LUNIN PLES OD PONEDELJKA DO PONEDELJKA, od 11.10. do 17.10.2021

ASTROLOŠKO DOGAJANJE MED 11.10. IN 17.10.2021, Lunin ples od ponedeljka do ponedeljka

 Kakšne energije nas bodo obkrožale in vodile v prihajajočem tednu? Kaj so glavni poudarki in glavni planetarni premiki v tem tednu?

 

 

Teden začenjamo z optimistično Luno v strelcu, med mlajem in prvim krajcem. V ponedeljek se Saturn obrne v direktno gibanje, veliki učitelj in revizor. Kjerkoli se nam tranzitni Saturn sprehaja preko rojstne karte, preverja in preizkuša, kako daleč smo uspeli z osvajanjem karmičnih lekcij. Tranziti Saturna so odlično orodje v prognostiki, še posebej njegovi povratki, opozicije in kvadrati na rojstnega Saturna. Prelomni trenutki, ki zaznamujejo naša življenja.

V začetku tedna bo imela Luna, planet naših resničnih potreb in čustev, tudi našega nezavednega poseben položaj, pomikala se bo izven okvirov 23,5 stopinj Sončeve deklinacije in posledično bo imela tudi močnejši vpliv na nas, še posebej, če je naša rojstna Luna tudi OOB ali imamo močno zastopano znamenje raka v rojstni astrološki karti. Luna je približno 20% časa Luna v tem položaju in posledično ima tudi 20% ljudi OOB Luno v rojstni karti. Kaj je Sončeva deklinacija? Odmik Sonca od ekvatorja,  poleti do rakovega povratnika in pozimi do kozorogovega povratnika. Trenutno se Sonce nahaja na južni polobli, 22.09. ob jesenskem enakonočju je bil na ekvatorju, sedaj pa potuje proti južnemu povratniku, vse do 21.12., ko sledi obrat Sonca, nato stoji 3 dni na mestu, potem pa se ponovno približuje ekvatorju in rakovemu povratniku, mi pa smo v fazi rastočega dne, ko prevladuje dan nad nočjo.

In ostala tedenska dogajanja?

Prvi krajec v sredo, energija raste in naša pričakovanja in aktivnosti z njo. Luna bo rastla in prehajala znamenja od strelca do rib, v petek se Sonce poveže z Jupitrom in nam prinese optimizem, morda razrešitve, v nedeljo pa se harmonično povezujeta Merkur in Venera.

PONEDELJEK – Jutranjo zasanjanost in zablode smo prespali, z optimizmom nas navdihuje Luna v strelcu in v harmoniji z vladarjem Jupitrom – prijeten čas, pa tudi drugače naj bi bilo danes umirjeno, saj bo luna v praznem teku večino dneva, vse do 19. ure. Glavni akter dneva je Saturn, ki se obrne v direktno smer, ki je vse od letošnjega maja delal revizijo tako na osebnem kot družbenem nivoju. Tako bo manj oziranja v preteklost, seveda, če nam je uspelo korektno absolvirati izzive ali lekcije. Kje je vaš tranzitni Saturn?

TUKAJ IZVEŠ VSE O SATURNU  https://center-m.si/saturn-veliki-ucitelj/

TOREK – Luna v kozorogu, adijo optimizem, pozdravljen pesimizem in trdoglavost.  Težavna komunikacija bo v pozno popoldanskih urah, kot bi retrogradni Merkur v zadnjih dnevih želel nadoknaditi zamujeno. Malce pospeši in nas potisne naprej večerni aspekt med Luno in Uranom, a ne bo tako kot si mi predstavljamo, zagotovo bo presenečenje.

SREDA – Dan prvega krajca, ko se Luna in Sonce postavita v kvadrat in se spopadata in merita kdo je močnejši. Dinamika, stres in spodbuda, predvsem za naše odnose, ko trdoglava in konzervativna Luna kljubuje spravljivemu in adaptivnemu Soncu v tehtnici. Da le ne bo prevelike revolucije, poskrbita za trdnost v odnosih Venera in Saturn v sekstilu, aspekt, ki je močno lepilo odnosov, seveda, če ga imamo v rojstni karti, dodaja trdnost, vztrajnost, odvzema pa občutek topline in bližine – ljubezen do groba, ki je že zdavnaj zaledenela.

ČETRTEK – Rastoča Luna v vodnarju se bo skozi celoten dan harmonično povezovala z drugimi planeti, nas po bo nezavedna sila vlekla v druženja, v srečevanja z drugimi in v iskanja višjih ciljev. Saturn ob Luni prinaša koncentracijo in razsodnost, Venera družabnost, Merkur igrivost in željo po raziskovanju. Prijeten dan, kot nalašč za druženja.

PETEK – Tokratni petek bo prav prijeten dan, še posebej do zgodnjega popoldneva. Celodnevni aspekt med Soncem in Jupitrom nas bo navdajal z optimizmom in upanjem na boljše čase, vse podkrepi vizionarska Luna v vodnarju ob podpori Marsa, Jupitra in Sonca, ter nam omogoča, da končno zagledamo luč na koncu tunela, tako na osebnem, kot družbenem nivoju.  Sledi umirjeno popoldne in večer, da bomo lahko trdno umestili nova spoznanja.

SOBOTA – Bo umirjen, na trenutke zasanjan, pa tudi nekako izgubljen dan v iluzijah. Zato ne načrtujmo preveč, prepustimo se energijam v sebi in okoli sebe, še najlažje bo, da se prepustimo. Pa znamo, si upamo in želimo? Nedelja bo povsem drugačna.

NEDELJA  – Luna je še vedno v ribah, a dan razgibajo retrogradni Merkur v sekstilu z Venero, ki še zadnjič letos privleče na plano stare zgodbe odnosov in možnost dobrih razrešitev težav, saj se bo v prihajajočem torku obrnil v direktno gibanje in tako opravil z letošnjo retrogradnotjo. Naslednjič bo retrograden sredi januarja 2022 v znamenju vodnarja. Ojla na ogenj prilije celodnevni kvadrat med Soncem in Plutonom, postanemo neomajni, neizprosni in zaletavi, tudi za ceno lastnih izgub. Sedaj veste, pa se obvladujte.

Toliko za teden pred nami. Morda ste dobili nekaj usmeritev in informacij, da bo življenje in naše delovanje lažje. Moj moto je – delaj v dnevih, ko te energije podpirajo, saj imaš takrat najboljše rezultate.

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, za osebne vplive pa je potreben vpogled v rojstno astrološko karto, kjer dobite usmeritve za celotno leto pred vami, kažipot kje in kdaj so priložnosti in kje in kdaj prežijo nevarnosti.

TE ZANIMA KJE SO TVOJE PREDNOSTI IN SLABOSTI?TUKAJ SE LAHKO NAROČIŠ NA ASTROLOŠKI POSVET.