Sončeva znamenja v marcu 2020

Oven: To je zelo dobro obdobje za vašo kariero. Vaš vladar Mars je v znamenju svoje višine, močan in fokusiran, ter se v začetku meseca lepo poveže s Soncem. Morda lahko skozi ta mesec najdete idealno razmerje med delom in zabavo, ali kako zabavo vključevati v delo, še posebej, če ste na vodilni funkciji in tako polepšate delovni vsakdan vašim podrejenim. Pazite se prepirov na delovnem mestu. Konec meseca v ospredje stopi Venera, kateri težave sicer povzročata Pluton in Saturn, to pa lahko malo bolj občutite na področju partnerstev.

Bik: Prve dni v marcu izkoristite za umiritev, saj vaša vladarica Venera še vedno izolirana, potrebuje mir in tišino. V vas lahko sicer prihaja do notranjih bojev, ki so posledica kvadrata Venere s Plutonom in Saturnom, klub temu poizkusite ohraniti mir. 5. marca pa bo Venera prestopila v vaše znamenje in se povezala z Uranom, obeta se vam bolj dinamičen čas, že v prvih dneh prestopa se lahko zgodi kaj nepričakovanega. Izkoristite moč Venera, saj se kasneje na svoji poti lepo poveže z Merkurjem, odličen čas za ljubezen z mlajšimi.

Dvojčka: Ste poleg znamenja device tisti, ki težave retrogradnega Merkurja občuti na osebni ravni, saj vam ta vlada. Merkur je to retrogradno pot začel že v februarju in vam lahko povzroča nekaj zmede v karieri in domu ali v družini. V začetku meseca je lepo povezan z Uranom in vaša podzavest vam lahko pošlje nepričakovano sporočilo. Poizkusite se umiriti in tako prejadrati skozi ta zmeden čas. Težji dnevi so lahko 9. in 10. marec, ko bo Merkur stal, potem pa se 11. marca ponovno obrne in pot nadaljuje po že dvakrat prehojeni poti, takrat bo zmeda začela popuščati, še se vrstijo preizkušnje in zaključki, ase že jasnijo rezultati, kaj je prinesla ta pot.

Rak: Označujejo vas za precej muhaste, saj vam vlada Luna, ki se premika najhitreje med vsemi planeti in s tem prinaša spremembe vaših razpoloženj. V tem  mesecu si lahko obetate bolj stabilen začetek, saj se Luna znajde 1. marca v znamenju Bika, kjer se odlično počuti, poteg tega pa je v dobri povezavi z Jupitrom. Prinaša nekaj stabilnosti, ki jo lahko najdete skozi prijateljska druženja, kot tudi skozi partnerske odnose. Je tudi čas, ko si lahko zaželite kaj velikega in morda se to tudi uresniči.In ne pozabite na sebe in na svojo življenjsko nalogo.

Lev: Za Leve, ki so vajeni blišča in pozornosti je lahko mesec marec precej mučen, saj njihov vladar v znamenju rib vsako leto prepotuje polje kriz , sprememb in izgub. Vendar pa tokrat skozi odlično povezavo z Marsom, dobi dobre rezultate ob spremembi rutine, okolja, načina kako skrbite za svoje telo. Tudi nesebična pomoč drugim lahko prinese kaj pozitivnega. Po 20. marcu pa vas čaka prijetnejše obdobje v znamenju ovna, vsaj do prvih kvadratov s planeti v znamenju Kozoroga, ki bodo prinesli nekaj dinamike.

Devica: Drugo znamenje, ki retrogradnost Merkurja močno občuti, saj se vas tokrat dotika na kar treh osebnih področjih: v karieri, partnerstvih in vas samih. Čas je tako bolj primeren za umiritev in poglabljanje v vas in vaše želje. Morda začetek marca prinese nenaden preblisk povezan z vašimi navadami, ki bo imel pozitiven vliv na prej omenjena področja. Tako kot dvojčki bodite pozorni 9. in 10. marca, ko Merkur stoji. Kasneje pa se vam bo začelo konkretneje kazati, kaj je prinesla tokratna retrogradna pot Merkurja.

