ŠE FINALE TEGA POSEBNEGA LETA

ZADNJI TEDEN ALI FINALE TEGA POSEBNEGA LETA 2021, KI BI GA BILO NAJBOLJE POZABITI

Pa smo prišli do konca tega leta, leta izzivov in sprememb, osebnih in družbenih.

In kaj nam prinaša tale malce poseben teden, ko bomo z eno nogo v letu 2021, z drugo pa že v novem letu 2022.

Z astrološkega vidika je zagotovo pomemben ponoven prehod Jupitra v znamenje rib, v katerih je že bil, a jih je zaradi svoje retrogradne poti zapustil v juliju letošnjega leta. Jupiter in ribi so kompatibilni, to je znamenje njegovega doma, kjer ima veliko sposobnost empatije, vizije, le prave meje si mora postaviti. Upamo, da nam prinaša kot prvi znanilec boljše čase.

Zagotovo bo nedelja najpomembnejši dan tega tedna, pa čeprav bo že v novem letu. Prvo bo Merkur prestopil iz kozoroga v vodnarja in nam prinesel veliko hitrejše razmišljanje, nove ideje polne vizij, številna presenečenja in nenadejane zasuke. Konec dneva pa bomo imeli prvo mlado luno ali mlaj, v zimskem znamenju kozoroga, čas novi začetkov in obetov za novi teden in leto. Pa da vidimo kaj se nam obeta v začetku leta, prvih 12 dni naj bi v sebi nosilu sporočilnost in energijo prihajajočih 12. mesecev novega leta.

PONEDELJEK – Upadajoča Luna v tehtnici že navsezgodaj sestavi zadnji krajec, mi pa smo postavljeni pred dejstvo ali bomo sami šli premočrtno proti cilju ali bomo iskali kompromise z drugimi. Ko preskočimo prvo oviro, bo sledilo odlično dopoldne in popoldne, dopoldanska zaletavost se odlično uglasi s popoldansko osredotočenostjo. Ne zapravite dobrih priložnosti.

TOREK – Tudi danes nas bo podpirala Luna v tehtnici, da bomo lažje lovili ravnovesje, a  bo kar nekaj izzivov – dopoldan poudarjena komunikacija, velikokrat brez razumevanja in povezovanja, popoldan se retrogradna Venera spopada z Luno, nas pa bo vleklo v povsem zemeljske razvade – požrešnost in zapravljivost, pač treba bo nahraniti čustveno lakoto. Pa še ne bo konec, popoldan šele pride pravi preizkus za vse naše odnose – izsiljevanje, manipulacija in nemoč preizkuša globino in trdnost naših čustvenih povezav. Kot zadnji obračun v tem letu, a umiri se šele po 22. uri, ko gre Luna v prazno in nato v strastnega škorpijona. Naša čustva pa iz dežja pod kap.

SREDA – Danes pobudo prevzamejo drugi planeti, prvo Jupiter ponovno in dokončno prestopi v znamenje rib, kjer si bo opomogel, a bo zasijal v vsej moči šele v drugem tednu januarja. Zagotovo kot oddaljeni planet, planet okoliščin prinese malce več miru, tolerance in empatije v naša življenja. Druga dva akterja sta Merkur in Venera v harmoniji – astrologi temu rečemo aspekt zabave in druženja, a ker sta oba v kozorogu, Venera pa je še retrogradna, prav razuzdanih zabav ne bo, bo pa vsaj malo veselja. Dopoldan bo prijetnejše, več bo skladnosti in harmonije, popoldan nas bodo begali stres in hitre spremembe, in v nas prebujali nelagodje, tesnobo in strahove.

ČETRTEK – Luna bo skozi celoten dan v škorpijonu, a danes na srečo sprejema harmonično podporo ostalih planetov – Venere, Merkurja in Plutona – prijetno, strastno popoldne kot nalašč za preživljanje v dvoje, da še okrepimo in potrdimo naš odnos z drugimi ali sami s seboj. Sledi lahkoten predzadnji večer starega leta z Luno v praznem teku. Še najbolje bo, če si zgodaj privoščimo počitek.

PETEK – Zadnji dan starega leta Luna že navsezgodaj prestopi v optimistično znamenje strelca in nam prinese dobre obete za dan in praznični večer. Tako nas bo energija strelca – optimizem, upanje in zaupanje pospremila v novo leto. A da ostajamo trdno na tleh, poskrbi ta Saturn in Mars v harmonični povezavi z Luno na zadnji večer leta – dobro razpoloženi, polni upanja in zaupanja in z realnimi pričakovanju dočakamo novo leto.

SOBOTA – Na srečo prvi dan novega leta barva celodnevni aspekt med Soncem in Uranom, kar nam zagotovo prinaša veliko novega, presenečenj in sprememb. Z Luno si bomo tokrat bolj malo pomagali, oziroma nas bo bolj zavajala kot podpirala, eden  in edini aspekt Lune v tokratnem dnevu bo kvadrata z Neptunom, kar je daleč proč od realnosti. Nato pa se že malo po 9. uri Luna poda v prazno vse do naslednjega dneva, nam pa sledi umirjeno popoldne in večer.

NEDELJA – Danes Luna prestopi v kozoroga, Merkur v vodnarja, zvečer pa imamo še prvo mlado Luno ali mlaj v novem letu. Odlično za nove začetke tedna in leta, pri tem nas z optimizmom navdaja Jupiter in Uran z vizijo in smelostjo. Dobra kombinacija za spremembe, za premik naprej, za skok iz cone udobja. Svoje doda še Merkur, saj se je končno rešil počasnosti in konzervativnosti kozoroga, pozdravljeno vse novo, drugačno, na osebnem in družbenem nivoju. Pa ne odlašajmo predolgo, Merkur nas bo navdihoval le kratek čas, do 14. januarja, ko se bo prvič v novem letu podal na retrogradno pot in letos bo kar štirikrat potoval vzratno.

Pa smo prišli do konca  starega in začetka novega leta, vse v enem tednu. Jaz pa vam želim sreče, zdravja in ljubezni polno novo leto. Ohranjajte optimizem in sledite svojim sanjam. Srečno, Mojca

Zapis je splošno veljaven za celotno populacijo, pri čemer Luna opisuje naš notranji, čustveni svet in kot najhitrejši planet nam daje največ informacij o trenutnem dogajanju.