Poleg znamenj in planetov so v astrologiji kot osnovni gradniki pomembne še ASTROLOŠKE HIŠE

Astrološke hiše 

Poleg znamenj in planetov so v astrologiji kot osnovni gradniki pomembne še astrološke hiše ali astrološka polja, saj opisujejo vsa področja življenja in so najbolj osebna. Predstavljajo področja našega življenja, kjer planeti delujejo. Planeti kažejo na potenciale (so akterji), hiša na življenjske okoliščine, znamenja pa nam povedo, kako se stvari dogajajo. Sistem astroloških hiš obsega 12 polj – 12 življenjskih področij – 12 hiš.

Prva hiša, vrh, je Ascendent, to smo mi in naše telo, naša zunanjost. Pomeni naše rojstvo in izkušnjo, ki nas zaznamuje za vse življenje. To je prvi vtis, ki ga naredimo na ljudi, je naša maska, je naš način, kako delujemo v tem svetu.

Druga hiša je materialna, bikova hiša, hiša naše lastne vrednosti in denarja. Pove nam, kako se cenimo, koliko smo samozavestni pa tudi kako ravnamo z denarjem in kakšen je naš odnos do hrane.

Tretja hiša je dvojčkova hiša in pomeni naš način sporazumevanja, komunikacije, govora. Pove nam, kako pišemo, kako se izražamo, kakšne odnose imamo z bližnjo okolico, s sosedi pa tudi z brati in sestrami. Opisuje, kako uspešni smo v osnovni šoli, kako vešči smo z besedami in na kakšen način jih lažje izražamo – ali besedo izgovorimo, zapišemo ali celo zapojemo.

Četrta hišaIC je hiša doma, staršev, družine in genetike, varnosti, sprejetosti. Je pomembna hiša, saj na tem področju dobimo prve izkušnje, ki jih nato ponesemo s seboj v vse vrste odnosov. Opisuje enega od staršev, ki ima na nas močan vpliv.

Peta, levova hiša je hiša smisla življenja, ljubezni, kreativnosti, ustvarjalnosti, hiša otrok. Tukaj živimo svojega »notranjega otroka«, tu uresničujemo svoje sanje, pa naj bodo to ljubezen, ustvarjalnost, hobiji, krajša potovanja ali igre.

Šesta hiša je hiša vsakdana, dela, rutine, hišnih ljubljenčkov in služenja drugim. Tu se pokažejo naš odnos do dela, naše navade, odnosi do sodelavcev, kakšnega zdravja smo in kakšen odnos imamo do živali.

Sedma hiša, descendent, nasprotje ali opozicija nam, prvi hiši. Tu so zapisani vsi naši partnerji, poslovni in ljubezenski, naši odkriti sovražniki in odnosi do vseh teh ljudi. Prva in sedma hiša pomenita celoto, to sem jaz in moj partner. To je hiša medčloveških odnosov pa tudi področje javnosti.

Osma hiša je hiša škorpijona, smrti, preobrazbe, seksualnosti, hiša okultizma, dediščine in denarja drugih, skupne lastnine. Hiša krize in trpljenja, popolne preobrazbe, vnovičnega rojstva. Hiša vseh začetkov – spočetja.

Deveta hiša je hiša odrešitve, višjih znanj, religije, filozofije, tujine, je hiša širitev in ekspanzije. To je strelčeva hiša, ki ji vlada Jupiter.

Deseta hišaMC je kozorogova hiša, hiša ambicij, našega statusa in prepoznavnosti v družbi. Tu vidimo, kakšna bo družina, ki si jo bomo sami ustvarili, v njej pa je opisan tudi eden od staršev . Je hiša kariere, podjetnosti in lastnega posla.

Enajsta hiša je hiša odrešitve, upov, novih ciljev in vizije. Hiša prijateljev in enako mislečih ljudi, hiša, kjer svoje ideje združujemo z enako mislečimi za skupno dobro. Hiša napredka, revolucij in osvoboditve.

Dvanajsta hiša je najbolj oddaljena hiša, hiša rib, hiša največjih strahov in največjih skrivnosti v nas. Hiša daljnih potovanj čez ocean pa tudi v onostranstvo, hiša zaprtih ustanov, nemoči, osame, vsega nezavednega.

Najpomembnejše so kotne hiše, ki simbolizirajo najpomembnejša področja naših življenj – 1. hiša – ascendent – JAZ, 4. hiša – IC – DOM, 7. hiša – descendent – TI in 10. hiša MC – MOJ STATUS, POLOŽAJ. Poleg kotnih poznamo še stalne in spremenljive hiše.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?