Tehtnica: Za Tehtnice, ki imajo rade prijetne odnose začetek Marca ne bo ravno harmoničen. Vaš fokus se skozi vladarico Venero nahaja na področju partnerstev. Veneri pa prinaša izzive kvadrat s Plutonom in Saturnom, te izzivi se lahko kažejo tudi v vašem domu in družini, ko se manifestirajo skozi kontrolo, hlad, omejitve, zakasnitve. Skok Venere v Bika in s tem njena hitra konjunkcija z Uranom lahko prinese kaj nenadnega, kakšen šok, lahko tudi prijeten. Potem bo čas za poglabljanje, lahko tudi za konkretne spremembe.

Škorpijon: V mesecu marcu boste precej osredotočeni na razvijanje lastnih idej. Izkoristite to in se z vso intenzivnostjo potopite v to kar vas zanima in veseli, saj vaš vladar Mars v začetku meseca dobiva tudi podporo Sonca, morda nove ideje in vizija. Ne pustite pa da vas ta ista energija zavede v prepire zaradi načina komunikacije. Posebej pomembni in intenzivni dnevi so lahko od 19. do 23. marca, ko se Mars združi najprej z Jupitrom in nato še z vašim modernim vladarjem Plutonom. Konec meseca Mars prestopa v Vodnarja s tem pa se vaša energija usmeri višje cilje in vse novo.

Strelec: Vaš fokus se skozi celo leto giblje okoli vaše lastne vrednosti, tudi vaših financ. To področje pa je skozi pretekla leta doživelo že nekaj preobrazb. Letošnje leto pa je s tega vidika posebej pomembno, saj se poleg skupka planetov sedaj tu že nekaj časa nahaja tudi vaš vladar Jupiter. Ta je v začetku meseca v lepi povezavi z Neptunom in morda boste deležni kakšne nesebične pomoči s strani družine, ali pa bo vaša nesebičnost pridala nekaj dobrega k vaši samopodobi.

Kozorog: Mars, ki je že v Februarju vstopil v vaše znamenje vam daje kar nekaj dodatne energije. Kar je dobro, da se lahko soočite s težavami, ki jih prinaša Saturn v kvadratu z Venero. Izzivi lahko prihajajo s strani doma in družine, tudi vaših otrok in kariere. Pazite pa, da vam Mars poleg dodatne energije ne prinese še prepirljivost. Od 10. marca se bo Saturn gibal na zadnji stopinji vašega znamenja, kar lahko doda nekaj zmede, izgubljenosti, negotovosti. Čas je primeren za umiritev in umik, da se lahko pripravite na nov 2 in pol letni čas vašega vladarja, ki se začenja z 22. marcem, ko prestopite v znamenje vodnarja, kateremu vlada poleg kozoroga.

Vodnar: Marec bo za vas zelo poseben mesec, saj se vaš tradicionalni vladar Saturn 22. marca premakne v vaše znamenje in tako fokus iz vašega notranjega, skritega sveta prenese na veliko bolj otipljiv del vašega življenja. Začetek meseca bo sicer kar dinamičen saj Saturn prejema kvadrat Venere in s tem prinaša izzive bližnje okolice, tudi družine. Pazite, da ta kratkotrajni stres ne bo imel preveč vpliva na vašo podzavest, raje se v miru pripravite na ta nov cikel.

Ribe: Marec je čas, ko Sonce usmerja svojo svetlobo na vas, zato ste tokrat prvi. Oba vaša vladarja (tradicionalni- Jupiter in moderni- Neptun) sta v začetku Marca lepo povezana. Lahko pričakujete kar nekaj podpore s strani prijateljev, je pa tudi dober čas za izpolnitev velikih želja. Merkur je retrograden in vašem znamenju, a ta energija vam pravzaprav ni tuja, morda bi lahko pokazali ostalim znamenjem kako se umakniti in uživati v tišini. Merkur pa lahko vnaša nekaj zmede v partnerstva in družino, a tudi to bo minilo.

Zapisla Tia Avsec, učenka prognostike v šoli astrologije centra M.

IMATE MORDA VPRAŠANJE ?