LUNIN PLES, od torka do torka, 21.02.2023

NAROČILO NA ASTROLOŠKI POSVET

PUST, MASKE IN NAŠA SPOSOBNOST TRANSFORMACIJE

Pustovanje je star običaj, že iz pradavnine. S posebnimi obredi in opravami so naši predniki preganjali zle sile zime, klicali pomlad in ponovno prebujenje matere zemlje. V ta namen so bile maske grozljive, velikokrat živalske.

Je maska res transformacija ali pa nam omogoča zgolj za en dan, za en vikend, da smo to kar smo?

V astrologiji opisujemo transformacijo skozi znamenje škorpijona in 8. hišo zodiaka, samo masko pa skozi znamenje rib in 12. hišo zodiaka.

Pustni čas ni fiksen, povezan je z velikonočnimi prazniki, začenja se 7 tednov pred veliko nočjo, a je  tako kot številni cerkveni prazniki vezan na Lunin cikel. Velika noč je prva nedelja po prvi polni luni v pomladi in nato odštejemo 7 tednov in tako dobimo pustni čas.

LUNIN PLES od torka do torka

Torek, 21.02.2023, pustni torek, mi pa smo še pod vtisom včerajšnje mlade lune in začenjamo dan energično. Že navsezgodaj nas lahko preseneti kakšna novost, nov pogled ali nova rešitev. Sledi nemirno jutro, premalo bo potrpljenja, še posebej za spremenljiva znamenja – dvojčki, ribe, strelce, device… Celoten dan pa obvladuje dinamični aspekt med Merkurjem in Uranom – veliko nerazumevanja v komunikaciji, stres in strpnost zavladata na vseh področjih, previdno v prometu, še posebej za vodnarje in bike.

Sreda, 22.02.2023, prijeten dan je pred nami – vse kar nam je napovedovala ponedeljkova mlada luna v ribah, bo želela današnja Luna v ovnu udejanjiti – takoj in  vse na enkrat. Celodnevni aspekt med Merkurjem in Marsom ji gre »na roke« – dobra intuicija, odlične zamisli, razumljivost. Dopoldan bo v podporo Luni tudi ognjena Venera v ovnu – odličen čas za druženje, za ognjena in zračna znamenja, zvečer pa Jupiter podpre Luno, kar bo okrepilo našo pozitivno naravnanost.

Četrtek, 23.02.2023, ognjena Luna v ovnu raste in se danes harmonično povezuje z Marsom in Merkurjem, mi pa to občutimo kot dodatni zalet, podporo in spodbudo. Veliko novih idej in zamisli se nam poraja v teh trenutkih – odlično za ognjena in zračna znamenja – oven, lev, strelec, vodnarji in dvojčki.

Petek, 24.02.2023, če želite že prve rezultate, jih lahko dosežete v zgodnjem jutru. Najboljši čas bo okoli 7. ure, ko se povežeta Luna in Saturn in nam omogočita realizacijo, pa tudi dolgoročno načrtovanje. Ne prestrašite se morebitnih blokad, saj minejo že pred 10.uro, so zgolj trenutne. Večerna povezava Sonca in Lune nam obeta prijeten večer, še posebej ta bike, ribe in ostala zemeljska in vodna znamenja, z izjemo škorpijona.

Sobota, 25.02.2023, bo odličen dan za novosti, za raziskovanje in odkrivanje, saj se bo zemeljska Luna v biku povezovala z Uranom. Dajmo priložnosti danes morda povsem drugačnemu razmišljanju, razrešitvi, novosti… Zakaj pa ne.

Nedelja, 26.02.2023, zmedo in nemir zgodnjega jutra bomo prespali, nato pa sledi prijetno, malce zasanjano dopoldne, ko se povezujeta Luna in Neptun. Naša intuicija se okrepi, pa tudi subtilnost in empatija. Dopoldan kot nalašč za lenarjenje in sanjarjenja – pa saj že poznate mojo mantro – sanjarjenje je najbolj kreativno dejanje in nam prinaša najboljše rezultate. Sledi stresno popoldne, ko se z Luno povezujeta Saturn in Pluton. Prvi prinaša tesnobo, nemoč in upad razpoloženja, drugi omogoča globoke transformacije, najbolj bodo izpostavljeni biki, vodnarji in kozorogi. Še pred večerom Luna zamenja znamenje in igrivi dvojčki prinesejo veselje nedeljskemu večeru.

Ponedeljek, 27.02.2023, danes ob 9. uri Luna sestavi na svoji poti rasti prvi kvadrat in to prinese prve konflikte in nepotrpežljivost za spremenljiva znamenja – dvojčke, strelce, ribe in device. V nadaljevanju se nam obeta prijeten, igriv in sproščen dan, saj se Luna v dvojčkih povezuje z energično Venero v ovnu in Jupitrom. Odlično za povezovanje, komunikacijo, druženje in klepet. Še najbolje za zračna in ognjena znamenja.

Želim vam prijeten teden, stopite iz cone udobja in se aktivirajte, če se še niste. Če potrebujete malo spodbude, pa vabljeni na astrološki posvet. Veselim se vsakega med vami, Mojca

VAS ZANIMA KAJ VAS ČAKA V LETU 2023?
AKTUALNA ODDAJA DOBRO JUTRO, VSAK TOREK OB 7.15