Lunacije in mrki

Lunacija je nebesni pojav, ki se pojavlja vsak mesec, ko tranzitna Luna in tranzitno Soncem sestavljata medsebojne aspekte ali odnose.

Mlaj ali mlada Luna je začetek lunarnega meseca in se začne, ko sta Sonce in Luna v istem znamenju in na isti stopinji in minuti, na nebu ne vidimo ničesar, saj je Luna povsem zatemnjena in se nahaja med Zemljo in Soncem, nato pa Luna raste vse do polne Lune, ko sta Sonce in Luna v opoziciji in to imenujemo polna Luna. Na nebu vidimo osvetljeno, sijočo kroglo.

POSEBNE OBLIKE LUNACIJ SO MRKI

Sončev mrk (mlaj ali prazna Luna) nastopi takrat, kadar je konjunkcija Sonca in Lune v orbisu 18 stopinj 31 minut od luninih sečišč. Sončev mrk nastopi v povprečju dva do trikrat na leto, najmanj enkrat v obdobju šestih Luninih mesecev, izjemoma pa imamo lahko tudi do štiri Sončeve mrke v letu.

Lunin mrk nastopi (ščip, polna Luna), ko sta Sonce in Luna v egsaktni opoziciji in hkrati oddaljena od Luninih sečišč 12 stopinj 15 minut. Lunini mrki povprečno nastopijo trikrat letno.

Lunacije uporabljamo v prognostiki, kjer nam dajejo odlične rezultate, dobimo informacije o prednostnih nalogah, so namigi na katera življenjska področja naj usmerimo energijo. Dajo nam sposobnost, da vidimo in ocenimo kaj je pomembno v našem življenju, kaj je potrebno spremeniti v danem trenutku.

Že od nekdaj mrki med ljudmi povzročajo veliko vznemirjenost. Mrki ne prinašajo vedno samo slabih stvari, pomembno je upoštevati celotno delovanje v kombinaciji s tranziti in progresijami. Mrki so v bistvu katalizator, pospeševalec ali sprožilec tistega, kar nam obljublja in napoveduje rojstna karta, tranziti in progresije.

Mrk je veliko intenzivnejši kot lunacija, astrološka hiša prebujena z mrkom je življenjsko področje kjer se prebudi intenziteta delovanja in traja do naslednjega mrka.

Mlaj, polna Luna in mrki delujejo v parih in se dopolnjujejo. Lunacije in mrki spodbujajo osi dogajanj – glede na astrološke hiše, ki jih aktivirajo.

Mlaj, mladi Mesec ali Sončev mrk opisujemo kot čas začetkov, obnovljene energije, vitalnosti, spodbude. Polna luna, ščip ali Lunin mrk na drugi strani pa so čas rezultatov, ko so stvari razrešene in projekti zaključeni in največkrat Lunin mrk prinese tisto, kar je  obljubil Sončev mrk.

Sončev mrk prinaša nove začetke, sproži nekaj novega in začnemo uvajati nove spremembe na področju astroloških hiš oziroma na naših življenjskih področjih. Mrk je priložnost za nov začetek, za osebne in fizične spremembe. Ko pa čez dva tedna nastopi polna Luna ali Lunin mrk (iz konjunkcije s Soncem se premakne v opozicijo z njim), pa vidimo kako se bodo ti novi začetki ali spremembe izrazili. Polna luna privede zadeve do vrelišča, zadeve se lahko dovršijo. Stvari zaključene z luninim mrkom trajno vrednost.

V veliki večini lahko v enem letu opazujemo dva sončeva mrka, redko pa jih je več ali manj, popolni mrki pa se pojavijo povprečno na vsakih 18 mesecev.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?