LUNIN PLES – ČAS MED MRKOMA

KAJ LETOŠNJI MRKI SPREMENIJO V VAŠEM ŽIVLJENJU?

TRENUTNO SMO V INTENZIVNEM ČASU,

v obdobju med dvema mrkoma in hkrati imamo tudi retrogradnega Merkurja.

Sončev mrk, 20.04.2023 na 29. stopinji ovna – aktivacija nove karmične osi, na osi oven/tehtnic – zavedanje o sebi in o mojem mestu v vseh odnosih. Pojavila se bodo nova razmišljanja, novi pristopi na to temo, ki jih naslednji mrk, lunin mrk – 05.05.2023 že lahko realizira.

Toliko o teoriji, a dejstvo je, da imamo hkrati tudi retrogradnega Merkurja – sinonim za težave v komunikaciji, razmišljanju, povezovanju, kupovanju…

In kaj sedaj? Zagotovo bomo priča novim poizkusom, idejam in spodbudam, a lotimo se razreševanju starega, že obstoječega, na nov ali drugačen način. Za povsem novo bo dovolj časa vse do jesenske sezone mrkov v oktobru.

V tem času ni priporočljivo začenjati karkoli novega, ne zaradi obdobja med dvema mrkoma, ne zaradi retrogradnega Merkurja.

Retrogradni Merkur se bo tokrat sprehajal vzratno vse  do 15.maja 2023. Naslednjič bo retrograden 23.08. in še zadnjič 13.12.2023.

LUNIN PLES, od torka do torka

Smo v tednu rastoče Lune in močnih energij, v času med dvema mrkoma in za dodatek bo glavnino tedna Luna v OOB fazi. Prehajala bo znamenja od raka do device.

Torek, 25.04.2023, pred nami je dober dan s čustveno Luno v raku, imeli bomo veliko priložnosti in spodbud za delo, saj se bosta Luna in Sonce harmonično povezovala med seboj in hkrati s Saturnom.

Sreda, 26.04.2023, rastoča Luna v raku že v zgodnjem jutri sestavi tri aspekte in nam prinese veliko mero nemira – z Marsom in Uranom. Previdno v prometu.

Četrtek, 27.04.2023, prvi praznični dan zjutraj Luna prestopi v ognjenega leva, a dan bo naporen zaradi soočanja Lune s Plutonom in Soncem. Preveč bo blokad, trmoglavosti in zavajan, še najbolj za ognjena in zračna znamenja.

Petek, 28.04.2023, še vedno ne bo miru, nemir se bo stopnjeval skozi celoten dan, previdno v prometu in komunikaciji, tokrat bodo najbolj izpostavljeni levi in biki.

Sobota, 29.04.2023, pred nami je dinamičen dan, a povsem drugačen, kot pretekli dnevi. Več bo energije in želje po akciji, saj se povežeta Uran in Mars. Tudi Luna v levu nas bo danes podpirala, ko se harmonično povezuje dopoldan z velikim in malim benefikom – Venero in Jupitrom – odlično za druženje, pogovore…, še posebej za ognjena znamenja – leve, dvojčke in ovne. Sledi umirjeno popoldne in večerni prehod Lune v znamenje delovne device.

Nedelja, 30.04.2023, dopoldanski naporen aspekt Lune in Saturna nam bo kvaril razpoloženje, pa tudi vreme, a nič zato – zjutraj in dopoldan se posvetimo urejanju doma in vrta, sledi prijetno popoldne vse do poznih večernih ur.

Ponedeljek, 01.05.2023, pozdravljen mesec maj in praznični dan z rastočo Luno v devici.  V tem tednu, v petek bomo imeli polno luno v škorpijonu, ki bo hkrati lunin mrk in zaključek spomladanske sezone mrkov. Dan bo zelo dinamičen – Prvi maj, praznik dela in zatiranih in Luna v povezavi z Marsom in Uranom, ki sta v slabih znamenjih – prebujale se bodo revolucionarne misli in zavedanja, kje smo v tem trenutku kot družba in posameznik. Prvomajska srečanja bodo letos zagotovo dobro obiskana. Na okopih bodo predvsem biki, kozorogi in device, pa tudi raki in škorpijoni.

Želim vam prijeten teden, stopite iz cone udobja in se aktivirajte, če se še niste. Če potrebujete malo spodbude, pa vabljeni na astrološki posvet. Veselim se vsakega med vami, Mojca

KAJ VAM LETOS PRINESEJO ALI ODNESEJO MRKI - ko veste, presenečenja odpadejo.
AKTUALNA ODDAJA DOBRO JUTRO - VSAK TOREK OB 7.15