Poletna sezona mrkov se začenja

POLETNA SEZONA JE ODPRTA
Začenjamo drugo sezono mrkov, med letošnjimi tremi. Mrk je posebna oblika lunacije, ko se ji pridružita se severni ali južni vozel v določenem odmiku. Sama točka mrka je izredno nevralgično področje, je aktivator ali pospeševalec dogajanj s čimer koli se poveže, pa naj bo to planet ali vrh hiše v naši rojstni karti. In naj poudarim – mrki ne prinašajo samo slabo, na s pa premaknejo iz cone udobja, da končno nekaj spremenimo, dovršimo ali zamenjamo. Sončevi mrki napovedujejo dogajanja, Lunini pa že lahko prinesejo konkretne rezultate.

Tokratni mrk je polna Luna je Lunin mrk, ( v poletju sledita še Sončev mrk, 21.06. na nič stopinj raka in 05.07, Lunin mrk na13. stopinji kozoroga). Nasproti si stojita Sonce in Luna, moški in ženski princip, naš zavedni in nezavedni del uma, na 15. stopinja strelca. To je tista točka, ki bo omogočala dogajanja, harmonično ali manj harmonično, a za vsakega drugače. Prinaša nam priložnost, da zaključimo ali smo že zaključili vse kar nam je aktiviral Sončev mrk konec decembra 2019, na 4. stopinji kozoroga.
Današnji mrk ima veliko intenziteto dogajanja, saj se dinamično povezuje preko opozicije z retrogradno Venero – še posebej težaven aspekt za ženske, ko si stojita nasproti dva ženska planeta, preizkus za vse naše odnose. Priložnost za dokončno čiščenje, prekinitev ali nadgradnjo, enostavno obstoječe se mora spremeniti, transformirati in dati priložnost novemu.
Drugi aspekt je kvadrat Marsa v konjunkciji z Neptunom, oba sta v znamenju rib. Čeprav imamo šibke Marsa, je njegovo delovanje bolj prikrito, poglobljeno, a vse eno močno. Na eni strani ruši našo čustveno stabilnost, nas zavaja, prinaša zmedo v naš čustven svet, na drugi strani ruši avtoriteto Sonca, mu kontrira in se mu upira, ruši ego. Dinamično je lepši izraz za naporno.
In kaj nam preostane, imam kar imamo in to je treba živeti po najboljših močeh. V vsaki stvari je vedno tudi nekaj dobrega, morda nov namig, nova priložnost, da se premaknemo, če nam že prej to ni uspelo. Mrki so kot zadnji akterji v prognostiki, ko zaključujejo vse tisto kar nam je napovedovala progresirana Luna in počasni tranziti, pa nismo še uspeli ozavestiti in udejanjiti.
Zato današnji dan namenimo sebi, vsaj nekaj trenutkov. Priporoča se meditacija, najboljši način povezovanja s samim seboj. Zvečer, če nam bo vreme to omogočalo, pa se zazrimo v nočno nebo proti vzhodu, ko bo vzhajala Luna in malo po 21.uri opazujmo rdečkast mrk, ko bo Zemljina senca zakrila polovico Lune.

V trenutkih tišine, ko boste zrli v nebo in opazovali dogajanja na njem, se zavedajte in občutite povezanost z velikim stvarstvom Univerzuma, ko je naš individum odsev trenutnih energij v času našega rojstva.
Če vas zanima kaj več o mrkih, o trenutnih mrkih v povezavi z vami, pa vabljeni 16.06.2020 on 20.00 na astrološko delavnico, ki jo bomo povezali z meditacijo v pričakovanju Sončeva mrka, ki odpira nove segmente naših življenje.

Velik pozdrav, Mojca

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?