Solsticij in konjunkcija Saturna in Jupitra

Solsticij – ponovno rojstvo svetlobe in Jupiter in Saturn združena v vodnarju

Zadnji dnevi decembra so nekaj posebnega, saj v tem času občutimo močne kozmične energije.

Vse to so vedeli že dv davni preteklosti, verjeli so, da lahko v obdobje med 21. decembrom do 12. januarja ozdravijo in okrepijo svoje telo. V času svetih noči deluje na naše svetove moč 12 zodiakalnih znamenj – astroloških znakov. Imamo priložnost in moč, da lahko opuščamo in odpuščamo staro, ter se pripravimo za manifestacijo naslednjega leta.

21. decembra se začne zima in takrat je najdaljša noč v letu. To je dan preobratov, ključni trenutek za začetek novega ciklusa. Boginja v temi rodi otroka svetlobe – prinese ljudem »luč«, svetlobo in toploto.

In letos zimski solsticij sovpada še z enim pomembnim astrološkim dejstvom JUPITER planet širitve, rasti, pa tudi optimizma se poveže s SATURNOM gospodarjem časa, strukture in karme. V novem znamenju, v vodnarju – znamenju temeljitih sprememb je njegovo delovanje najintenzivnejše na družbenem nivoju. Kaj pomenijo ti dogodki za nas kot družbo in posameznika? Bomo zmogli in znali preseči trenutne okoliščine? Se bomo končno zavedali pomena in delovanja znamenja vodnarja – VIŠJE ali SKUPNO DOBRO ali še vedno ostajamo na OSEBNI ravni. Prav je, da postavljamo sebe in svoje potrebe na prvo mesto, a v izjemnih okoliščinah naj se delovanje prevesi v skupno dobro. In trenutno smo tukaj, tukaj in zdaj, brez možnosti odlaganja, pobega, zanikanja. Pa znamo, zmoremo, hočemo, …

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?