Še en teden imamo v letošnjem poletju

Smo v zadnjem tednu poletja, letos se jesen začenja že 22.09., ko sonce prestopi v znamenje tehtnice.

Luna bo v fazi rasti, med prvim kvadratom v ponedeljek, 13.09. in polno Luno v naslednjem ponedeljku, 20.09. Tako se nam obeta dinamičen teden, ko bomo imeli veliko energije, želja in pobud, kako bo z udejanjanjem pa bomo videli.

Glavni astrološki dogodek bo prehod Marsa v znamenje tehtnice, v znamenje v katerem se ne počuti dobro.  Mars – naša izvorna energija in seksualnost prav v znamenjih kjer je šibak – rak, tehtnica in bik prinaša neko presenetljivo vztrajnost, kot kompenzacijo za zmanjšano energijo. Tako so lahko lastniki takšnih Marsov odlični športniki, pretirani domoljubi, predani in vztrajni ljubimci in nepopravljivi prepirljivci.

Kje je vaš rojstni Mars, v kakšnem znamenju in v kateri hiši? Težavno obdobje za kardinalne Marse, malce bolje za ognjene in zračne.

IN teden pred nami:

PONEDELJEK – Optimističen dan bo današnji ponedeljek po zaslugi Lune v strelcu, pa čeprav bo kar nekaj nemira vnašal prvi krajec, ki pa se dovrši šele po 21. uri. Na eni strani se Luna povezuje z Merkurjem, na drugi z Neptunom, kot da je na elastiki med razumom in iluzijami. Le kaj bo prevagalo? Pa na zdravje popazite.

TOREK – Še vedno ne bo pretirane jasnosti, danes se Soncu postavi nasproti Neptun, prinese iluzije, ki odnesejo razsodnost in odpornost. Dodatno nas slabi tudi kvadrat med Luno in Marsom, veliko preveč nemira, da bi ga lahko obvladovali, še posebej v odnosih. Previdno v dopoldanskem času, popoldan Luna prestopi v znamenje kozoroga, prinese fokus, skromnost in umirjenost. Najprijetnejši aspekt dneva je sekstil med Venero in Luno, pa nam bo prinesel prijetne večerne urice, priložnost, da »popravimo« vse, kar smo skozi dan uničevali.

SREDA – Odločna Luna v kozorogu nam omogoča jasnost, vztrajnost, z možnimi odkloni v poldanskem času. A glavni akter je danes Mars, saj se iz device odpravi v tehtnico, kjer ostaja do zadnjega dneva oktobra. Neugodno za Marsa in za vse naše odnose, veliko prepira in nemirov, pri tem ga podpira tudi Venera v znamenju škorpijona. Poletne romantike bo v teh dnevih zagotovo konec.

ČETRTEK – Danes Luna pohiti in do 7. ure ustvari glavnino dogajanja in nam prinese nekam resnobno jutro, ko bomo imeli veliko opraviti s seboj, drugih še opazili ne bomo. Ravno prav, saj nato sledi vse do 18.ure umirjen čas, primeren vpogled v sebe. Malce dinamike prinese večerni prehod Lune v vodnarja in trigon z Marsom.

PETEK – Tokratni petek zagotovo ni dan z veliko začetnico, to ne bo dan za zabavo in veseljačenje. Celodnevno barvata dan aspekta med Soncem in Plutonom, ter Venero in Saturnom – čas je primeren za transformacijo in regeneracijo in primeren čas za prevetritev odnosov, preteklih sodelovanj in povezovanj. Previdno. Svobodnjaška Luna v vodnarju nam ne bo v oporo, saj bo dopoldan prestrašena, zvečer pa preveč nemirna.

SOBOTA – Danes bo veliko bolje in lažje, naša razmišljanja bodo jasnejša, del optimizma se nam povrne. Obeta se nam mirno sobotno popoldne in večer, uvod v prijetno nedeljo. Podoživimo energije Lune v ribah, namig – filmski večer, dobra glasba ali sanjarjenje z odprtimi očmi. Saj veste, da je to najbolj produktivno. Dovoliti si sanje in kasneje si prizadevajte za njihovo uresničevanje.

NEDELJA – Najbolj prijeten in umirjen dan tedna. Zasanjana Luna v ribah se harmonično povezuje z Venero v škorpijonu. Dan kot nalašč za uživanje, romantiko, morda obiščemo spa ali se sprehodimo sami ali v dvoje ob vodi. Naj bo to res nedelja s poudarkom – ne delam – dan počitka, regeneracije in uživanja. Zemeljska in vodna znamenja zagotovo vedo, kaj imam v mislih.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?