LUNIN PLES, od torka do torka, 28.03.2023

NAROČILO NA ASTROLOŠKI POSVET

GLAVNI ASTROLOŠKI POUDARKI TEDNA

Pluton ima neizmerno moč, ki ji težko pariramo. Je planet smrti in ponovnega rojstva, ki deluje na nezavednem nivoju posameznika in družbe kot celote.  

In kaj nam obeta njegov prehod v vodnarja? Znamenje vodnarja je znamenje revolucije, upora, najnovejših tehnologij, družbenih sprememb na globalnem nivoju in znamenje osebnega napredka. Kjer koli imamo v rojstni karti znamenje vodnarja lahko pričakujemo globoke, transfornmativne spremembe in nato regeneracijo v prispodobi ponovnega rojstva.

Znamenje kozoroga, v katerem je bil Pluton zadnja leta je prinašalo tendence za ohranjanje obstoječih struktur in hierarhij, se zoperstavljalo vsemu novemu.

Vodnar pa nas bo dobesedno potiskal v celovite spremembe tako na osebnem nivoju, kot na nivoju kolektivne zavesti. A tukaj je past, kolektivna zavest – zavest kritične mase je lahko v nasprotju z našo osebno zavestjo.

Vodnar zagotovo prinaša tehnološki naprede, hitrost razvoja se pospeši, tako tudi družbene spremembe. Energije vodnarja najbolje opišemo – strela z jasnega, ki nas popolnoma preseneti.

Poleg Plutona je v preteklem tednu zamenjal znamenje tudi Mars, planet izvorne energije in seksualnosti. Iz znamenja dvojčkov, v katerem se je nahajal od avgusta 2022 je prestopil v vodno znamenje raka, kjer ostaja kratek čas do sredine maja. Še dobro, saj Mars v raku ni najboljša postavitev, voda »utopi« energijo, njegovo delovanje pa se materializira navznoter, kot poudarjen stres, nenehna težnja po dokazovanju in akciji. Marsa v vodenih znamenjih imajo tako najboljši športniki, predani bojevniki in nacionalisti.

 

LUNIN PLES, od torka do torka

Pred nami je teden rastoče Lune, ko bo prehajala znamenja od zračnih spremenljivih dvojčkov do zemeljske device. Prvi krajec bo sestavila v sredo in se nato še intenzivneje spoprijemala z življenjskimi izzivi, vse do polne lune v tehtnici, 6.04.2023.

Torek, 28.03.2023, danes sta glavna akterja Merkur in Jupiter, ki nas skozi celoten dan navdajata z optimizmom, smelimi idejami in prijetno komunikacijo. Rastoča Luna v dvojčkih ostaja vse do popoldneva v praznem teku, nato prestopi v znamenje raka

Sreda, 29.03.2023, danes rastoča Luna v raku sestavi prvi krajec, nam pa postreže z preobčutljivostjo, še posebej na področjih, ki jim vladata znamenje raka in tehtnice.

Četrtek, 30.03.2023, rastoča, čustvena Luna v raku se bo danes soočalaz Jupitrom, Merkurjem in Neptunom. Prvi jo zavaja, drugi je ne razume, tretji ji natika «rožnata očala«, a težko bo krmarila med nerealnimi pričakovanji, nerazumevanjem in zavajanjem. Še dobro, da bomo imeli dovolj energije skozi celoten dan, po zaslugi Saturna in Marsa.

Petek, 31.03.2023, v zadnjem dnevu marca, aspekt med Venero in Uranom nas zagotovo preseneti v ljubezenskem ali partnerskem odnosu, a najbolje se piše osebam, ki imajo poudarjeno znamenje bika – Sonce, Luno, Venero ali vladarja ascendenta v tem znamenju.

Sobota, 01.04.2023, praznik lažnivih kljukcev. Dopoldne bo nemirno in stresno, napovedujejo se težave in čustvena lakota, ki jo bomo tešili z vsemi oblikami pretiravanj. Popoldan sledi veliko prijetnejši čas, polni optimizma se veselimo prostih uric.

Nedelja, 02.04.2023, zgodnje juro bo več kot nalašč, da se dogovarjamo, ustvarjamo ali za promocijo. Popoldan z Luno v novem znamenju device bo veliko manj prijetno, saj jo spodbuja Saturn in Mars. Odlično popoldne za urejanje doma.

Ponedeljek, 03.04.2023, rastoča Luna v devici šele pozno zvečer sestavi prvi aspekt, a bo imel bolj malo vpliva na nas. Pobudo pa prevzame Merkur, prvo zamenja znamenje, prestopi v bika. Njegov dinamičen aspekt z Plutonom pa bo vplival na nas skozi celoten dan – previdno v prometu,  v sporočanju in dogovarjanju, zavajanje in podtikanje bi nas danes lahko zelo pritegnilo, še posebej bike in vodnarje.

 

Želim vam prijeten teden, stopite iz cone udobja in se aktivirajte, če se še niste. Če potrebujete malo spodbude, pa vabljeni na astrološki posvet. Veselim se vsakega med vami, Mojca

KAJ VAM LETOS PRINESEJO ALI ODNESEJO MRKI - ko veste, presenečenja odpadejo.
AKTUALNA ODDAJA DOBRO JUTRO - VSAK TOREK OB 7.15