ODDAJA DOBRO JUTRO IN ASTROLOŠKE USMERITVE

ASTROLOŠKI PREGLED, LUNIN PLES IN HOROSKOP – 22.01. do 28.01.2024

 

Živimo v zanimivem in prelomnem astrološkem trenutku. Pluton, najbolj oddaljen planet po 20. letih menja znamenje. Priča bomo velikim spremembam, natančneje transformacijam, tako na družbenem kot na osebnem nivoju.

 

Pluton je v astrologiji vladar znamenja škorpijona, ki je znamenje ekstremov, velikega bogastva, transformacij, seksualnosti, nadvlade in manipulacije ter smrti in ponovnega rojstva. Vse te njegove lastnosti so opisane v mitološki zgodbi Hada in lepe Perzefone.

Pluton je od leta 2008 prehajal znamenje kozoroga – znamenje konzervativnosti, okostenelosti, strukture, moči, vladanja, materialnosti, financ… Vsa ta leta smo bili priča dogajanju, ko so bili v ospredju interesi kapitala in moči in peščice izbrancev. Se še spomnimo upniško dolžniške krize, kjer se je reševalo velike finančne sistem in pozabilo na posameznike?

Za krajši čas je Pluton lani že stopil v znamenje vodnarja in nam nakazal smernice prihajajočih let.

Pluton v znamenju vodnarja bo zagotovo prinašal spremembe v družbi, gospodarstvu in v tehnologij. Spremenila se bo družba kot celota, pričakujemo razvoj novih tehnologij v medicini – nova orodja diagnostike, porast umetne inteligence je bil nakazan že v zadnjih mesecih preteklega leta, več bo humanitarnosti, v ospredje naj bi stopil posameznik znotraj družbe in enako mislečih, nadejamo se razvoja tehnologij obnovljivih virov energije, predvsem pa bomo priča revolucionarnih sprememb v družbi. Mogoči so pogostejši upori, revolucija, tudi vojne.

Zadnjič je bil Pluton v znamenju vodnarja v letih 1778 do 1798. To so bila revolucionarna leta, ki so prinesla globoke družbene in tehnološke spremembe – francoska in ameriška revolucija, revolucija na Haitiju in industrijska revolucija. To je bilo v Evropi obdobje renesanse ali preporoda človeškega uma in družbe – Voltaire – filozofske razprave, odmik od religije, razprava o osebni sreči,…

 

ASTROLOŠKO DOGAJANJE PRIHAJAJOČEGA TEDNA

 Do četrtkovega večera bo Luna rastla do svoje polnosti, od znamenja dvojčkov do znamenja leva. Čas rasti je primeren za načrtovanj vsega, kar bomo udejanjali po polni luni.

Ponedeljek – Rastoča Luna v dvojčku tvori kvadrat z Neptunom – zasanjan in malce zmeden dan.

Torek – Danes se čustvena Luna v raku poveže s Saturnom in nam prinese odločenost in dober fokus.

Sreda – Pred nami je dinamično jutro in dopoldne, ko Luni v raku nasprotujeta Mars in Uran. Zjutraj previdno v prometu, kasneje nas lahko kaj preseneti, bodimo odprti za spremembe.

Četrtek – Dan polne lune v levu v povezavi s Plutonom – težavno, saj v ospredje stopa ego. Ohranjajmo realnost.

Petek – Uran se obrne v direktno gibanje in se dinamično poveže z Luno – nam pa prinese nemiren dan, izogibajmo se stresu, previdno v prometu, a ostajajmo odprti za spremembe.

Sobota – Ne bo prav veliko miru danes. V razmislek – kaj prinese kombinacija pretiravanja, nerealnosti in prenagljenosti?

