Od 23.08. do 29.08.2021 – Opis energij in horoskop

Energije tedna od 23.08. Do 29.08.2021 in horoskop za sončeva znamenja in podznak( ascendent)

Teden pred nami astrološko ni prav nič dinamičen, prej bi rekli zasanjan, izgubljen, potopljen v nekih lažnih idealih, pričakovanjih, upanju,…

Smo v tednu po polni Luni, energije se počasi umirjajo, usmerjeni smo k realizaciji vsega, kar se je načrtovalo zadnja dva tedna. Pa bomo znali, zmogli, želeli in hoteli?

Ko takole na hitro preletiš tedenske aspekte Lune in ostalih planetov, te pritegne Neptun, najbolj oddaljen med planeti, najbolj skrivnosten in z najbolj subtilnim načinom delovanja. Če katero delovanje zaznamo kasneje – z zamikom, z zamudo, je to zagotovo delovanje Neptuna, tako je prefinjen, da se njegovega vpliva zavemo šele s perspektive časa za nazaj ali povedano drugače, ko nam z nosu padejo rožnata očala. Že tako imamo vseskozi občutek, da nam tajijo, lažejo, da nas žejne vodijo preko vode. V tem tednu tega še ne bomo zaznali, saj nas bodo dobro objemale rožnate meglice Neptuna. A ko bomo gledali za nazaj, delali revizijo preteklega, pa se bomo spraševali – je to res mogoče, da nisem videl, vedel, razumel, …Za piko na i je Neptun še retrograden in v ribah, v znamenju svojega doma.

Luna bo prehajala znamenja od rib do dvojčka, ostali planeti ostajajo v  enakih znamenjih skozi celoten teden, naša »falanga« počasnih planetov od Jupitra do Neptuna pa v retrogradnem gibanju, kjer temeljito vlečejo na svetlo vse staro, že stokrat prežvečeno, a mi slepi in zaslepljeni, tega še opazili ne bomo.

Še najbolj stabilni dnevi tedna bodo ponedeljek in četrtek in petek – danes se Venera harmonično povezuje s Saturnom, odlično za delo, načrtovanje in urejanje financ, v četrtek nam harmonija Merkurja in Plutona prinaša končno nekaj jasnih misli, a brez možnosti povezovanja – vsak vztraja pri svojem, ker ima vendar prav. V petek harmonija med Soncem in Luno nam osebno prinese stabilnost in jasnot v popoldnevu, eden redkih trenutkov tega tedna.

In kdaj bo največ nejasnosti, kdaj bomo najbolj izgubljeni, pa čeprav nas bodo navdajali povsem nasprotni občutki, pa še druge bomo prepričevali?

V torkovem Jutru se povežeta Luna in Neptun in čeprav je Luna v zemeljskem biku, bo povsem izgubljena.  Največ nejasnosti bo v sredo po zaslugi celodnevne opozicije med Merkurjem in Neptunom, zato na ta dan ne sprejemamo odločitev, ne načrtujemo, ne kupujmo, previdno v prometu, še najbolje bi bilo početi nekaj rutinskega, a bo težko. Bolj bomo blodili, kot delovali. Nedeljska zgodnje jutranja povezava Neptuna in Lune nas bo ponesla v globok jutranji spanec, dodala malce intuicije in posebna sanjska sporočila.

Poleg energij tedna, sem se danes odločila, da po dolgem času zapišem tudi tedenski horoskop, na malce drugačen, samo moj način.

OVEN – Za vas so zagotovo počitnice že mino, saj imate močan fokus na delu, vsakdanu in zdravju.  Popazite na slednje – zdravje, saj vas trenutno nevidna sila žene, da si nalagate vedno več, brez odmora hitite naprej, dalje in višje. Na razumskem delu imate vse izdelano, predelano, kar je za vas redkost, a pretiravate. Psihično bodo za vas prevelike obremenitve, če bi telo še nekako zmoglo. Na srečo se nemir v vas počasi umirja.

BIK – Čeprav ste deležni nenadejanih blokad na kariernega dela, vam gre odlično v odnosih. A predvsem po vaši zaslugi – zelo ste tolerantni in spravljivi, z lahkoto prepoznavate svoje poslanstvo in resnično dojemate odnose kot neke nedokončane karmične zgodbe, za katere imate v tem trenutku priložnost, da jih razrešite, zaključite in dojamete bistvo preteklih lekcij.

DVOJČKA – Dobro vam gre, saj vas gosti znamenje device, kjer ste najmočnejši. Veliko analizirate, preučujete – morda poreklo, korenine, družinske vzorce. Dovolj bo energije za vse, česar se lotite. Morda razmišljate že o jeseni, kaj vse bi bilo dobro postoriti v domu ali o zaključevanju vsega, s čimer ste se trudili skozi poletje, pa ni in ni šlo. Previdno in odločno, previdno v sredo, ne sprejemajte dokončnih odločitev.

