Polna luna, jesen in retrogradna postava, od 20.09. do 26.09.2021

Vsaj še ponedeljek bo energičen z rastočo Luno, pa čeprav je v ribah. V torek se sestavi polna Luna in hkrati se ustavlja Merkur, ki bo že v nedeljo obstal na mestu in se naslednji torek obrnil v retrogradno gibanje, ter se tako pridruži postavi ali bolje rečeno falangi družbenih in genracijskih planetov, ki v svoji retrogradnosti krojijo našo usodo.Torej, izkoristite ponedeljek za morebitne novosti, a če ni prav nujno, odložite do 3.11.2021, ko Merkur preseže svojo »senčno pot«.

Glavni akter tega tedna bo Sonce, ki dan po polni Luni, v sredo prestopi v prvo znamenje jeseni, v spravljivo tehtnico. To je dan jesenskega enakonočja, ko Sonce na svoji poti proti južni polobli prispe na ekvator. Dan in noč sta enako dolgo, a prihajajo krajši dnevi, vse do 22.12.2021. ko se bo Sonce obrnilo na kozorogovem povratniku.

Jesenski ekvinokcij je energijsko močan trenutek, ko se zavedamo zmage teme nad svetlobo in hkratnega zavedanja temačnih plati vsakega med nami. To je čas zavedanja svetlobe in teme v nas in okoli nas, ter nenehno iskanje njunega ravnovesja. Tako je jesen čas umika v sebe, vpogleda in dela na sebi. Je čas transformacij in priprav na novo.

In kako nam bodo pri tem pomagale planetarne postavitve. Enim bolj, drugim manj, pomembno je kako se naša rojstna karta povezuje z energijami trenutka. Kako natanko, kje imate priložnosti in kje so pasti, pa izveste na astrološkem posvetu.

PONEDELJEK  – Dan pred polno Luno bo zagotovo energijsko poln, brbotalo bo in brbotalo tja do 13. ure in še nekaj, saj nas bo nevidna sila nekako vlekla v aktivnosti. Možno je kar nekaj presenečenj, a bolj ko se bližalo poldne, manj jih bo. Sledi umirjeno popoldne, možen pojav utrujenosti in padec odpornosti. Večerna savna bo odlična izbira izničenje obojega.

TOREK – Še predno se bomo prebudili se bo dovršila polna Luna v ribah. Nasproti si bosta stala zasanjana Luna v ribah in v konjunkciji z vladarjem Neptunom, na drugi strani preudarno Sonce v devici, ki ga podpira Mars. Spopad iluzij in dejstev, na osi 3/9 bo zagotovo prinesel izzive v komunikaciji – kje, tam kjer imate znamenje rib in device. Nemir se bo stopnjeval tudi v popoldne, šele zgodnji večer prinese streznitev in priložnost, da se končno umirimo in nekaj postorimo.

SREDA – Upadajoča ognjena Luna v ovnu bo ta dan brez aspekta, pobudo prevzameta Merkur in Sonce. Kvadrat med Merkurjem in Plutonom zagotovo prinaša težave v komunikaciji, po principu – »Če ne gre z lepa, bo šlo pa z grda« – želimo uveljaviti svoje. Malo po 21.uri se letos začenja jesen. Vzemimo si čas, pozdravimo jesen in prihajajočo temo, prižgimo svečko. Namenimo nekaj trenutkov v  večeru meditaciji ali razmišljanju kako naprej – kaj bi bilo dobro spremeniti, kaj nadgraditi.

ČETRTEK – Glavnina planetarne dinamike Lune se bo dovršila že v zgodnjem, nato pa se Luna poda v prazen tek vse do popoldneva, ko prestopi v znamenje bika. Tukaj se ima odlično, je čutna in realna. Težave nam bo skozi celoten dan povzročala Venera v opoziciji z Uranom, marsikaj nas lahko preseneti v odnosih, hlepeli bomo po svobodi za vsako ceno. Venera je poleg ljubezni tudi vladarica osebnih financ, potem veste kaj in kako. Kartice in denarnice na varno, še najbolje do sobote.

PETEK – močni Luni v biku že navsezgodaj kljubuje ali bolje budi slabo vest Saturn. A Luna se ne da in kljubuje, trmuli in vztraja pri svojem in z njo mi. Takšno razpoloženje se razpotegne skozi celoten dan. Zvečer možne spremembe, a prav veliko obetov ni, saj večer končata Luna in Venera v opoziciji. Tale petkov večer zagotovo ne bo primeren za druženja in romantiko.

SOBOTA – Končno malo miru, Luna se harmonično poveže z Neptunom v sobotnem dopoldnevu. Ne pretiravajmo, ohranimo stik z realnostjo in sobotno popoldne namenimo regeneraciji ob vodi – sprehod, savna, bazen. Luna bo v praznem teku in mi z njo, tako bomo še najbolje izkoristili dan. In sedaj še naloga za vse nas – opazujmo aspekt med Marsom in Saturnom, ki se dovrši malce pred polnočjo. To je aspekt največje vzdržljivosti, garaštva in vztrajnosti. Kdaj bo bolj deloval v soboto ali v nedeljo? Poročajte.

NEDELJA – Obeta se nam prijeten dan z Luno v igrivem dvojčku. Dopoldan se harmonično podpirata Luna in Sonce v tehtnici, dan bo kot nalašč za druženje( seveda po pameti). Pozno popoldne se Luna še harmonično poveže s Saturnom in Marsom, kar nam prinese vztrajnost in moč,  morda za preostalo delo ali za priprave na novi teden. Merkur je že zelo počasen oziroma stoji na mestu, pripravljen na vzratno pot, ki jo začne v torek zjutraj.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?