ODDAJA DOBRO JUTRO – SOLSTICIJ, SVETI DNEVI DECEMBRA,…

Smo v času najtemnejših in najdaljših noči v letu ter v pričakovanju zimskega obrata.

Na ta dan se začenja zima. Letos je to 22. decembra. Dan sončevega obrata je mističen trenutek, dan zmage svetlobe znad temo. To je praznik keltskega boga Jula, ki ga pozneje prevzame krščanstvo in ga praznuje kot Božič.

Na najdaljšo noč v letu, boginja rodi sončnega boga, mi pa praznujemo ponovno rojstvo Sonca. Vrnjena luč zaključi cikel življenja, smrti in ponovnega rojstva. Sile v naravi počivajo, vse se usmerja navznoter in se pripravlja na novo rast. Zimski solsticij je bil za ljudi, povezane z ritmi narave, zmeraj mističen trenutek.

Že v pradavnini so bili dnevi med 25. decembrom in 6. januarjem nekaj posebnega. Ta čas predstavlja razliko med Luninim letom in Sončevim letom. Zadnji dnevi decembra imajo poseben čar, v sebi nosijo posebno simboliko, moč in sporočilnost. To so bili dnevi, posvečeni bogovom, to je bil čas intenzivnega zdravljenja in ozaveščanja, to je bil čas in je še vedno čas, ko smo se sposobni povezati z višjimi svetovi.

V tem času občutimo posebne energije. Dobimo moč in sposobnost, da lahko opuščamo in odpuščamo staro, ter se pripravimo za manifestacijo novega, si nekako načrtujemo in zaželimo potek prihajajočega leta.

V času svetih noči deluje moč 12 zodiakalnih znamenj – astroloških znakov. V teh nočeh k nam pritekajo velikanske količine kozmične energije, ki nas očistijo in prerodijo. V prvem delu opuščamo staro in pripravimo mesto za novo v prihajajočem letu.

 

ENERGIJE PRIHAJAJOČEGA TEDNA OD 18.12. DO 24.12.2023.

Teden in ponedeljek začenjamo optimistično in ob dobri podpori planetov – lotimo se vseh zaostankov preteklega tedna in leta – dobro nam bo šlo od rok.

Torek bo pravo nasprotje ponedeljka, veliko bo napetosti in zmede. Držimo se bolj za sebe in ne uvajajmo novosti.

V sredo bodo težave v razumevanju in sporazumevanju, ne rinimo z glavo skozi zid in ne vsiljujmo svojega.

V četrtek bomo imeli dovolj potrebne energije in bomo uspešni, a le če se bomo znali soočati s spremembami in s stresom. Popoldan pa bo teklo kot po maslu, veliko bomo naredili.

Praznični vikendpetek bo odličen dan. Imeli bomo močan fokus, prodorno bomo razmišljali in rešitve, na katere čakamo že dolgo, se bodo nizale ena za drugo.

V soboto si dovolimo kaj novega, nenavadnega, pa bodo težave v ljubezni izpuhtele. Male spremembe delajo čudeže.

V nedeljo se dobro naspimo, po 9. uri se lotimo priprav, opoldan si obvezno privoščimo siesto( da se izognemo stresnemu aspektu), po 14. uri pa se lotimo še preostalega dela, če ga je še kaj. Pred nami je prijetno popoldne in še boljši večer.

HOROSKOP

Znamenje ovna –  Teden začenjate z veliko mero optimizma in zadovoljstva, a ostanite realni, izognite se starim vzorcem, ne ponavljajte napak. Privlači vas tujina ali pa začenjate razmišljati na povsem drugačen način – tukaj so priložnosti za uspeh pri delu in v karieri.

Znamenje bika – Zadovoljni sami s seboj in polni presenečenj ste v tem tednu, a ne bo ostalo le pri tem. V ospredju so odnosi in povezave vseh vrst. Dobro vam bo šlo, če le ne boste preveč strastni in posesivni. Pazite, da na koncu ne ostanete praznih rok.

Znamenje dvojčkov –  Trenutno niste v najboljši koži, saj je vaš vladar Merkur že četrtič letos retrograden. Preveč se ukvarjate s preteklostjo, zaključite že enkrat stare zgodbe, priložnosti bodo le do konca leta.

Znamenje raka –  Deležni boste poplave čustev in empatije, vsaj v začetku tedna, a na srečo boste imeli pravo mero. Vleče vas v odkrivanje novih svetov in znanj. Lahko si še pred koncem leta izpolnite kakšno željo in odpotujete za dan ali dva, pogledate čez planke. Univerzum vas podpira.

Znamenje leva –  Trenutno ste še polni optimizma, načrtov in ustvarjalnosti. Tudi v ljubezni vam gre zlahka, a po 22.12. pričakujte spremembe – konec veseljačenja, več bo načrtovanja in odgovornosti. Rezultati tudi ne bodo izostali, le preskromni bodo za vas.

Znamenje device – Morda prav v teh dnevih obudite staro ljubezensko zgodbo, ki ste se je letos lotili že nekajkrat. A bodite previdni, saj poznate rek o pogreti juhi. Raje poiščite svojega notranjega otroka in se mu maksimalno posvečajte v teh prazničnih dnevih. Izpolnite hrepenenja svojega srca.

Znamenje tehtnice – Prazničnega vzdušja in razpoloženja za vas še vedno ni. Nizajo se spremembe, ena za drugo, vi pa nekako ne znate poiskati rdeče niti. Ne zaupate si, ne verjamete v sebe, a bo še pred koncem leta bolje. Zazrite se v ogledalo, bodite prizanesljivi do sebe in se pohvalite za vse doseženo v tem letu.

Znamenje škorpijona –  Trenutno ste zadovoljni in uživate v lastni družbi, na vam lasten način. Veliko se ukvarjate z osebnimi financami, s področjem kjer ste odlični. Finančno stabilnost vam zagotavljajo le nove odločitve.

Znamenje strelca –  Navzven super, a globoko v sebi veste, da vam ne gre najbolje, nekam preskromno je vse skupaj, preveč se ukvarjanja z zdravjem in vsakdanom. Ni sproščenosti in optimizma po katerem slovite, a naj vam prišepnem, že v prvih dnevih novega leta bo lažje.

Znamenje kozoroga –  Gotovo ste se že navadili letošnje stalnice – nekako ste sprejeli paleto čustev in se soočili s pretirano občutljivostjo. Vnesli ste red v večni kaos, a hkrati sebi dopustili več topline in miline. Uživajte in se učite prepuščanja, pa še druge podučite o tem.

Znamenje vodnarja –  Nekako se še vedno ne najete. Strah vas je čustev, ne veste kaj bi z njimi. Odgovor poiščite v izvorni družini. Ko vam tam uspe vnesti spremembe, bo tudi drugje steklo. Izkoristite praznične dni.

Znamenje rib – Predpraznični teden začenjate čustveno, a dokaj realno, z odlično komunikacijo. Osredotočeni sta na sebe. Prijatelji in sorodniki bodo najboljša izbira v prazničnih dnevih, a ne pretiravajte v druženjih. Bodite pripravljeni na očitke vaših najbližjih.

 

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo. Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti.