PA ZAČNIMO OD ZAČETKA, prvi delovni teden

PA ZAČNIMO OD ZAČETKA ali Lunin ples v prvem tednu novega leta 2022

Nov lunarni mesec in prvi teden novega leta je pred nami. Rastoča Luna bo prehajala znamenja od kozoroga do ovna in vmes sestavljala in razstavljala bolj ali manj posrečene aspekte ali odnose s preostalimi planeti. Najpomembnejši planetarni dogodki tega tedna bodo sredin sekstil med retrogradno Venero in Neptunom, Sončeva konjunkcija z Venero in prvi krajec v nedeljo.

PONEDELJEK – hladna in fokusirana rastoča Luna v kozorogu se zjutraj povezuje harmonično z Neptunom, dopoldan z  Venero, zvečer pa s Plutonom. In kaj to pomeni za nas? Zasanjano, na trenutke zmedeno jutro, prijetno in ustvarjalno dopoldne in težaven začetek večera, a na srečo bo glavnino večera Luna v praznem teku.

TOREK – Ponoči je Luna zamenjala znamenje in se navzela povsem novih energij, kar na enkrat postanemo bolj radovedni, poni idej in zamisli, o katerih se nam včeraj še sanjalo ni. Dopoldan tako posvetimo načrtovanju, dobro nas podpira Merkur in naša razmišljanja bodo jasna in hitra. Dogajanje in dinamika dneva skozi dan, se bo stopnjevala vse do zgodnjega večera, ko Luna sestavi kvadrata z vladarjem Uranom – bodimo previdni, da si ne pokvarimo dosežkov preteklega dneva. Večerna povezava Lune in Saturna nas umiri in zbistri, ter nam omogoči veliko bolj realno dojemanje.

SREDA – Danes sledi bolj umirjen dan, saj edini Lunin aspekt prespimo, potem pa gre Luna v prazno. Dan kot nalašč za zaključevanje, povzemanje in analiziranje, a nič novega ne začenjamo. Da bomo v delovali v prijetnem vzdušju,  poskrbi harmonični aspekt med Venero in Neptunom, ki poleg romantike poskrbi tudi za kreativnost in navdih.

ČETRTEK – Glavnina Luninega dogajanja se bo zaključila še pred jutrom, prvo Luna prestopi v ribi, kasneje se harmonično poveže z vladarjem Jupitrom – prijeten in umirjen dan, na trenutke zasanjan dan, ko se lahko prepuščamo kreativnemu sanjarjenju in načrtovanju. A vse skupaj popestri in umesti na pravo mesto najbolj nore ideje, večerni harmoničen aspekt med Luno in Uranom – presenečenja bodo zagotovo pravšnja za nas. Prisluhnimo intuiciji in ji sledimo.

PETEK – Danes bo Luna v ribah zelo dejavna, saj bo skozi dan sestavljala in razstavljala številne aspekte – jutranjo harmonijo med Soncem in Luno kmalu zmoti nemir in nestrpnost, kot odraz kvadrata med Luno in Marsom, a na srečo se kmalu Luna harmonično poveže z Venero in Neptunom, mi pa dobimo priložnost za soustvarjanje lepih odnosov in dogovorov, le pravo mero moramo poiskati. Odličen čas za petkov filmski večer. Naporno poznovečerno povezavo med Luno in Plutonom bomo številni prespali.

SOBOTA – Zagotovo bo sobota eden bolj dinamičnih dni tega tedna, saj Luna prestopi v ognjenega ovna, dan kot nalašč za ukvarjanje s športom, za preizkušanje lastnih meja. Tudi če boste še tako fizično aktivni skozi dan, vas ne bo premagala utrujenost, obeta se nam konstruktiven večer,  ko se povežeta ognjena Luna in Merkur  v vodnarju. Lahko se nam porodi marsikatera nova ideja, še posebej dobro za ognjena in zračna znamenja.

NEDELJA – Pa smo prišli skozi prvi teden novega leta in nedelja bo zagotovo prijetnejši del tega tedna. Sonce in Venera v kozorogu sestavita konjunkcijo, prijetno razpoloženje se bo nadaljevalo skozi celoten dan, le pozno popoldan lahko začutimo nemir, nestrpnost ali nerazumevanje, kot napoved večernega prvega krajca, ko se Luna energična in brezkompromisna Luna zoperstavi konzervativnemu Soncu, mi pa bomo lovili balans med ognjevitostjo čustev in zdravo kmečko pametjo. Pa bodi pameten, če moreš, še posebej če v vaši karti prevladuje kardinalni modus – modus zmagovalcev, pionirjev in večnih iskalcev novega.

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet. Kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.

Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti.

Imejte čudovit teden, če sem vam z zgornjimi namigi vsaj malo olajšala vsakdan, je moj namen dosežen – uporabna astrologija v vsak dom. Mojca