Merkur gre retrogradno, vztrajal bo do 10.03.2020

MERKUR in njegove retrogradnosti v letu 2020
MERKUR V RETROGRADNEM GIBANJU

Poleg direktnega gibanja imajo planet, razen Sonca in Lune, tudi obratno, retrogradno gibanje. S psihološkega vidika astrologije gre takrat za obračanje v preteklost oziroma v našo notranjost, vse se upočasni in ne premakne z mrtve točke, je pa odlično za končevanje že začetega, za vnovično oživljanje že poznanega, za vračanje na stare kraje ali vračanje v preteklost.

MERKUR v retrogradnem gibanju prinaša težave pri sporazumevanju, zaprtost, skrivnostnost, velikokrat si premislimo, zastoje in nesreče v prometu, dobro za končevanje že začetega …
MERKURJEVE RETROGRADNOSTI V LETU 2020

17.02.2020 se obrne na 12 rib in do 10.03.2020 vztraja na retrogradni poki, kjer se obrne v direktno gibanje na 28 vodnarja.

18.06.2020 se drugič poda na retrogradno pot na 14. stopinji raka in na vzratni poti vztraja do 11.07.2020, ko doseže 5. Stopinjo raka.

14.10.2020 se še zadnjič poda retrogradno na 11. Stopinji škorpijona in prehodi vzratno pot do 26. stopinje tehtnice 03.11.2020.

Letošnja retrogradnost Merkurja je v vodnih znamenjih,kjer se Merkur ne počuti dobro, preveč je čustev in strasti on pa planet mentala slabo obvladuje, čuti in občuti čustva. Podobno bo tudi z nami na teh njegovih poteh, še posebej če smo v Soncu, Ascendentu ali Luni dvojčki ali device, znamenji, ki jim vlada. A to je zelo pavšalna ocena, pomembno je kako se bo vsakič na tej svoji retrogradni poti povezoval z našimi osebnimi planeti v rojstni karti.
KDO JE MERKUR

MERKUR Vlada znamenju dvojčkov in device ter tretji in šesti hiši naravnega horoskopa, je brezspolen, nevtralen planet, obvladuje življenjsko obdobje od 4. do 14. leta. Njegov dan je sreda, povezan je s kemijskim elementom živo srebro, barva je rumena.

Psihološki vidik Merkurja ponazarja sposobnost komuniciranja in izražanja naših najglobljih potreb, povezovanje zavednega in nezavednega v nas, prenos informacij, naš praktičen um in socializacijo.

V mitologiji je planet Merkur povezan z grškim bogom Hermesom, ki je najbolj spreten med grškimi bogovi − zjutraj se je rodil, opoldne je zlezel s plenic, zvečer je že plenil Apolonu črede. Je odposlanec bogov, spremljevalec duš v onostranstvo ter posrednik med bogovi in navadnimi smrtniki. Rimljani so ga poimenovali Merkur, bil je zaščitnik trgovcev in govornikov, izredno bister in hiter, vedno med dvema svetovoma, velikokrat zvit in prevarantski.

Sinonimi za Merkurja so govor, komunikacija vseh oblik, otrok, mladost in igrivost, retorika, logika, premetenost, sposobnosti trgovanja, tehnika, avto, knjiga, igračka, prevarant, dvojnik, promet, kratka potovanja, številka, sestra, brat, bližnja okolica in sorodstvo.

Telesno se Merkur povezuje z rokami, dihali in možgani.

Kjer je v astrološki karti Merkur, na tem življenjskem področju najbolje in najlažje izražamo svoja prepričanja in razmišljanja. Skozi znamenje, v katerem je Merkur, pa se opiše način našega razmišljanja (Merkur v dvojčku v 11. hiši – izredno hitre in prodorne misli, velikokrat napredne, revolucionarne; nadaljevanje zgodbe pa opišejo aspekti Merkurja z drugimi planeti).
MERKUR skozi znamenja

Oven ♈ Hitro in neposredno izražajo mnenja, so polni novih idej in zamisli, navdušeni so nad vsem novim, včasih površno in prehitro razmišljajo.

Bik ♉ Imajo počasen um, ne marajo rokov in pritiskov, počasi, a temeljito razmislijo in študirajo, imajo odlično koncentracijo.

Dvojček ♊ Dom Merkurja, odličen, radoveden um, ki pa se hitro dolgočasi in vedno hlepi po novem. Vedno razmišljajo vsaj o dveh stvareh hkrati.

Rak ♋ Globoka, navznoter obrnjena razmišljanja, čustveno obarvane misli, veliko se ukvarjajo z družino in predniki, imajo izreden občutek za soljudi, sposobnost razumevanja in empatije.

Lev ♌ So nastopači, igralci, željni pozornosti drugih, prepričljivi z besedami, glasni, ranljivi, imajo težave s kritiko ter nesprejemanjem njihovega mnenja in razmišljanja.

Devica ♍ So inteligentni, imajo uporabne ideje, jasno in uporabno razmišljajo, postavljajo nove sisteme, med znamenji so najbolj inteligentni, a se izgubljajo v nenehnem analiziranju. Tudi znamenje device je znamenje Merkurjevega doma.