Nedelja – Dan kot nalašč za utrjevanje obstoječih vez in povezav. Nadgradimo to kar imamo. Marsikaj novega lahko odkrijemo, doživimo nov uvid, nov pogled na situacijo…

 

HOROSKOP

Znamenje ovna – Teden pred vami vam bo prinašal veliko ambicij, ki jih boste lahko udejanjili. Veste kaj hočete in kako doseči cilje. Zavedajte se svoje moči in sposobnosti. Postavite sebe v ospredje, pa bo šlo še lažje. Uspeh na delovnem področju zagarantiran.

Znamenje bika – Dobro vam gre, zaupate si in ste pripravljeni na spremembe. Od petka dalje bo boljša osredotočenost, a se vse upočasni. Zazrti v prihodnost in boste prepoznali dobrobit sprememb. Ne skrbite zaradi financ, sedaj je odličen čas, da jih oplemenitite.

Znamenje dvojčkov – Čustveno začenjate teden, ste zmedeni in ne veste kaj in kako. Morate se podati na pot že dolgo načrtovanih sprememb in lahko pričakujete najboljše. V nasprotnem vas lahko izda fizično zdravje.

Znamenje raka – Edino kar v  tem trenutku potrebujete sta mir in tišina. Pocrkljate se ob dobri glasbi ali s sprehodom v osami. Ne potrebujete veliko, da uživate v delu in v vsakdanu. Pripravite se. Četrtek bo zelo naporen.

Znamenje leva – Od sobote dalje stopajo v ospredje želje po drugačnosti in osebni svobodi. Ste na peklenski gugalnici odnosov, ko si želite in se hkrati bojite ljubezni. Soočate se z vprašanjem, kako znotraj odnosov ohraniti individualnost in svobodo. V tolažbo – svoboda je velikokrat zgolj navidezna.

Znamenje device – V tem tednu se posvetite vsemu kar vas razveseljuje, a brez strahu, vse boste vse postorili in izpolnili delovne obveznosti. Pričakujte težave v partnerstvu, saj vas partner preveč omejuje.

Znamenje tehtnice –  Do torka vam bo šlo dobro od rok, predvsem dogovarjanje in usklajevanje, kasneje postanete preveč trmoglavi in nepopustljivi. Tako lahko pričakujete nekaj razprtij znotraj doma, vsi se bodo upirali in manipulirali z vami. Vam vsiljevali napačne rešitve.

Znamenje škorpijona – V tem tednu boste mojster prepričevanja in komuniciranja, še bolje kot običajno. Polni sami sebe, se boste lotili številnih izzivov, le ljubezensko življenje vam bo povzročalo težave. Odličen čas za finance in naložbe.

Znamenje strelca –  Zadovoljni sami s seboj uživajte še nekaj dni. Realno veste koliko ste vredni in kaj vam pripada. Postavite se za sebe brez obotavljanja. Znotraj družine ne pričakujte odobravanja, na vsak način vas bodo želeli omejevati. Posvetite se delu in vsakdanu, prav v tem tednu predstavite nove izboljšave, ki ste jih pripravljali in nadgrajevali v preteklem letu. Možnosti za potrditev so velike.

Znamenje kozoroga –  Trenutno se nimate kaj pritoževati, a ne bo vedno ostalo tako. Čutite moč, ste samozavestni in zadovoljni s seboj. Nekaj povsem novega za vas, ki slovite po skromnosti in askezi. Poiščite že vendar potrditev v ljubezni, dovolj imate poguma za odločilen korak. A previdno z besedami, pripravite se po principu – manj je več.

Znamenje vodnarja – Končno se je obrnilo na bolje tudi za vas. Vse od poznega poletja ste bili okupirani s preteklostjo. A od sobote dalje je prišel vas čas in ne zapravite danosti. Še vedno je nekaj težav s financami in samozavestjo. Podpirajo vas družina in prijatelji.   

Znamenje rib – Največje spremembe v tem tednu boste zaznali v svoji okolici in v svojih sposobnostih izražanja. Ne preplašite se in pogumno povejte kar mislite. Postajate prepoznavni, pričakujte pohvalo pri delu, a s prijatelji pa ne razpravljajte o tem, vam zavidajo.

 

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo. Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti.