POLNA LUNA, URAN IN VOZLA ter Lunin ples med 17.01.2022 in 23.01.2022

LUNIN PLES MED 17.01.2022 in 23.01.2022

V prihajajočem tednu bomo dočakali prvo polno luno v letošnjem letu, prvo priložnost za zaključke in rezultate. Tokratna polna Luna bo imela močan vpliv, saj bo na karmični osi kozorog/rak, pa še Pluton se povezuje s Soncem in nasprotuje Luni. Naporno, transformativno kot revizija preteklega – do kam smo prispeli na poti osebne rasti. Kaj nam je uspelo izpustiti, predelati in kako smo osvojili lekcijo, ki se nam je ponavljala leta in lata. Smo jo res?

V torek, na dan polne Lune bomo imeli tudi obrat Urana v direktno gibanje, na 10. stopinji bika. Odmaknjen planet, planet napredka, vizije, skupnega dobra in upora, ki je v zadnjem času popolnoma zadušen. Upajmo, da na spremembe, a kaj si lahko obetamo v znamenju bika – monetarni sistem, ekologija, osebno pa zavedanje o sebi in osebne finance.

Tretji pomemben astrološki premik v tem tednu je v sredo, ko znamenji zamenjata lunarni zanki – pot naše usode ali našega razvoja.

Lunina vozla ali lunarni zanki sta točki na nebu, kjer Luna seka navidezno letno pot Sonca okoli Zemlje ali ekliptiko.  Kažeta smer našega življenja, sta nekakšen vodnik po naših življenjih, pri čemer moramo opuščati stvari iz južnega vozla in postati odprti za vse novo skozi severni vozel.

Vozla sta pomembni občutljivi točki našega horoskopa. Pomembne so ozke konjunkcije osebnih planetov z njima, še posebno Lune in Sonca – konjunkcije v določenih orbish z lunacijami so mrki, sprožilci vsega dogajanja.

Planet, ki je v konjunkciji z južnim vozlom, nam otežuje življenje, nas vleče v preživete stvari, ki bi jih morali opustiti, medtem pa nam planet v konjunkciji s severnim vozlom lajša življenje, nas usmerja in daje rešitve.

Severni lunin vozel predstavlja mesto dobitkov, osebne rasti in samozaupanja.

Južni lunin vozel je natančno nasprotna točka SLV in pomeni mesto izgub, nazadovanja, upadanja in nezaupanja, opisuje stagnacijo na vseh življenjskih področjih. Kaže nam smer v preteklost, opisuje našo karmo, tu izgubljamo sami ali nam jemljejo drugi. JLV je zelo močna točka naše karte, kamor nas nezavedno vleče, pritegnejo nas stare, preživete stvari, ki so nam nekako poznane, so nam blizu.

VAS ZANIMA ASTROLOŠKA TEMATIKA – VABLJENI V ASTROLOŠKI KLUB – https://bit.ly/3qiT44r

PONEDELJEK – Dan nam bo barvala občutljiva Luna v raku, preveč bo občutljivosti, nihanj, luna je rastoča, tik pred polno luno. Močna obremenitev. Vse skupaj podžiga trigon z Neptunom, dobesedno tavamo v megli. Pozno zvečer sledi stresni aspekt Lune in Plutona – blokade, občutek nemoči, občutki, ki jih bomo v tem tednu še deležni.

TOREK – Intenzivna polna luna na osi rak/kozorog se dovrši še pred jutrom, napetost preteklih dni bo začela malce popuščati, a proces sprememb in obračunov se nadaljuje. Opazujmo vreme – padavine, mraz, … Drugi pomembnejši dogodek v tem dnevu je obrat Urana v direktno gibanje, vsaj nekaj, a ne veliko. Skozi dan malce več optimizma, po zalugi Lune v levu, zvečer previdno v dogovorih in pogovorih, še najbolj, da se jim odpovemo – retrogradni Merkur kontrira Luni.

SREDA – Jutranji aspekt stresa gladko prespimo, a ga bomo čutili skozi dan, kasneje se Luna v levu spopada s Saturnom, ki ji ne da priznanja, spodbude in moči. Dobesedno zaledeni ogenj strasti, želja in veselja. A najpomembnejši današnji dogodek je menjava znamenj lunarnih zank. Premakneta se v znamenje bika in škorpijona, kjer bosta ostajali naslednjih 18 mesecev in nam bolj ali manj kazali pot sprememb, še najbolj v povezavi z mrki, ki se bodo vrstili na isti osi. Vse o mrkih v letu 2022 si lahko preberete v mojem blogu.

ČETRTEK – Končno malce manj pritiskov, Luno v levu podpira Mars, umirjenost pa prinese Lunin prazni hod med med 9. in 15.00 uro. Ne naprezajte se, vzemite si čas za predah od preteklega dogajanja.

AŽURNI TEDENSKI ZAPISI V BLOGU – https://center-m.si/blog/

PETEK – Začenjamo z delovno Luno v devici, ki jo skozi dan podpirata Uran in retrogradna Venera. Prijeten dan, kolikor je lahko z Luno v devici, ki nas potiska v domača opravila, nam budi slabo vest glede zdravega načina življenja ali tečno analizira in primerja, že stokrat predelano. A ne bo nam hudega.

SOBOTA – Dopoldne bo prijetno, lenobno in zasanjano, saj Luno v devici »umiri« Neptun, popoldan se Luna poveže s Plutonom – idealno za regeneracijo – počitek, savna, kopeli, …Zvečer ohranite notranji mir ali večer podaljšajte v domačem spa -ju.

NEDELJA – Tokratna nedelja bo nedelja z veliko začetnico. Prijeten dan nam bodo omogočale harmonične povezave Lune v tehtnici s Soncem in Merkurjem. Pravi balzam za našo dušo, da se odpočijemo od dogajanj in napetosti preteklega tedna, se pripravimo za novi teden, teden v katerem bosta dva osebna planeta zamenjala znamenji, eden pa se bo obrnil v direktno gibanje.

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet. Kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.

Za natančnejše osebne informacije, pa je potreben posvet pri astrologu, kjer vam opiše povezave vaše rojstne karte s trenutnimi postavitvami na nebu, kje so vaše priložnosti in slabosti. 

ASTROLOŠKI POSVET –  https://center-m.si/izdelek/nakup-osebnega-astroloskega-posveta/