Praznični vikend in sporočilnost Prešerna

Smo v času, ko se še kako zavedamo verza našega velikega poeta »Žive naj vsi narodi, ki hrepene dočakat dan, da koder sonce hodi, …

Petek

Obeta se nam dokaj umirjen dan, v primerjavi s četrtkom. Morda kakšna zadrega v sporazumevanju in razmišljanju, drugače pa je celotna energija dneva usmerjena v pričakovanju prestopa Lune v novo znamenje, znamenje strelca – temačnost in nepopustljivost bo zamenjal optimizem.

Sobota

Odličen dan bo sobota, optimistična Luna s harmoničnimi aspekti Venere in Jupitra, malce omejitev prinaša povezava s Saturnom, a nič hudega- ohranjamo stik z realnostjo.

Nedelja

Do večera bo Luna še vedno prehajala strelca in nas navdajala z optimizmom, predvsem tiste, ki imamo osebne planete na zadnjih stopinjah. Večino dneva bo luna v praznem hodu, tako nekako tudi mi – kot nalašč za nedeljsko lenarjenje. Malce bodo obremenjeni naši odnosi, po zaslugi spopada med Venero in Uranom, a nam bo tokrat v pomoč nas zavedni del uma ali »zdrava kmečka pamet«. Po 21. Luna prestopi v kozoroga in prinese realnost in fokus v prihajajoči teden.

Ponedeljek

Praznični dan in energije dneva man bodo omogočale prodorna razmišljanja o trenutku, o naši vlogi v tem trenutku, o našem bivanju nasploh. Sonce in retrogradni Merkur nam zagotovo omogočata prodorna razmišljanja o preteklosti v povezavi s prihodnostjo, možnost miselnih zasukov doda povezava med Luno in Uranom. Na praznični dan se spodobi, da namenimo nekaj časa prebiranju poezije našega poeta, pa se zamislimo o sporočilnosti in univerzalnosti njegovih verzov v tem trenutku – tukaj in zdaj. Z najglobljim spoštovanjem moj ljubljeni poet – France Prešeren.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?