LUNIN ples skozi teden od ponedeljka 29. maja do nedelje 4. junija

V tem tednu bo Luna prehaja od znamenja raka v leva, nato pa še v devico in tehtnico. Smo v fazi rastoče Lune oziroma prvega krajca z njegovo dovršitvijo v četrtek.

Prebudili smo se v naporno PONEDELJKOVO jutro, ko se čustvena in muhasta Luna v raku srečuje z nasprotovanji in usklajevanji s preostalimi akterji na nebu. Že malo po polnoči ji je začela kljubovati  Venera, a na srečo smo to prespali, tako bo od današnje zapravljivosti bolj malo. Kasneje ji v jutru ponagajata in jo vznemirjata vse do popoldneva Saturn in Uran, dve arhetipski nasprotji – prvi si prizadeva za stabilnost, red in doslednost, drugemu pa že omemba teh dejstev dviguje pritisk. Vse samo rutine ne – je njegov moto.  Popoldan bo bolje, ko Luna prestopi v ognjevitega Leva, povsem druge energije, še vedno pa potrebujemo pozornost in pohvale, a čustvena vpetost je veliko manjša.

TOREK bo prijeten dan, česarkoli se bomo lotili, nam bo šlo dobro od rok, predvsem ognjenim in zračnim znamenjem – strelci, ovni, dvojčki tehtnice in levi. Za vas ni izgovorov, zgolj akcija, a zvečer le ne pretiravajte s samohvalo, pa saj poznate tisti rek o lastni hvali.

SREDA, zadnji majski dan pa pravo nasprotje torka, dinamičen in energijsko dobro podprt dan, ko ognjeno Luno v levu v dopoldnevu harmonično podpirajo drugi planeti in tako se bomo z lahkoto lotevali novih podvigov, zelo bomo kreativni, ustvarjalni in izvirni z občutkom neomejenih možnosti, predvsem v načrtovanju. Lahko bi premikali gore. Popoldan se energijo umirijo, da lažje pričakamo pametno in delavno Luno v devici in tako bo v naslednjih dneh do sobotnega zgodnjega jutra poudarek na delu, na realizaciji vsega, kar smo si zamislili v predhodnih dnevih.

V ČETRTKOVEM popoldnevu se bo sestavil prvi Lunin krajec, kar nam obeta dinamično in stresno dopoldne, ko se bomo usklajevali v sebi – ko enostavno ne bomo vedeli kaj bi, kaj hočemo in kaj je dobro, tisto pravo za nas – v takšni nameri bomo mi in vsi okoli nas, a ne samo v četrtek, že skozi cel teden se bo čutila ta dinamika prvega krajca, to notranje nasprotovanje, ki pa je velikokrat lahko tisti odločilen korak, da se stvari premaknejo.

V PETEK celodnevno noto dajeta dnevu Venera in Saturn, ko se tiho, brez besed krepi zaupanje, lojalnost in ljubezen. A naša analitična in na trenutke tečna Luna se spopada s preostalimi planeti, jim dopoveduje in jih poskuša speljati na svojo pot, a bo težko.  Le kdo bi premaknil Plutona, Luna zagotovo ne, to pa včasih le uspeva Veneri, a kako – z občudovanjem in z brez kompromisno ljubeznijo do svojega moškega, a Luna tega ne zna, ne zmore in se zapleta v nikoli končano zgodbo čustev in posesij. Na večer pa se Luno zavije v rožnate meglice Neptuna, da si malo oddahne, da ji zabriše sliko realnosti, a za razumsko Luno to ni rešitev.

V SOBOTNO jutro se prebudimo z Luno v tehtnici in tako bo celoten dan dobro podprt za vse vrste sodelovanja, usklajevanja in druženja. Te lepe energije Lune podpirata tudi Vena in Uran, ter Sonce in Jupiter. Dan za druženje, prijateljstvo, romantiko in ljubezen, ravnopravšnji dan za prvi junijski vikend.

V NEDELJSKEM dopoldnevu se nadaljujejo sobotne energije, a popoldan preobrat, začne nas glodati notranji črviček, pojavita se strah in dvom, misli nas že vodijo v nov teden, a vse je tako nejasno in zamegljeno, pohajajo nam moči in že se napoveduje večerni prehod Marsa v znamenje raka. Kaj pa imata skupnega ? Nič, tukaj se Mars slabo počuti, kot da bi utopil vso svojo moč v nenehnem viharju čustvovanja in vračanja v preteklost. Pa saj on potrebuje akcijo, spodbudo in vse novo, da gre dalje, višje in hitreje.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?