LUNIN PLES, od torka do torka, 11.04.2023

NAROČILO NA ASTROLOŠKI POSVET

GLAVNI ASTROLOŠKI POUDARKI TEDNA

Upadajoča Luna  bo prehajala znamenja od strelca do znamenja rib.

Stvari se počasi zaključujejo, energija vseskozi upada, naše misli pa so usmerjene v naslednje dogodke – spomladansko sezono mrkov in Merkurjevo retrogradnost.

Zadnja polna Luna, 06.04.2023 je aktivirala os tehtnica/oven, na kateri se bodo vršili tudi nekateri letošnji mrki.

Tako bomo imeli prvi mrk že 20.04.2023 na 29. stopinji ovna in bo v kvadratu s Plutonom, ki je pravkar zamenjal znamenje. Ne najboljše napovedi in obeti.

V ospredje stopajo odnosi in naše zavedanje o sebi, ter iskanje našega mesta med vsemi življenjskimi povezavami.

Kaj so mrki? Močne oblike lunacije. So močni pospeševalci dogajanj v naših življenjih.

Kaj so lunine zanke? Pot naše usode – južna nam kaže pot v poznano, severna lunarna zanka je tista prava pot – osebna rast, razvoj, napredek, karmična naloga…

Merkur se bo sprehajal po svoji senčni poti že v tem tednu, se upočasnjeval in pripravljal za obrat v retrogradno gibanje, v katerem bo od 21.04. do 15.05.2023, v znamenju bika.

Pomembni astrološki dogodki v prihajajočih dnevih:

  • 11.04.2023 – Venera prestopi v igrivega in velikokrat neresnega dvojčka.
  • 12.04.2023 – Povežeta se Sonce in Jupiter v znamenju ovna.
  • 13.04. 2023 – Zadnji krajec.
  • 14.04.2023 – Venera in Saturn se postavita v kvadrat.

LUNIN PLES, od torka do torka

Torek, 11.04.2023 – glavnino dogajanja danes prevzame Venera, ko prestopi iz bika v znamenje dvojčka. Vse do večera Luna vztraja v optimističnem strelcu. Zjutraj in dopoldan bomo lahko veliko postorili, popoldan pa bo vse skupaj malce zmedeno in ležerno – prvo zavaja Neptun, kasneje gre Luna v prazno.

Sreda,12.04.2023 – takoj po polnoči se harmonično povežeta Sonce in Jupiter, prineseta nam z veliko mero zaupanja in optimizma in nam tako omogočita preboj. Najbolje za ovne in ostala ognjena znamenja. Veliko bo nemira pred poldnevom, razsodnost se vrne popoldan, najbolj zemeljskim, rogatim znamenjem.

Četrtek, 13.04.2023 – na dan zadnjega krajca bo Luna v kozorogu. Obeta se nam stresno dopoldne, umiritev po 16., ko gre Luna v prazno in z njo mi.

Petek, 14.04.2023 – pobudo ponovno prevzame Venera, nanjo pritiska Saturn, nas pa bo tokrat prevzemalo nezaupanjem, preveč bomo sumničavi in prestrašeni. Luna v vodnarju bo aktivna zgodaj zjutraj in zvečer, a čutili bomo večerni aspekt z Merkurjem – brez uspeha se bomo pomenkovali in dogovarjali in ostajali na svojih bregovih.

Sobota, 15.04.2023 – končno je pred nami odličen dan z Luno v vodnarju, do zgodnjega večera bo kot nalašč za druženje, povezovanje, izmenjavo informaciji in snovanje novega – zračna in ognjena znamenja bodo pri tem najboljša.

Nedelja, 16.04.2023 – Luna malo po polnoči prestopi v zadnje znamenje zodiaka – sanjave ribe, zjutraj se poveže s Saturnom, kasneje dinamično z Venero. Ne najboljši obeti za lahkotno nedeljo, sami s seboj se bomo imeli najbolje, ko bomo pestovali svoje čustvene izzive.  Spremenljiva znamenja bodo še posebej izpostavljena. Več življenja in dogajanja prinese večer po zaslugi Marsa, a vse bo nekam »utopljeno«, brez energije in preveč zasanjano.

Ponedeljek, 17.04.2023 – Luna v ribah nam danes skozi dan obeta dobro intuicijo, ki bo vodila do novih spoznanj in odkritij, zvečer pa nas utrujene Neptun zaziba v sladek sen.

 

Želim vam prijeten teden, stopite iz cone udobja in se aktivirajte, če se še niste. Če potrebujete malo spodbude, pa vabljeni na astrološki posvet. Veselim se vsakega med vami, Mojca

KAJ VAM LETOS PRINESEJO ALI ODNESEJO MRKI - ko veste, presenečenja odpadejo.
AKTUALNA ODDAJA DOBRO JUTRO - VSAK TOREK OB 7.15