OKTOBER 2023 – kaj nam prinaša?

KAJ BO NOVEGA V OKTOBRU 2023?

Kar nekaj astrološko astronomsko pomembnega dogajanja bomo deležni, a zagotovo sta najpomembnejša zadnja letošnja mrka.

Na srečo je le nekaj planetov retrogradnih, pa še ti so bolj oddaljeni, tako bo vpliv retrogradnosti izrazitejši na družbenem in ne osebnem nivoju.

Na retrogradni poti ostajajo Jupiter, Saturn in Neptun, v tem mesecu se obrne v direktno Pluton v kozorogu.

Prevladovale bodo energije škorpijona, najmočnejši med planeti pa bo zagotovo Mars v škorpijonu – neuničljiva, transformativna in fokusirana energija. Odličen čas za znamenja ovna in škorpijona, ki jim vlada Mars.

ne zamudite - astrološko izobraževanje - osnove astrologije

Pomembna medplanetarna dogajanja v oktobru 2023:

1.10.2023 – nasproti si stojita Merkur v devici in retrogradni Neptun v ribah – zmeda, nejasnost, laži in prevare, a najaktivnejši bodo znamenja device in rib.

3.10.2023 – Merkur se poveže z retrogradnim Plutonom v kozorogu, mi pa bomo imeli dovolj energije za raziskovanje, učenje, razčiščevanje, še največ prislovično analitične device in ambiciozni kozorogi.

04.10.2023 – Merkur planet komunikacije zapušča znamenje device in prestopi v znamenje tehtnice – naša razmišljanja pa postanejo bolj spravljiva, komunikacija prijetnejša in na splošno postanemo bolj potrpežljivi, v naravi znamenja tehtnice.

06.10.2023 – Zadnji krajec, Sonce v tehtnici, Luna v raku – energije upadajo, vedno bolj se obračamo k sebi, delamo dokončen obračun lunarnega meseca.

09.10.2023 – Mars v tehtnici in Pluton v kozorogu si nasprotujeta preko kvadrata – veliko dinamike, neobvladljivih strasti, nestrpnosti. Previdno v prometu za vsa kardinalna znamenja, pa tudi ostale. Venera zapušča znamenje leva in se premakne v znamenje device – življenje postane bolj odgovorno, realno in analitično. Močne spremembe za bike in tehtnice.

10.10.2023 – Oslabljeno Venero v devici preizkuša in ji nasprotuje Saturn v ribah. Izpostavljene bodo device, vsi ostali pa bomo imeli vsaj kakšen pomislek, črviček dvoma ali negotovost glede najbližjih relacij.

12.10.2023 – Mars končno pridobi na moči, zapusti znamenje tehnice in prestopi v znamenje škorpijona, kjer je najmočnejši, močno fokusiran in neuničljiv.

13.10.2023 – Dodatno podporo močnemu Marsu ponudi še Saturn preko trigona, mi pa se bomo čudili lastni vzdržljivosti in trdoživosti.

14.10.2023 – Začenja se jesenska sezona mrkov ob mladi luni v tehtnici, bomo imeli sončev mrk v tehtnici – revizija naših odnosov, povzetek vsega kar urejevala retrogradna Venera skozi poletje. Preverite v kateri astrološki hiši imate znamenje tehtnice, kateremu življenjskemu področju vlada.

20.10.2023 – Povežeta se Sonce in Merkur na  zadnjih stopinjah tehtnice, poleg tehtnic imamo tudi ostala znamenja priložnosti za dobro komunikacijo, sodelovanje in vodenje.

21.10.2023 – Zelo neugoden dan, saj se preko kvadrata s Plutonom soočata Merkur in Sonce. Veliko bo zavajanj, izsiljevanj, manipulacij in prepričevanj. Ostajamo trdni v svojih prepričanjih, ne nasedajmo, ne popuščajmo.

22.10.2023 – Močna intenziteta dogajanja na dan prvega krajca, dan prvega spopada Sonca in Lune v novem lunarnem mesecu. Jupiter in Venera poskrbita za odlično razpoloženje, prijetne trenutke in srečo. Merkur danes prestopi v znamenje škorpijona, a za dodaten fokus in vztrajnost poskrbi njegov trigon s Saturnom. Odlično za dogovarjanje, načrtovanje z dolgoročnimi učinki. Najuspešnejši bodo device, biki in škorpijoni.

23.10.2023 – Sonce prestopi v škorpijona, jesen je na vrhuncu – čas transformacij in priprav na pomlad se pričenja.

24.10.2023 – Sonce v škorpijonu še dodatno podpre Saturn s svojo vztrajnostjo – odlično za organiziranje, vodenje, načrtovanje, vnašanje novosti. Spet bodo prednjačili škorpijoni, je pač njihov čas.

28.10.2023 – Polna Luna, ki bo hkrati mrk in sicer Lunin mrk v znamenju bika. Aktivira se os bik/škorpijon in lahko imamo že prve zaključke, na področjih, ki jih je aktiviral sončev mrk pred dvema tednoma. Pretiravanje, nemir in nestrpnost, dnevu dodaja opozicija med Marsom in Jupitrom.

29.10.2023 – Zanimiva dinamika dneva se nam obeta – na eni strani bo veliko praznih obljub, govoričenja in postavljanja, a hkrati bomo čutili, da imamo moč, energijo, da bi lahko vse udejanjili. Bomo znali speljati energije dneva v svoje dobro? Za škorpijone me ne skrbi, težavneje bo za bike.

31.10.2023 – Za konec meseca se povežeta Venera in Uran, morda nam prineseta novo avanturo, a zagoto bo »kaj novega« zamikalo zemeljska znamenja – device, bike in kozoroge.

KAKO VAM KAŽE DO KONCA LETA IN V POMLADI 2024? VSE IZVESTE TUKAJ.

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo. Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti.