ODDAJA DOBRO JUTRO IN ASTROLOŠKE USMERITVE – 11.03.2023

ASTROLOŠKI PREGLED, LUNIN PLES IN HOROSKOP – od 11.03. do 17.03.2024

Pred nami je teden rastoče Lune. Včerajšnja polna Luna v ribah se je harmonično povezala z Neptunom in Merkurjem, ter z Marsom in Uranom. I da ni vse tako zasanjano, Mars in Uran prebudita in spodbudita to energijo rib, nas seznanita s prihajajočimi energijami pomladi.

Trenutno imamo zanimivo postavitev planetov:

  • Vsi so v direktnem gibanju.
  • Prvi med njimi postane retrograden Merku, 02.04.2024, in ostaja do konca meseca v vzratnem gibanju.
  • Prevladujejo energije znamenja rib – hrepenenje, domišljija, sočutje, zasanjanost. V ribah imamo 4 planete – Sonce, Neptun, Saturn in Venera, zgodaj zjutraj jih je zapustila Luna.
  • Sledijo energije vodnarja – upor, novo in boj – dva močna moška planeta, Mars in Pluton – celotna Evropa je na okopih.
  • V znamenju bika sta še vedno Jupiter in Uran.
  • Prvi pa je v znamenje pomladi, znamenje ovna, zakoračil Merkur.

Glavni dogodek tega tedna je ponedeljkov prehod Venere v znamenje rib. Prinaša nam nove energije,  vsem bikom in tehtnicam, nam vsem pa drugačen pogled in dinamiko znotraj odnosov.

Za razliko preteklih tednov bomo veliko bolj sočutni, empatični, zasanjani. Imeli bomo velika, prevelika pričakovanja, dobesedno bomo sanjali in vizualizirali skozi vse naše odnose, a kaj kmalu bomo spoznali kruto realnost, ki je daleč od sanj.

Nedeljska povezava Sonca in Neptuna v znamenju rib, vse te iluzije le podkrepi, nam prinaša nemoč in upad fizične energije.

LUNIN PLES PRIHAJAJOČEGA TEDNA

Včerajšnja polna luna, čeprav v znamenju rib, prinaša nove spodbude.

Ponedeljek – Danes je Luna že v znamenju ovna in se bo harmonično povezovala z Merkurjem in Plutonom – odlične energije za začetek tedna in novega lunarnega meseca – veliko spodbude, zagona in energije. Prehod Venere v ribe zmehča atmosfero, doda malo prefinjene ženske energije.

Torek – Energično dopoldne po zaslugi Lune in Marsa, sledi umirjeno popoldne z Luno v mrtvem hodu.sko

Sreda – Povsem druge energije, Luna v biku še pred jutrom sestavi glavne aspekte. Se poveže harmonično z Venero in dinamično s Plutonom. Na eni strani priložnosti in optimizem, na drugi strani strah.

Četrtek – Harmonične, a energične energije dopoldneva, po zaslugi Lune, Sonca in Jupitra, popoldan nam pokvari Mars.

Petek – Prevladovala bodo igrive energije znamenja dvojčkov, a ne pretiravajmo, če nas še tako vleče na stran poti. Skušnjave bodo velike.

Sobota – Danes bo od energij dvojčkov ostalo bolj malo veselja, saj se Luni zoperstavi Saturn – prevlada pesimizem, skromnost in askeza. Kako smo lahko kos vsemu temu? Tako, da obvladamo Saturna, na Saturnov dan v  soboto – s postom.

Nedelja –  Naporni aspekti se bodo dovršili še pred jutrom. Sledi umirjeno dopoldne, vse do prestopa Lune v znamenje raka. A pravega stika z realnostjo še vedno ne bo in ne bo – povežeta se Sonce in Neptun – kaos, iluzije, zablode, razočaranja, upad energije.

HOROSKOP

Znamenje ovna  – V tem tednu bo vaša odlika dobra komunikacija in zavedanje o življenjskem poslanstvu. Postavljali se boste v prve bojne črte in si prizadevali za višje cilje.

Znamenje bika – Prav danes vaša vladarica zamenja znamenje in vam dobro spodnese tla pod nogami. Zakaj? Ker je preveč optimistična, polna idealov in pričakovanj, vam pa je vse to tako tuje. Želite si konkretne in uporabne rešitve.  

Znamenje dvojčkov – V tem tednu boste polni idej, kot da se je pomladno prebujanje za vas že začelo. Živahno izmenjujete ideje med prijatelji in enako mislečimi, imate dobro intuicijo, a na področju dela in statusa preveč pričakujete.

Znamenje raka – Teden  začenjate polni pričakovanj, pripravite se, ne bo vse tako kot si želite. Ponedeljek in torek bosta za vas najboljša dneva, najtežje vam bo v soboto.

Znamenje leva – Vsi od vas pričakujejo spremembe, a vi zasanjani v znamenju rib in v družbi Neptuna ne veste kako in kaj. Počakajte še kakšen teden, s pomladjo bo vse lažje in veliko jasnejše.

Znamenje device – Slovite po svoji bistrosti, analitiki in realnosti, a v tem tednu boste presenečali s spontanimi odločitvami. Vse se bo dogajalo brez koncepta in zaključkov, bo pa veliko novega. Ne preplašite se, prepustite se toku, procesirajte, čas za realizacijo bo kasneje.

Znamenje tehtnice – Ozaveščanje, zoperstavljanje in povezovanje za skupne cilje so preteklost. Pred vami so novi časi. V ospredje stopajo mir, tišina, osama. Polni boste novih idej, še bolje rečeno iluzij. Umirite se, prepustite  in zaplavajte s tokom. Dovolite svoji kreativnosti, da dobi krila.

Znamenje škorpijona – Nudijo se vam priložnosti, da zaključite že dolgo odprte zadeve. Ne zapravite priložnosti, trenutno vam je omogočen zelo realen, povsem drugačen pogled na zadevo. Boste zmogli stopiti iz stari okvirov strasti, pozabiti na čustva in dati prednost razumu?

Znamenje strelca – Ni  prav veliko novega. Ni slabo, prav dobro pa tudi ne. Obvladujte občutenja in čustva, poiščite v sebi igrivost in ustvarjalnost v vsakdanjih opravilih. Vnesite rutino, da presežete zmedo vsakdana.

Znamenje kozoroga – Še vedno »plavate z ribami«, ste se navadili in vam ne škodi. Komunikacijo in retoriko ste že do dobra izpilili, da ni več vse tako togo in vsakdanje.  Pridobivate na samozavesti, lotite se pisanja, pogoji so odlični.

Znamenje vodnarja – Navzven ste zelo močni, a le malokdo ve za vašo slabo samopodobo. Ni samozavesti in nenehno razmišljanje o denarju vas utruja. Uredite lastne finance, poiščite si nov vir prihodkov, predvsem pa nadzirajte izdatke.

Znamenje rib – Doživeli ste letni vrhunec – nedeljska mlada luna v vašem znamenju, gostite številne planete – Sonce, Luno, Saturna in Neptuna, danes se vam pridruži še Venera. A navkljub evforiji ohranjajte jasne misli in razmišljanja. Poskrbite za čustveno in duševno stabilnost, saj vas že nekaj tednov tam nekje zadaj, v podzavesti, preizkuša črviček dvomov in nemoči.

 

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo. Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti.