Solsticij, najkrajša noč , odpiranje energetskih vrat in praprotno seme

Solsticij,  najkrajša noč, odpiranje energetskih vrat in praprotno seme

Današnji dan je dan sončevega obrata, začetek poletja. Sonce je prestopilo  v znamenje raka, prvo poletno znamenja, se navidezno ustavilo za nekaj dni, nato pa sledi obrat in pot nazaj proti ekvatorju in južni poloobli, nam pa se začenjajo krajšati dnevi.

Poletni sončev obrat je vrhunec leta in  v duhovnem pomenu je to trenutek, ko se odpirajo energetska vrata, ko je omogočen prestop svetov, ko se zamenjata zunanji in notranji cikel zemlje, mi pa se vedno bolj zavedamo pomena svoje notranjega, duhovnega sveta, svoje podzavesti, svojih dejanskih potreb. Pojdite v sebe in se predajte občutkom, občutite povsem drugačne energije kot mesece nazaj, ko je bilo vse usmerjeno v rast, v novo.

Po ljudskem in krščanskem koledarju je kresna noč na predvečer godu Janeza Krstnika – 23. junija, ki je nadomestil poganske Kresnika.  S tem dnevom so povezane številne šege in navade, poleg kresov na slovenskem poznamo mit o praprotnem semenu. Če na kresno noč  damo seme praproti v žep, lahko postanemo nevidni ali pa pridobimo sposobnost komuniciranja z živalmi.

Z astrološkega vidika pa bo danes odličen dan, polni energije se bomo lotevali stvari in jih tudi zaključevali. Soncu se v znamenju raka kasneje pridruži še Merkur, veliko se bomo ukvarjali s predniki, preteklostjo in domom.  Luno v biku pa skozi dan podpirajo harmonični aspekti Vener in Plutona, tako da danes nimate niti enega izgovora.

In ne pozabite, današnja noč ima posebno noč, naj bo čarobna, pa kjerkoli že boste. Uživajte v poletju po svoji meri. Jaz zagotovo bom, Mojca

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?