LUNIN PLES KOZI TEDEN IN ZIMSKI OBRAT

ZIMSKI OBRAT, USODNA LUBEZEN IN NENEHNO RUŠENJE, ter LUNIN PLES V PREDZADNJEM TEDNU TEGA POSEBNEGA LETA

 

 

Pa smo že skoraj na cilju, še nekaj dni nas loči od novega leta, astrološka dinamika pa prav nične popušča. Pretekli teden je zaznamovala polna Luna, prihajajoči teden pa  kar nekaj dogodkov – v  ponedeljek dočakamo retrogradnost Venere, po 18 mesecih, v torek zimski obrat in začetek zime, v petek doživimo zadnji, tretji kvadrat med Saturnom in Uranom, previdno, še posebej na področjih, kjer je znamenje vodnarja v rojstni karti, praznični dan se bo retrogradna Venera povezovala s Plutonom – premočne energije za praznične dni, bomo znali in zmogli vzpostaviti pravo mero.

Zagotovo nas bo preizkušala Venera v povezovanjih, odnosih, saj bodo na površje priplavale zamolčane, zatajene stvari, trpel bo naš ego in naš čustveni svet. A upajmo, da bo fokusirana in racionalna Venera v kozorogu s tem opravila dobro, predvsem pa dolgoročno. Priložnosti za osebe, ki jim vlada Venera v osebnih planetih, še posebej če sta Sonce ali Luna v znamenju bika ali tehtnice.

Luna je v tem tednu v fazi upadanja do drugega krajca, med znamenji raka in tehtnice.

PONEDELJEK – Občutljiva, padajoča Luna v raku, zazrta v preteklost se spopada z Merkurjem, kar se nam manifestira kot čustven konflikt, kasneje ji harmoničen aspekt z Uranom prinese veliko več nemira in presenečenj, kot je sposobna prenesti, mi pa smo nemirni in nerazumljeni. Na srečo prevladajo planetarni celodnevni aspekti med Soncem in Jupitrom, kar nam da vsaj malce optimizma in harmonična povezava med Uranom in Merkurjem, kar nam bistri um in duha.

TOREK – Dan zimskega solsticija, dan zmage svetlobe nad temo, ko Sonce doseže najskrajnejšo točko na južni polobli, mi pa zimo. S tem datumom se začenja mističen čas, poimenovan tudi Sveti dnevi decembra, čas, ko imamo sposobnost in priložnost, da se povezujemo z višjimi svetovi. Poznate koledar opravil, ko v prvem delu teh svetih dni opuščamo staro, v naslednjem delu pa manifestiramo novo za prihajajoče leto. Luna bo še vse do poznega večera v znamenju raka in bo sestavila nekaj ne najprijetnejših aspektov, najtežavnejši je zagotovo opozicija s Plutonom, kar nam povzroči blokade, manipulacije in frustracije, še posebej ženskam.

Vas morda zanima več o Svetih dneh decembra? Še vedno lahko naročite posnetek delavnice ali koledar opravil – https://center-m.si/sveti-dnevi-decembra-astroloska-delavnica/ Še vedno lahko naročite posnetek delavnice ali koledar opravil.

SREDA – V dan se bomo podali z ognjeno Luno v levu, ki jo skozi dan dobro podpira Mars, odličen dan za akcijo, česar se bomo lotili, če bo le kolikor toliko v skladu z našimi energijami, nam lahko uspe. Pozno zvečer, Saturn prevzame pobudo in se zoperstavi Luni, trka na njeno slabo vest, nam pa prinaša pretirano občutljivost.

ČETRTEK – Upadajoča Luna v levu brez aspekta, sama samcata in zapuščena, a prav umirjeno ne bo saj se sestavlja kvadrat med Saturnom in Uranom, aspekt, ki letos doživljamo že tretjič. Njuna povezava ima širši družbeni pomen, aspekt, ki ne zna gradi na starem, temveč ruši vse pred seboj in na novo gradi. Naporno, velikokrat neproduktivno, veliko mrtvih hodov. Stresno. Doživeli smo ga letos 17.02. in 24.12. z retrogradnim Saturnom, a tokrat z retrogradnim Uranom v biku, kjer mu je zares nevzdržno – zadušen, ubit in z njim tudi naša pobuda, inovativnost, da nadgradimo obstoječe.

PETEK – Začetek praznikov, Luna dopoldan prestopi v delovno devico, da nam pomaga v pripravah na večer, popoldan se Luna poveže s Soncem in imamo zemeljski trigon. Prijetne energije, a še vedno bomo čutili vpliv kvadrata med Saturnom in Uranom – nemir in brezglavi upor tradiciji.

SOBOTA – V prazničnem jutru bomo prespali naporne, stresne aspekte na eni strani, a nič nam ne ubeži, eno prespimo, pa se pojavi drugo – premočna povezava retrogradne Venere in Plutona. Konjunkcijo sta imela že 11. decembra, takrat se je začelo nakazovati, tokrat gre globlje. Bomo znali in zmogli ohraniti praznično vzdušje???

Več o retrogradni Veneri lahko preberete v tem zapisu https://center-m.si/venera-gre-retrogradno-in-prevetri-vse-nase-odnose/

NEDELJA – Štefanovo, dan obiskov, a letos tako kot lani. A dan bo zagotovo bolj umirjen kot pretekli dnevi, glavnino dneva bo Luna v praznem teku, celodnevni aspekt med Merkurjem in Neptunom, pa nam bo prinesel vsaj malce optimizma, realnega ali nerealnega??? Naj traja, dokler traja, saj ne bo dolgo, prvi dan zadnjega tedna začenjamo s stresom zadnjega krajca, soočenje Lune in Sonca, mi pa bomo zagotovo delali revizijo prazničnih dni. In nam nikakor ne bo šlo skupaj – racionalno razmišljanje in naša čustva. Več sreče prihodnjič, za vse nas.

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet. Kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.

Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti.

Tukaj se prijavite in izveste vse kar vas čaka v prihajajočem letu – https://center-m.si/izdelek/nakup-osebnega-astroloskega-posveta/

Imejte čudovit teden,  še lepše praznike. Če sem vam z zgornjimi namigi vsaj malo olajšala vsakdan, je moj namen dosežen – uporabna astrologija v vsak dom.

Velik pozdrav, Mojca