Poletni horoskop za sončeva znamenja

HOROSKOP ZA POSAMIČNA SONČEVA ZNAMENJA

OVEN (21. 3.−20. 4.) Kardinalno, aktivno in ognjeno znamenje, ki mu vlada planet Mars. Oven je prvo znamenje zodiaka, znamenje vseh začetkov in pobud, znamenje, ki si upa odkrivati neznano. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so pogumni, spontani, so večni bojevniki in polni optimizma. So samozavestni, usmerjeni v prihodnost, ne ukvarjajo se s čustvi in občutji, ker preprosto nimajo časa, saj gredo dalje, višje in najvišje.

Letošnje poletje ne začenjate najboljše, nikjer ni samozavesti in moči, po kateri slovite. Enostavno stojite na mestu, ker se preveč ukvarjate s preteklostjo in če si še tako želite spremeniti potek dogajanj, ne gre in ne gre. V juniju boste še iskali ravnovesje med tradicijo in kariero, veliko bo nasprotovanj in manipulacij, a vztrajajte pri svojem, 2. julija se vam povrne delček samozavesti, predvsem pa energije. Brezskrbne počitniške dneve si privoščite v juliju, tja do 25. julija, da si naberete novih moči in odložite bremena preteklih mesecev. V drugem delu avgusta boste zelo osredotočeni na delo, nič vam ne bo pretežko, vztrajnost in nove zamisli se bodo izmenjavale vse do prvih jesenskih dni, ko  boste ponovno občutili padec energije in izgubo fokusa, posledično pa težave v odnosih.

BIK (21. 4.−20. 5.) Zemeljsko, pasivno in fiksno znamenje, ki mu vlada Venera. Bikov značaj je veder, ljubezniv, miroljuben in razsoden. Osebnostno so strpni, resni, odgovorni, a odločni ljudje, ki se zanašajo nase. Pri delu so vztrajni in marljivi, nič jim ni pretežko, saj vedo, da jih na koncu čaka nagrada. So največji uživači med vsemi znamenji zodiaka, uživajo v hrani in pijači ter v lepem in udobnem domu. V odnosih so zvesti in lojalni, zanesljivi in previdni.

Če še tako ljubite stabilnost, jo tudi v poletnih mesecih ne pričakujte. Ste pač gostitelj planetu, ki poskrbi, da dan ni enak dnevu, da je vsakič nekaj novega, da dobesedno ostanete odprtih ust in se čudite. Do konca junija izkoristite priložnosti za urejanje osebnih financ, a ne bo lahko,  ob nasprotovanjih, potrebnih prilagajanjih  in celo zavajanjih. Veliko bolj čustveni, zato pa še bolj ranljivi boste v prvem delu  julija, zato bo najbolje, da se odpravite na poletne počitnice nekam na morje, na osamljen otok, nekje kjer boste imeli mir. Morda prav tam začnete s pisanjem starih družinskih zgodb ali izrišete družinsko drevo. Če iščete ljubezen, jo lahko srečate v zadnjih dnevih avgusta, a kaj ko bo vse tako resno, na trenutke hladno, s številnimi presenečenji in drobnimi lažmi. Naj bo še tako strastno, vi cenite lepoto, lojalnost in čutnost, ne pa posesijo in neobrzdane strasti. Najboljši dnevi poletja se vam obetajo šele po 14. Septembru, najboljši dan pa konec septembra.

DVOJČKA (21. 5.−21. 6.)Prvo zračno znamenje, aktivno in spremenljivo, vlada mu Merkur. Pomembna značilnost tega znamenja je dvojnost. Ljudje s Soncem, Luno ali drugimi osebnimi planeti v tem znamenju so zelo inteligentni, vedoželjni in učljivi, so spretni in po navadi počnejo več stvari hkrati, tako mentalno kot telesno. Njihove poudarjene lastnosti so radovednost, igrivost, duhovitost, izredna prilagodljivost, otroškost in spremenljivost.

V poletje vstopate zelo igrivo, ste srečni in zadovoljni s seboj, mogoče malce preveč čustveni, a čeprav globoko v sebi veste, le ni vse tako rožnato. Pestijo vas finance, pa ne da ni denarja, le toliko kot ga pride, ga tudi odide. Bodite previdni, če imate še takšne želje in priložnosti za investicije, temeljito pretehtajte in poslušajte nasvete drugih, predvsem partnerja ali strokovnjakov, ne pa bankirjev, ki vam ponujajo »najugodnejši kredit«. V času med 8. julijem in 1. avgustom ne začenjajte ničesar novega, morda bo še najbolje, da  v tem času odidete na počitnice, na isto mesto kot lani in obudite neko staro ljubezen, simpatijo ali pa vsaj prijateljstvo. Konec avgusta in preostanek poletja boste zelo razmišljujoči, polni novih idej in zamisli, zanašajte se na svojo intuicijo, saj se bo v teh dnevih še okrepila, le trdna tla ohranite pod nogami, pa se boste že v jeseni veselili dobrih rezultatov.

RAK (22. 6.−22. 7.) Kardinalno, pasivno in vodno znamenje, vlada mu Luna. Čustvenost, ljubeznivost in skrb za druge so poglavitne njihove značilnosti, veliko se ukvarjajo s preteklostjo, s predniki in svojim poreklom. So zvesti in ljubeči, velikokrat tihi, ker ne želijo biti v ospredju. Imajo izredno sposobnost empatije. Ljudje s poudarjenim znamenjem raka so muhasti, čustveni in dojemljivi za vplive drugih. Občutljivost in ranljivost sta njihovi veliki slabosti, saj vse vzamejo zelo osebno.

Glavnina astrološkega dogajanj je letos v vašem znamenju, prvo na račun mrkov v začetku leta 2019, v poletnih mesecih pa poleg Sonca gostite še Merkurja, Marsa in Venero. Da bo mera polna, že 2. julija ponovno gostite močan Sončev mrk v svojem znamenju raka in če boste delali na sebi, boste imeli že sredi meseca, 16. julija, ob Luninem mrku  prve rezultate. S spreminjanjem sebe, z izgradnjo samozavesti,  se bodo posledično izboljšali odnosi, čutili boste manj pritiskov in manipulacij ali pa si jih enostavno ne boste več ne boste dopustili. Letošnje poletje si boste zagotovo zapomnili po številnih spremembah, ki so se dolgo napovedovale in ste jih kategorično zavračali. A enkrat se je potrebno soočiti, stisniti zobe in narediti preskok. Izkoristite danosti, bodite aktivni in soudeleženi pri dogajanju. Spremembe se bodo dovršile tako ali tako, a bo veliko prijetneje, če imate povodec v svojih rokah. Najboljši čas za vaše počitnice bo drugem delu julija, med 17. julijem in 1. avgustom.

LEV (23. 7.−22. 8.) Ognjeno, aktivno in stalno znamenje, ki mu vlada Sonce. So odločni, vztrajni, neodvisni in samozavestni, a le do takrat, ko so občudovani. Lev živi polno življenje, v njem tiči močna ustvarjalna in kreativna želja. Je odličen organizator, vodja in navdušenec. Je usmerjen vase, v lastne izzive in v nenehno dokazovanje. Levi so polni energije, življenje zajemajo na veliko, le najboljše je dovolj dobro zanje.

V prvih dnevih poletja še niste tisti pravi lev, saj ste preveč čustveni in zazrti v preteklost, ste le še senca kralja med znamenji. Niso vam mar številna povabila na dogodke, ni vam za prelepe poletne noči, delujete kot da ne potrebujete pozornosti in blišča.  Zanima vas samo in garanje, pa čeprav prav tukaj doživljate največje težave. Izgubljate moč, ne dobite zaslužene nagrade, ne zmorete se postavite za sebe, na koncu pa vas še obrekujejo kako niste kos nalogam. A po 20. juliju preobrat, popolnoma drugačno razmišljanje in delovanje, povrne se želja po prepoznavnosti, postanete zvezda zabav, dogodkov in vsakdana. Izgubljena samozavest se povrne, spet zaupate v sebe. Najboljši čas za počitnice bo med 23. julijem in 14. avgustom. Počitnice naj bodo počitnice vredne tega imena in v vašem stilu, ne popustite pritiskom partnerja, ki ima v mislih povsem nekaj drugega, bolj asketskega in adrenalinskega. Sklenite kompromis s partnerjem, a naj vam prišepnem na uho – najlepše počitnice bi bile v družbi prijateljev, pa četudi samo en vikend ali en dan. Privoščite si.

DEVICA (23. 8.−22. 9.) Zemeljsko, pasivno in spremenljivo znamenje, vlada ji planet Merkur. Ljudje s poudarjenim znamenjem device so marljivi, skromni, delavni, iznajdljivi, a tudi muhasti, nervozni, bistri in preračunljivi. Preudarnost in zanesljivost sta njihovi poudarjeni lastnosti, velikokrat so preveč obzirni in premalo odločni. Nenehno iščejo nove načine in izboljšave. V partnerstvu so ljubeči in vdani, a zelo iskreni in realni.

Lastna občutljivost in čustvenost sta vas že do dobra izčrpali, sami sebe ne prepoznavate več, misli so postale nejasne, skrite ali pa nerealne. Konec junija se kot preblisk povrne malce ognjevitosti, a le zgolj kot preblisk, saj se že 7. julija ponovno vrnete na stare tire, še bolj stopicljate na mestu, ste muhasti in občutljivi, ter se pretirano ukvarjate s preteklostjo. Najboljši poletni dnevi pridejo šele ob koncu poletja, konec avgusta in vse do prvih jesenskih dni v septembru. Privoščite si počitnice v svojem stilu, nekaj za dušo in telo in se dobro pripravite na zimo. Ne bojte se drugačnosti, ne bodite skromni in pretirano varčni, vzemite to kot najboljšo naložbo v sebe in v lasten uspeh v tem poletju. Če računate na partnerja, da vam bo pri tem pomagal, bo tako kot vedno doslej, vse bo prepustil vam, kasneje pa seveda vse skritiziral.

TEHTNICA (23. 9.−22. 10.) Kardinalno, aktivno in zračno znamenje, ki mu vlada Venera. Njena glavna značilnost je nenehna težnja k skladnosti in harmoniji, je večni mediator in ima izreden čut za estetiko. Ljudje, rojeni v znamenju tehtnice, so zelo družabni in prijetni, v nenehnem iskanju ravnovesja in stabilnosti z drugimi ljudmi, nenehno gradijo in izgrajujejo odnose. Izogibajo se sporom in konfliktom, vedno želijo ustreči obema stranema, pravičnost in pravica sta glavni vodili oseb s poudarjenim znamenjem tehtnice.

Še vedno vas vleče na tuje, pa zakaj si ne bi letos izbrali počitnic v  prav tam, pa nimam v mislih bližnjih sosedov. Odidite nekam daleč, čez veliko lužo ali vsaj na osamljeni otok v Grčijo. Če tudi to ne gre, si privoščite malce drugačne počitnice, nekje v miru in tišini, kjer se boste odpravili na najbolj oddaljeno popotovanje – popotovanje v globine lastne duše in tako presegli pritiske družine in preteklosti, ki so se manifestirali kot pretiran optimizem ali popolna izguba realnosti. Vzemite si oddih od vsega kar vas obkroža, ne bodite tako tolerantni do drugih, postavite sebe na prvo mesto in oživite svojo kreativnost. Najprimernejši čas za počitnice je zadnji teden julija ali prvi teden avgusta in po 14. septembru.

