven našega finančnega dosega, pa kaj, naj nam zavidajo, vsaj enkrat v letu.
 • Veliko skromnejši in bolj predani delu bomo od začetka julija, pa do avgusta, izkoristimo počitniški čas, da postorimo vse kar se nam je nakopičilo skozi leto, z Luno v devici ni nič pretežko, vedno imamo izziv kako bi še bolje opravili stvari, kako bi izboljšali postopke ali tehnologijo..
 • Avgusta in prvi teden septembra bo Venera v tehtnici, poudarek bo na odnosih in sodelovanju vseh vrst, na vsak način si bomo želeli mnenje drugih, kot da se sami ne moremo in ne upamo odločati. Sodelovanje se nam obrestuje, lahko razrešimo in zgladimo dolgotrajne spore. Pa naj bodo letošnje počitnice v avgustu, povabite partnerja na nepozabno doživetje.
 • Z jesenjo, natančneje od 5. oktobra do 16. novembra pa bo naša Venera ubrala retrogradno pot, ko se bo obrnila in se podala vzratno po že prehojeni poti. Venera v retrogradnem gibanju prinaša na področju odnosov skrivne ljubezni, prevare, lahko pa ponovno obudi staro ljubezen. Še posebej težavno obdobje se nam napoveduje v oktobru, ko bo retrogradna Venera v znamenju škorpijona, ne bo nam šlo ne z denarjem ne v odnosih.
 • Novembra preide Venera v znamenje tehtnice, sledijo izboljšanja v odnosih, navkljub njeni retrogradnosti. Nekako poiščemo ravnovesje, zmernejši smo in pripravljeni prisluhniti partnerju,kot da se nam odprejo obzorja.
 • V decembru bo Venera ponovno v direktnem gibanju, a se vrne v škorpijona, mi pa se bomo strastno ukvarjali s financami,  od ljubezni pa nas bo zanimala le telesna ljubezen.

Kdo je Venera, planet ki bo dodobra obarval leto 2018 ?

 • Je ženski planet, pasiven princip, mali benefik ali dobrotnik, vlada v življenjskem obdobju med 14. in 22. letom.
 • Njen dan v tednu je petek, kovina baker, barva nežno rožnata in zelena.
 • Psihološki vidik Venere pomeni notranje zadovoljstvo, način oblikovanja odnosov, užitek, potrebo po lepem, odnos do etike in morale, sposobnost preseganja konfliktov, pasivnost.
 • Venera je rimska boginja, v grški mitologiji so jo imenovali Afrodita in je opisana kot najlepša boginja, ki se je rodila iz morske pene in semena boga Urana, ko ga je kastriral lastni sin Saturn. Bila je boginja ljubezni, lepote, poželenja in plodnosti. S svojo lepoto je navdihovala številne ustvarjalce in ena najlepših stvaritev je Botticellijevo Rojstvo Venere.
 • Sinonimi za Venero so ljubezen, umetnost, sestra, mlado dekle, čutnost, etika, morala, vse lepo, slikarstvo, nakit, rože, umetnine, sladkarije, ljubica, torta, harmonija, gostoljubje, bogastvo, šala, obleka, moda, mlajša sestra, lenoba, užitek, odnosi, hedonizem …
 • Telesno se Venera povezuje s spodnjo čeljustjo, grlom, vratom in pljučnimi mešički.
 • V astrološki karti Venera prikazuje, na katerem področju življenja najbolj uživamo, kje si najbolj prizadevamo za skladnost in harmonijo. Tam se naša moralna in etična prepričanja najbolj izražajo, seveda na način znamenja, v katerem je Venera.

Venera skozi znamenja Zodiaka, opisuje naš odnos do ljubezni, odnosov, vsega lepega, etike in morale, ter do financ, lastne cene ali samozavesti in naš odnos do hrane.

Kakšna je pa vaša rojstna Venera ?

Za lažje razumevanj osebne Venere, sledi opis Venere skozi znamenja in hiše Zodika.

Venera v znamenju :

Ovna – To so ognjeviti ljudje, dinamični v odnosih, hitro in strastno se zaljubijo, imajo težave v stanovitnosti, potrebujejo pestrost, presenečenja, spremembe, tudi prepire.

Bika – V biku je Venera v znamenju svojega doma, osebe s takšno Venero pa so čutni, zvesti, zanesljivi, so hedonisti, potrebujejo čutnega in sočutnega partnerja, imajo izredno željo po lepoti, skladnosti in privlačnosti.

Dvojčka – Pri teh osebah partnerstvo temelji na razumu, na izmenjavi besed in zamisli, radi raziskujejo, potujejo, se družijo, so zelo bistri, a včasih prehitri in neresni, otročji; čustva niso njihov adut.

Raka –Če ste lastnik takšne Venere, ste nekako obsedeni z ljubeznijo, potrebujete pozornost, predani ste družini in partnerju, ste zelo čustveni, navezani na materialno in nematerialno in včasih posesivni, zahtevate predanost, lojalnost in pripadnost.

Leva – S takšno Venero v rojstni karti idealizirate ljubezen, partnerja, poveličujete odnos, predanost in zvestobo, ne skrivate čustev, ljubite dramo in teater v odnosih, partner vas mora občudovati, brezpogojno podpirati in ljubiti.

Devica – Besede in občudovanja so vaša šibka stran v odnosih,lažje kaj naredite za druge in jim ustrežete, kot pa rečete ljubim te. Ste skromni, tihi, manjka vam samozavesti, menite, da jim ne pripadata ljubezen in partner, potrebujete čas, da zaupate sebi in partnerju.

Tehtnica – Znamenje tehtnice je drugi dom Venere, osebam s takšno Venero se življenje vrti samo okoli odnosov, partnerstva, sožitja in harmonije, sklepajo veliko kompromisov, veliko »pometejo pod preprogo«, vse naredijo za mir; ljubijo galantnost, estetiko in lepoto.

Škorpijona – Lastniki osebne Venere v škorpijonu so strastni, posesivni, globoko povezani s partnerjem, zanje je značilna močna navezanost, včasih že odvisnost, so zamerljivi, maščevalni, cenijo pripadnost.

Strelca – Takšna Venera je vedno pripravljeni na novo, neznano, nepoznano, ljubijo tujino, višja znanja in filozofijo, zanimajo jih partnerji s teh področij; so večni optimisti, partnerja podpirajo pri vsem, ljubijo svobodo in neodvisnost, čustva in romantika so jim tuja.

Kozoroga – Osebe s takšno Venero dolgo, dolgo iščejo pravo ljubezen; so hladni, vzvišeni, nedostopni; tradicionalisti, velikokrat izberejo starejšega partnerja, ljubezen jim pomeni varnost.

Vodnarja – Veneram v vodnarju je najpomembnejša svoboda, partnerja si izberejo med prijatelji ali enako mislečimi ljudmi, privlačita jih partnerjev um in razmišljanje, bojijo se bližine, to jih duši, veže; ljubijo posebne oblike partnerstva, družine, skupnosti …

Rib – V znamenju rib Venera preseže zemeljske lastnosti. Osebe s takšno Venero so najlepši med najlepšimi, idealisti, polni iluzij in nerealnih pričakovanj v ljubezni, nagonsko prepoznavajo potrebe drugih, vse žrtvujejo za druge, lahko se zaljubijo v šibkejše, hendikepirane osebe; pozabljajo na sebe, a na koncu so razočarani, ker drugi ne zmorejo takšne globine čustev.

 

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?