Tehtnica ♎ So izredni mediatorji, vedno razumejo obe strani, so spravljivi, nenehno razmišljajo o odnosih in partnerstvu, so prijetni, šarmantni, umirjeni v razmišljanju in razreševanju težav.

Škorpijon ♏ Nenehno premlevajo, razmišljajo, nič ne pozabijo, a ne delijo svojih zamisli z drugimi, vse morajo preizkusiti na lastni koži, instinktivno dobijo rešitve, mnenja drugih jih ne zanimajo.

Strelec ♐ So večni optimisti, imajo izreden um, polno novih, velikih idej za prihodnost, so filozofi, misleci, imajo težave pri končevanju in uresničevanju ideje, so premalo praktični, zanima jih celota, ne podrobnosti.

Kozorog ♑ Imajo osredotočen, natančno usmerjen um, vse dobro premislijo ter uporabijo razpoložljiva dejstva in podatke, šele nato izrazijo svoje mnenje. Imajo velike načrte in ambicije, malokdaj odstopijo od nameravanega.

Vodnar ♒ So znanilci novega, vedno pred časom in trendom, imajo nenadne in nepričakovane ideje in zamisli ter izredno intuicijo. Hlepijo po novem, drugačnem, nepoznanem, so borci za skupno dobro.

Ribi ♓ So umetniki, boemi, imajo izredno intuicijo, so občutljivi, težko razumejo druge ljudi in so težko razumljeni, sanjači, z besedami jim ne gre najbolje, lažje se izrazijo skozi vse oblike umetnosti ali z zapisano besedo.
Opis MERKURJA skozi posamezne astrološke hiše ali življenjska področja

1. hiša − Bistri, pametni ljudje, ki so mladostnega videza in igrivi tudi v poznih letih življenja. Veliko in glasno govorijo, zabavajo druge, jih zlahka prepričajo, da jim sledijo in sprejmejo njihovo mnenje. So pametni, prijetni, komunikativni, a včasih pretkani.

2. hiša – Veliko razmišljajo o denarju, financah in materialnosti. Dobro ocenijo vrednost stvari, izberejo prave trenutke in znajo z denarjem.

3. hiša – Zanje je značilna dobra komunikacija, izredna želja po učenju in spoznavanju novega, dobro se počutijo v svojem okolju. Težko se odločijo le za eno stvar, ker jih zanima vse ali vsaj dve stvari hkrati. Morda so preveč površni, neresni in nedosledni.

4. hiša – – Veliko razmišljajo o prednikih, domu in preteklosti. Imajo izredno intuicijo, ki ji zlahka sledijo. Odkrito govorijo o svojih čustvih, o svojem domu in svojih bližnjih.

5. hiša – To so zvezde zabav, saj so družabni, komunikativni, igrivi, ker znajo pritegniti druge s svojo neposrednostjo. Zelo dobri so pri delu z otroki, so dobri vzgojitelji, učitelji, profesorji ter izredni govorniki in pisatelji, le več priznanja drugih si želijo in pričakujejo.

6. hiša – So izjemne osebe in odlični praktiki, dobro obvladajo delo z rokami. Nič jim ni pretežko in dolgočasno, a preveč kritizirajo ter vedno iščejo nove rešitve in izboljšave.

7. iša – Komunikacija, sporazumevanje, pogovarjanje in neskončne razprave so jim v največje veselje. Ljubijo govorjenje, pogovore in govoričenja, idealno je, če jim to omogoči partner. So zelo družabni, ne marajo samote, najpomembnejša pa jim je izmenjava mnenj.

8. hiša – Velike skrivnosti so zanje največji izziv, so rojeni detektivi, ki nenehno raziskujejo. Privlači jih obvladovanje drugih ljudi, razmišljajo o svoji moči nad drugimi. Pomembno zanje je, kaj mislijo in govorijo, saj lahko materializirajo ideje.

9. hiša – Velike skrivnosti so zanje največji izziv, so rojeni detektivi, ki nenehno raziskujejo. Privlači jih obvladovanje drugih ljudi, razmišljajo o svoji moči nad drugimi. Pomembno zanje je, kaj mislijo in govorijo, saj lahko materializirajo ideje.

10. hiša – Osebe preveva neprestano razmišljanje, načrtovanje in govorjenje o lastnem uspehu, lahko gradijo kariero na več področjih hkrati ali pa večkrat zamenjajo svojo poklicno usmeritev. So dobri učitelji, pisatelji, novinarji …

11. hiša – So zelo bistri in izvirni, so vizionarji in nosilci novih trendov. Njihov prodoren in vizionarski um jim omogoča, da so veliko pred časom, da lahko razmišljajo in načrtujejo o novem, neznanem, nenavadnem.

12. hiša – Osebe so obrnjene vase, so redkobesedne, lažje kaj zapišejo kot povedo. Včasih so skrivnostne, nerazumljene, čudne ter živijo v sanjskem ali domišljijskem svetu in so izjemni umetniki. Zanje je značilna izredna globina čustev. Velikokrat so osamljeni in nerazumljeni.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?