ŠKORPIJON (23. 10.−21. 11.) Stabilno, pasivno in vodno znamenje, ki mu vladata Mars in Pluton. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so skrivnostni in zapleteni, polni strasti, čustev in intenzivnosti. Življenje doživljajo z neverjetno globino in s številnimi spremembami. Škorpijoni so polni ekstremov in energije, ki pa jo morajo znati nadzorovati in pravilno usmerjati. Ne poznajo srednje poti in mlačnosti.

Trenutno pa mogoče razumete druge, ko vam razlagajo kako si želijo počitnic, še več kako jih potrebujejo, da si napolnijo zaloge energije. Tudi sami nad sabo ste presenečeni, kako se je pomladanska utrujenost zavlekla v poletje. Navzven še nekako ohranjajte podobo neuničljivega »mačota«, a globoko v sebi čutite da lahko vsak trenutek kolapsirate. Čustva in nenehno premlevanje starega, so tisto, kar vam jemljejo energijo. Velikokrat vam ostane zgolj nemo opazovanje, kako vas drugi usmerjajo, povedano z lepimi besedami, a v resnici ne delajo nič drugega kot, da poskrbijo prvo za sebe. Vam je znano in poznano ??? Na počitnice se odpravite med 12. in 25. julijem, avgusta in septembra vas čakajo novi izzivi med vašimi bližnjimi.

STRELEC (22. 11.−20. 12.) Spremenljivo, pasivno in ognjeno znamenje. Strelci so navdušeni nad svetom, so neposredni, filozofski in večni optimisti, zazrti v prihodnost. Ljudje, rojeni v tem znamenju, so nagnjeni k pretiravanju, podrobnosti jih ne zanimajo, na svet gledajo z vrha, tako ne vidijo podrobnosti. So veliki misleci in filozofi, odprti za nove ideje in spremembe. Ljudje s poudarjenim znamenjem strelca niso malenkostni, zanimajo jih duhovni izzivi, na življenje gledajo z velikim veseljem.

Vaš prislovični optimizem v zadnjem času izgublja na slovesu, že nekaj časa ste le slaba kopija samega sebe, preveč zazrti v preteklost. Stari časi, staro razpoloženje, predvsem pa delovanje se vračajo sredi poletja. Strah v vas ne jenja, sprašujete se kaj je vaše poslanstvo, ukvarjanje s samim seboj zagotovo ne, pa čeprav vas nevidna sila nenehno vleče v ta razmišljanja. Presezite te okviru, vaš vladar je vendar Jupiter in kdo, če ne vi, lahko svetuje, pomaga in usmerja druge. Partner vam je trenutno v oporo, saj vam on kaže lepote sveta, na svoj igriv, hudomušen, pa čeprav površen način. Čeprav imata veliko skupnega, se dobro zavedate kje so razlike, kaj pomeni širina, optimizem in kaj je površnost in neresnost. Na počitnice se odpravite po 11. avgustu,  še prej pa se boste soočili s spremembami, ki so se že dolgo napovedovale. Potrebno bo nekaj prilagoditev, pa boste na koncu veseli, da je tako.  V poletnih mesecih popazite na zdravje, izogibajte se klime, in pazite na svoje grlo.

KOZOROG (21. 12.−19. 1.) Kardinalno, aktivno in zemeljsko znamenje, njihov vladar je bog časa Saturn. Za kozoroge čas ne obstaja, nikoli ni nič prehitro, pred časom ali površno. Ljudje s poudarjenim znamenjem kozoroga so resni, vzdržljivi, zanesljivi, ambiciozni, odločni in zelo tradicionalni. Kozorogi so kot zemeljsko znamenje zelo stvarni, pripravljeni so trdo delati, so izredno praktični in disciplinirani. Pot do cilja ali doseganje vrha jim uspeva zelo počasi, a zagotovo.

