LUNIN PLES, od torka do torka, 28.02.2023

NAROČILO NA ASTROLOŠKI POSVET

GLAVNI ASTROLOŠKI POUDARKI TEDNA

Današnji torek je zadnji dan meseca februarja in jutri vstopamo v enega astrološko astronomsko najpomembnejših mesecev letošnjega leta. Zvrstilo se bo kar nekaj dogodkov, ki bodo imeli zagotovo močan vpliv na naša življenja, a naj omenim dva najpomembnejša:

  • 03.2023 planet Saturn iz znamenja vodnarja, v katerem se je nahajal od decembra 2020, prestopi v znamenje rib, v katerem ostaja vse do februarja 2026. Saturn in znamenje rib – čudna kombinacija, ki bo imela močan vpliv predvsem na kozoroge in vodnarja, vsi ostali pa bomo to občutili na življenjskih področjih, ki jim vlada Saturn. Kako se povežeta element voda in element zemlja – težko, a če gremo globlje – Saturn prinaša omejitve, meje, usmeritve, pa tudi trdne in realne temelje vodi, da lažje materializira vse svoje iluzije, sanje in čustva. Za lažjo predstavo si vizualizirajte kanale v puščavi ali v opusteli oazi, po katerih končno priteka voda, ki namaka in bogati zemljo, jo obudi in ji vrača življenje.

Kje lahko pričakujemo temeljite spremembe na katerih življenjskih področjih – duhovnost, umetnost, psihologija, …

  • 03.2023, Pluton, najbolj oddaljen planet, planet z največjo močjo delovanja zamenja znamenje in iz kozoroga prestopi v znamenje vodnarja. Astrološko astronomski dogodek leta. Pluton je planet transformacije, smrti in ponovnega rojstva, je daljnega leta 2008 prestopil v znamenje kozoroga, mi pa smo zapadli v eno največjih upniško dolžniških kriz, propad trga nepremičnin, pri čemer se je reševalo velike banke in ne posameznikov. Kaj nam prinaša prestop v vodnarja? Vodnar je znamenje sprememb, tehnološkega napredka, najnovejših tehnologij, pa tudi znamenje svobode, osvoboditve in družbenih sprememb, novih vrednot. Pluton v kozorogu je deloval na osebne, materialnem nivoju, Pluton v vodnarju bo prinesel spremembe v družbi, na globalnem nivoju, a zagotovo tako kot je bilo nikoli več ne bo.

LUNIN PLES od torka do torka, 28.02.2023 

Torek, 28.02.2023, smo v tednu rastoče Lune, ki bo svojo polnost dosegla naslednji torek v znamenju device. Kaj nam prinaša današnji dan? Nemirno jutro in dopoldne, ter zasanjano, konfuzno popoldne in zgodnji večer. Šele kasneje v večeru igriva Luna v dvojčku sestavi spodbuden aspekt s svojim vladarjem Merkurjem in nam omogoča dobra razmišljanja, komunikacijo in povezovanje.

Sreda, 01.03.2023, prvi dan novega meseca, meseca marca, ki bo eden najpomembnejših mesecev, zagotovo pa mesec velikih sprememb. V zgodnjem jutru se Luna poveže s Saturnom, nam pa prinese dobre temelje za nov dan.

Četrtek, 02.03.2023, bo zelo dinamičen dan, saj imamo poleg Luninih, še  številne planetarne aspekte in prehod Merkurja v znamenje rib. Glavnina Lunine dinamike se dovrši v zgodnjem jutru, nas pa bosta danes podpirala harmonična aspekta med Venero in Jupitrom, ter Merkurjem in Saturnom. Dobre energije in optimizem bodo dopoldanska stalnica, še posebej za oven in druga ognjena znamenja, popoldan pa pravo nasprotje – optimizem zamenja pesimizem, postanemo nepopustljivi. Previdno z besedami in v prometu. Malo pred polnočjo Merkur iz vodnarja prestopi v znamenje rib, kjer se ne počuti dobro, to je znamenje njegovega dna in izgona v astrološki terminologiji, vse skupaj pa je malce podobno njegovi retrogradnosti, a v milejši obliki.

Petek, 03.03.2023, zasanjanost jutra se bo potegnila v dopoldne, a tudi popoldan ne bo veliko boljše, še težje – pojavijo se blokade, temačne misli in frustracije, ko Luno preizkuša Pluton. Čustveno zelo obremenjujoče, še posebej za rake. Na srečo še pred večerom Luna prestopi v ognjenega leva in nam prinese veselje.

Sobota, 04.03.2023, odličen dan z ognjeno Luno v levu, kot nalašč za druženja in izlete, saj se bo Luna harmonično povezovala z Jupitrom in Venero. Močne energije ovna in leva, veliko novih idej in priložnosti, a največ za leve in ovne, pa tudi strelce.

Nedelja, 05.03.2023, energična Luna v levu raste proti polni luni, vznemirjenje in strasti se stopnjujejo, a še ni dovolj – svoje doda harmonična povezava Lune z Marsom. Odličen dan, polno priložnosti za realizacijo vsega, kar ste si zastavili pred dvema tednoma v mladi luni, a najbolje za zračna in ognjena znamenja.

Ponedeljek, 06.03.2023, ognjena Luna v levu je še vedno v fazi rasti, tik pred ščipom, a jo že v ranem jutru blokira Saturn. Morda se nam prikradejo težke, moraste sanje, večjega vpliva pa v prihajajočem dnevu ta aspekt ne bo imel. Še predno se bomo prebudili Luna prestopi v zemeljsko znamenje device, kar nam prinese nove energije, nas poveže z realnostjo. Fokus se nam premakne na vsakdan, na naše okolje in opravila v njem, na skrb za druge, a smo bolj muhasti in nagnjeni k perfekcionizmu. A navkljub vsemu naprezanju s strani Lune ima danes glavno besedo Sonce – naš razum in naš ego, ko se povezuje harmonično z Uranom in nam še zadnjič v tem lunarnem mesecu ponudi priložnosti za spremembe, novosti in nepričakovane preobrate.

Želim vam prijeten teden, stopite iz cone udobja in se aktivirajte, če se še niste. Če potrebujete malo spodbude, pa vabljeni na astrološki posvet. Veselim se vsakega med vami, Mojca

KAJ BO LETOS ZA VAS POMEMBNO - ko veste, preenečenja odpadejo.
AKTUALNA ODDAJA DOBRO JUTRO, VSAK TOREK OB 7.15