RAK – Teden začenjate zasanjano, izgubljeno in nemirno, morda razmišljate o počitnicah v tujini,  a trenutno ni pravi čas. Preveč ste razdvojeni, nemirni, … Veliko bolj preudarno bo vaše ravnanje v vikendu, v soboto si lahko obetate kakšno presenečenje, ki bo ugodno za vas. Česar koli se boste lotili, boste ta dan imeli dovolj energije, zato ne odlašajte in se ne izgovarjajte na vikend.

LEV – Vse enkrat mine, tako so se tudi za vas v nedeljo končali lahkotni dnevi, na katere čakate celo leto. Prestopili ste v znamenje device, kjer pa je vse tako skromno, vsakdanje, pusto in brez blišča, pa še delati je potrebno in razmišljati. Nikjer odrskih luči, soja žarometov, zgolj pust vsakdanjik. A kot veste, da se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha, je vseeno težko, saj Jupiter budi nerealna pričakovanja in še podžiga vaše trpljenje. Čez nekaj tednov se povrnejo moči in preudarnost.

DEVICA – Odlično, tudi najbolj skromni pridejo kdaj na vrsto. Uživajte, to je vaš čas, saj gostite kar tri planete – Sonce, zavedanje o sebi, Marsa – osnovna energija in Merkurja – komunikacija, sporazumevanje, … Nič vam ne bo pretežko, vse boste zmogli, le v sredo stopite malce v stran in počakajte, da mine. Morda boste preveč razmišljali, govorili ali pametovali, partner vas zagotovo ne bo razumel in podpiral.

TEHTNICA – Gostite boginjo lepote, ljubezni in užitka – Venero, ki pa jo v vašem znamenju bolj zanima estetika in harmonija, kot zemeljski užitki. A ne dajte se motiti, uživajte v zadovoljstvu s samim seboj,  prav veliko ne bo od vas na delovnem področju, pa čeprav si boste zelo prizadevali. Morda obudite kakšno staro ljubezen, poznanstvo, nekaj iz daljne preteklosti – srednješolsko ljubezen.

ŠKORPIJON – Energije vam v tem tednu zagotovo ne zmanjka( le kdaj vam pa jo). Veliko se boste ukvarjali s podobno mislečimi ljudmi, se morda povezovali ali pa boste vi faktor povezovanja. Dobro vam bo šlo v razumevanju drugih, predvsem na razumskem delu, sklenete lahko nekaj trdnih in dolgoročnih zavez, a počakajte na konec tedna.

STRELEC – Čeprav ste že nekaj časa v novem znamenju, znamenju napredka in skupnega dobra, pa vam ne gre in ne gre. Morda je krivo vaše retrogradno gibanje  in južna lunarna zanka, ki vas nezavedno potiskata v stare, a neustrezne vzorce. Nizajo se težave v komunikaciji in v izvorni družini, ne gre in ne gre, pa toliko ste si obetali.  Strpnost in privajanje na nove razmere so edini nasvet, a bodite potrpežljivi in hvaležni, saj vam je po zaslugi vašega vladarja v življenju marsikaj podarjeno, seveda, če znate prepoznati in sprejeti.

KOZOROG – Čeprav ste v znamenju svojega doma, pa še vedno ne občutite tiste moči in energije, ki bi vas potisnila iz starega in preživetega. Morda vam gre trenutno še najbolje na področju odnosov vseh vrst, a težava je vaša samozavest, lastna cena – vedno preskromno in premalo odločno. Razumite že enkrat enostavno dejstvo – toliko kot se ceniš sam, toliko te cenijo drugi. Ne gre drugače. Težka lekcija.

VODNAR – Gostite svojega prvega vladarja, a je tako počasen in konservativen, da vam že vse skupaj močno preseda. Ne zanimajo ga spremembe, nenehno odlaša in si premišlja, ponavlja eno in isto, ruši in ponovno gradi. A stisnite zobe in vztrajajte, da se boste lahko podali na pot rasti in uspeha.

RIBI – čustveno in zasanjano začenjate teden. Vedno bolj ste razdvojeni, ne veste kako bi po starem ali na novo – kot, da ste izgubili orientacijo v prostoru in času. Na razumskem delu ne gre, na čustvene še manj.  Osama in tišina so napotki za ta teden, zagotovo pa nobenih odločilnih aktivnosti v ponedeljek, sredo in nedeljo.

Toliko za ta teden, malce večji zapis – energije tedna ali Lunin ples združen s tedenskim horoskopom.

In kako prebiramo horoskop?

Preberemo zapis za znamenje Sonca in Ascendenta, če pa imamo kakšen močan stelij – več planetov v enem znamenje, pa preberemo horoskop za tisto znamenje, saj zagotovo igra najpomembnejšo vlogo v naši astrološki karti.

Imejte prijeten teden, dobro si odpočijte in naspite, ohladitve so tukaj, pripravite se na jesen – čas novih začetkov.  

Če ne veste kako in kaj, vabljeni v šolo astrologije, kjer spoznavate sebe, kjer se potapljate v globine lastne duše, kjer vsa zanikanja odpadejo. Včasih je naporno, fizično in psihično, a se izplača, saj se dvignete na poti osebne rasti.

Imejte se in srečno, Mojca