Poletje začenjate na en način še bolj prepričani v svoj prav, nenehno preigravate pretekle scenarije in sami sebi dokazujete, da ste na pravi poti, čeprav se vse tako počasi premika. Vrhunec vsega dogajanja bo 16.07., ko gostite močan Lunin mrk v povezavi s Plutonom in Saturnom. Verjamete v sebe in čutite v sebi, da boste vsemu kos, pa čeprav vam včasih zmanjka fizične moči. Intuicija je v tem trenutku tista, ki vas usmerja. Uživate v partnerstvu, končno čutite tako opevano bližino in povezanost med vama, kar vam je v bistvu nekaj tujega in na trenutke vas še zanese, a kasneje znate izbrati prave besede, da umirite situacijo. Najlepši del počitnic vas čaka po 18. septembru, pa na ljubljeno osebo ne pozabite. Sprostite si, dovolite si in si privoščite malce romantike, pa bosta srečna oba.

VODNAR (20. 1.−18. 2.) Fiksno, pasivno in zračno znamenje, ki mu vladata Saturn in Uran. Vodnarje odlikuje objektiven pogled na svet, ki ni obremenjen s težo čustev. Poglavitna vrednota sta jim svoboda in neodvisnost. Vodnarji so večni idealisti, uporniki in humanisti, ki jih zanima proučevanje sveta, družbenih sistemov, ekologije in politike. So revolucionarji za vsako ceno, borci za pravico in znanilci novih trendov. Osebe s poudarjenimi lastnostmi vodnarja odlikuje prodoren, napreden in velikokrat genialen um.

Že tako ste nemirni, ker se nikamor nič ne premakne, ne razumete zakaj je potrebno toliko nekih priprav in materialnega dokazovanja. In prav doma je najtežje, tam kjer bi bilo treba najmanj dopovedovati. Morda pa je to opomin na pretekle izkušnje, ko ste odvojeni od njih živeli za svoje vizije. Ne znate in ne upate se postaviti za sebe, za nameček pa imate še težave s financami, pa tako dobro vedno kaže na začetku, na koncu se pa vse sfiži. Največjo uteho lahko najdete v delu, preudarno se hranite, da si ne nakopljete težav z želodcem. V začetku poletja  vam ponagajajo še čustva, da enostavno ne boste vedeli kaj naj sami s seboj. Med vsemi domačimi, so vam še najbliže potomci, namenite letošnje poletje njim, pa nadoknadite zamujeno. Saj  poznate tisto zgodbo o kovačevi kobili. Na počitnice odidite med 16. julijem in 12. avgustom.

RIBI (19. 2.−20. 3.) Spremenljivo, pasivno in vodno znamenje, ki mu vladata Jupiter in Neptun. So zadnje znamenje v zodiaku, ki je najbolj oddaljeno od zemeljske realnosti. Znamenje rib je nekako izgubljeno in utopljeno v globini lastnih čustev in čustev vseh predhodnih znamenj. Poglavitne značilnosti tega znamenja so sočutje, dobra intuicija, požrtvovalnost in omahljivost, na trenutke že izgubljenost. Primanjkuje jim realnosti.

Se ne pritožujete, vse je tako kot vam ustreza, na prvi poletni dan gre še drugi vladar v retrogradno gibanje in kaj boljšega – mir in umik v osamo, da se lahko temeljito poglobite v svoja čutenja in razmišljanja. Odlični obeti, a tako enostavno le ne bo šlo, vladarja se bosta borila za prevlado, eden bolj počasen in zadrt kot drugi, vas pa bo vleklo na dva konca. Ko ste se najbolj nadejali miru, vam notranji dvom ne bo dal miru – razmišljali boste o karieri, o uspehu. Partner vam z grobo, manipulativno komunikacijo ne bo v pomoč, paktiral bo s prijatelji in tako opevanega miru ne bo. Po 11. avgusti sledi izboljšanje situacije in takrat se odpravite na počitnice.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?